Bladwijzers gebruiken om uw favoriete websites op te slaan en te ordenen

Bladwijzers zijn koppelingen naar websites die het terugkeren naar uw favoriete plekken vergemakkelijken. Dit artikel behandelt de basale acties voor het maken en beheren van bladwijzers.

Noot: bladwijzers worden Favorieten genoemd in Internet Explorer.

Hoe maak ik een bladwijzer voor een pagina?

Heel eenvoudig – klik gewoon op de ster!

Klik op het sterpictogram in de locatiebalk om een bladwijzer te maken. De ster zal geelblauw worden en er zal een bladwijzer voor de pagina waarop u zich bevindt worden aangemaakt in de map Ongesorteerde bladwijzers. Dat is alles!
bookmarks-win1 bookmarks-mac1

Klik op de ster in de werkbalk om een bladwijzer aan te maken. De ster zal blauw worden en er zal een bladwijzer voor de pagina waarop u zich bevindt worden aangemaakt in de map Ongesorteerde bladwijzers. Dat is alles!

Bookmark 29 Win Bookmark 29 Mac Bookmark 29 Lin
Tip: wilt u een bladwijzer voor al uw geopende tabbladen tegelijk aanmaken? Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt op een van de tabbladen en selecteer Bladwijzer voor alle tabbladen maken… vanuit het contextmenu. Geef de nieuwe bladwijzermap een naam en kies de map waarin u deze wilt bewaren. Klik op Bladwijzers toevoegen om dit te voltooien.

Hoe wijzig ik de naam en locatie van een bladwijzer?

1. Om de details van uw bladwijzer te bewerken klikt u nogmaals op de ster om het venster Deze bladwijzer bewerken te openen.
    bookmarks-win2 bookmarks-mac2 Bookmark2 29 Win Bookmark2 29 Mac Bookmark2 29 Lin
    • In het veld Deze bladwijzer bewerken kunt u de volgende details wijzigen:
      • Naam: dit is de naam die Firefox voor de bladwijzer in menu’s weergeeft.
      • Map: kies hier in welke map uw bladwijzer wordt opgeslagen door een map te kiezen in het vervolgkeuzemenu (bijvoorbeeld het menu Bladwijzers of de Bladwijzerwerkbalk). In dit vervolgkeuzemenu kunt u ook Kiezen… selecteren, waarmee een lijst van alle bladwijzermappen wordt weergegeven.
      • Labels: u kunt labels gebruiken die u helpen bij het zoeken in en het ordenen van uw bladwijzers. Voor meer informatie, zie Bladwijzerlabels - Bladwijzers categoriseren om ze eenvoudig te kunnen vinden.
  2. Klik zodra u het bewerken hebt voltooid op Klaar om het veld te sluiten.

Waar kan ik mijn bladwijzers vinden?

De eenvoudigste manier om een website waarvoor u een bladwijzer hebt gemaakt te vinden is de naam ervan intypen in de locatiebalk. Terwijl u typt, zal een lijst van websites met een aangemaakte bladwijzer of label en websites die u hebt bezocht verschijnen. Websites met een bladwijzer bevatten een geleblauwe ster ernaast. Alles wat u hoeft te doen is een van deze websites aanklikken, waarna u er direct heen gaat. Voor meer informatie hierover, zie Uw bladwijzers, geschiedenis en tabbladen vinden bij het typen in de adresbalk.

Awesome bar - win1 Awesome bar - mac1 Bookmark3 29 Win Bookmark3 29 Mac Bookmark3 29 Lin

Hoe orden ik mijn bladwijzers?

U kunt al uw bladwijzers bekijken en herschikken in het venster Bibliotheek.

1. Klik op de knop Bladwijzers Bookmarks button win 2 aan de rechterkant van de navigatiewerkbalkKlik in de menubalk op BladwijzersKlik boven in het Firefox-venster op het menu Bladwijzers en selecteer Alle bladwijzers tonen om het venster Bibliotheek te openen.

Klik op de knop Bladwijzers Bookmarks-29 en selecteer Alle bladwijzers tonen om het venster Bibliotheek te openen.

Bookmarks Button win Bookmark4 29 Win Bookmark4 29 Mac Bookmark4 29 Lin
  2. Standaard bevinden de bladwijzers die u aanmaakt zich in de map Ongesorteerde bladwijzers. Selecteer deze in de zijbalk van het venster Bibliotheek om de bladwijzers te zien die u hebt aangemaakt. Dubbelklikken op een bladwijzer zal deze openen.

Terwijl u het venster Bibliotheek hebt geopend, kunt u ook bladwijzers naar andere mappen slepen, zoals de map Bladwijzermenu, die uw bladwijzers in het menu onder de knop Bladwijzers toont. Als u bladwijzers aan de map Bladwijzerwerkbalk toevoegt, zullen deze in de bladwijzerwerkbalk verschijnen.

Bookmark5 29 Win Library-mac2

Zie de volgende artikelen voor meer details over het beheren van uw enorme lijst van bladwijzers:

Hoe zet ik de bladwijzerwerkbalk aan?

Als u de bladwijzerwerkbalk wilt gebruiken, kunt u deze als volgt aanzetten:

• Klik boven in het Firefox-vensterin de menubalk op de knop Firefox, ga naar het pijltje Opties (klik in Windows XP op het menu Beeld, ga omlaag naar Werkbalken) en plaats een vinkje bij Bladwijzerwerkbalkhet menu Beeld, ga naar Werkbalken en plaats een vinkje bij Bladwijzerwerkbalk.
  1. Klik op de menuknop new fx menu en kies Aanpassen.
  2. Klik onder in het scherm op het vervolgkeuzemenu Werkbalken tonen/verbergen en selecteer Bladwijzerwerkbalk.
  3. Klik op de groene knop Aanpassen afsluiten.
  • Klik boven in het scherm op het menu Beeld, ga omlaag naar Werkbalken en selecteer Bladwijzerwerkbalk.

Tips en trucs

Klaar voor meer pret met bladwijzers? Hier zijn meer artikelen die u helpen om er zo veel mogelijk uit te halen.

Deel dit artikel: http://mzl.la/LHrvqn