Hilfe durchsuchen

Vorsicht vor Support-Betrug: Wir fordern Sie niemals auf, eine Telefonnummer anzurufen, eine SMS an eine Telefonnummer zu senden oder persönliche Daten preiszugeben. Bitte melden Sie verdächtige Aktivitäten über die Funktion „Missbrauch melden“.

Learn More

Miksi Firefox nollaa asetukset?

  • 4 Antworten
  • 15 haben dieses Problem
  • 42 Aufrufe
  • Letzte Antwort von antti82

more options

Käytössäni on Windows 10 ja uusin Firefox-versio. Firefox nollaa jatkuvasti kaikki asetukset: mm. kotisivun, käytössä olevan teeman ja ottaa lisäosat pois käytöstä. Tällöin aukeaa myös ns. first-run sivu, ihankuin ottaisi Firefoxin ensimmäistä kertaa käyttöön. Firefox avaa tuolloin myös palkin, joka käyttöönotossa kysyy luvan lähettää automaattisesti tietoja käyttökokemuksen parantamiseksi. On rasittavaa sulkea näitä ikkunoita jatkuvasti ja mahdotonta ottaa käyttöön mitään hyödyllisiä lisäosia tai teemaa.

Tämä ei tapahdu jokaisella kerralla kun avaan selaimen, eikä edes joka kerta tietokoneen uudelleen käynnistyksen jälkeen. Useamman kerran päivässä kuitenkin, enkä tiedä mikä sen aiheuttaa. Olen kokeillut olla asentamatta lisäosia, teemaa yms. Silti jossain vaiheessa Firefox taas avaa välilehdelle first-run sivun ja asetettu kotisivu on vaihtunut. Olen yrittänyt asentaa Firefoxin uudelleen (ja poistaa samalla kaikki tiedostot Mozilla-kansiosta), luoda uuden prefs-tiedoston ja palauttaa Firefoxia. Minulla ei ole käytössä mitään niistä ohjelmista, joiden tukisivujen mukaan kerrotaan aiheuttavan samantapaista ongelmaa. Virustorjunnasta (F-secure) en löydävastausta. Sama virusturva, käyttis ja Firefox -yhdistelmä toimii moitteettomasti toisella koneella. Mikään ei auta..

Käytössäni on Windows 10 ja uusin Firefox-versio. Firefox nollaa jatkuvasti kaikki asetukset: mm. kotisivun, käytössä olevan teeman ja ottaa lisäosat pois käytöstä. Tällöin aukeaa myös ns. first-run sivu, ihankuin ottaisi Firefoxin ensimmäistä kertaa käyttöön. Firefox avaa tuolloin myös palkin, joka käyttöönotossa kysyy luvan lähettää automaattisesti tietoja käyttökokemuksen parantamiseksi. On rasittavaa sulkea näitä ikkunoita jatkuvasti ja mahdotonta ottaa käyttöön mitään hyödyllisiä lisäosia tai teemaa. Tämä ei tapahdu jokaisella kerralla kun avaan selaimen, eikä edes joka kerta tietokoneen uudelleen käynnistyksen jälkeen. Useamman kerran päivässä kuitenkin, enkä tiedä mikä sen aiheuttaa. Olen kokeillut olla asentamatta lisäosia, teemaa yms. Silti jossain vaiheessa Firefox taas avaa välilehdelle first-run sivun ja asetettu kotisivu on vaihtunut. Olen yrittänyt asentaa Firefoxin uudelleen (ja poistaa samalla kaikki tiedostot Mozilla-kansiosta), luoda uuden prefs-tiedoston ja palauttaa Firefoxia. Minulla ei ole käytössä mitään niistä ohjelmista, joiden tukisivujen mukaan kerrotaan aiheuttavan samantapaista ongelmaa. Virustorjunnasta (F-secure) en löydävastausta. Sama virusturva, käyttis ja Firefox -yhdistelmä toimii moitteettomasti toisella koneella. Mikään ei auta..

Alle Antworten (4)

more options

Joo, ikävä kyllä en osaa auttaa, varsinkaan kun näytät jo kokeilleen kaikenlaista. Jos Firefoxin uutuus ei ole välttämätöntä, miten olisi Firefox 45 ESR? Se on hitaammin uudistuva versio Firefoxista, johon tulee myös tietoturvapäivityksiä. Sen voi ladata täältä: https://www.mozilla.org/en-US/firefox/organizations/all/

more options

Eikun hetkinen, tuota kokeilepas vielä pakottaa monen prosessin / multi-process Firefox (e10s) pois käytöstä, jos et vielä ole niin tehnyt. Se saattaa vaikuttaa jollain tavalla. Eräs toinen (jolla oli vähän erilainen ongelma) kaivoi tällaisen ohjeen: https://support.mozilla.org/fi/questions/1147145#answer-936688

Geändert am von user182358391634626499304511781402597790703

more options

Ohjelman perustiedoissa lukee, että kyseinen e10s on jo poissa käytöstä. Siitä ei siis ratkaisua löydy.

more options

Samojen murheiden kanssa painitaan!

Minulla ongelmat alkoivat kovalevyn vaihtamisen jälkeen. Käyttöjärjestelmänä WIN 7 / 64bit prof.

Ongelma tuntuu toistuvan lähes aina kun Windows on hetken lepotilassa... Olen yrittänyt asentaa firefoxia uudelleen, kuten myös yrittänyt virkistää sitä yms. Ongelmat vain jatkuvat ja asetukset katoavat.