Tiedostojen lataaminen tai tallennus ei onnistu

Tässä artikkelissa kerrotaan miten ratkaistaan ongelma, kun tiedostojen lataaminen tai tallentaminen ei onnistu Firefoxilla.

Huomaa:

Firefoxin nollaustoiminnolla voidaan korjata monia ongelmia palauttamalla Firefox oletusasetuksiinsa, silti tärkeät tietosi säilyttäen. Harkitse toiminnon käyttämistä ennen pitkän ongelmanratkaisun läpikäymistä.

Firefoxin palautustoiminnolla voidaan korjata monia ongelmia palauttamalla Firefox oletusasetuksiinsa, silti tärkeät tietosi säilyttäen. Harkitse toiminnon käyttämistä ennen pitkän ongelmanratkaisun läpikäymistä.

Tyhjennä lataushistoria

Lataushistorian tyhjentäminen saattaa ratkaista joitakin tiedostojen lataamiseen liittyviä ongelmia:

1. Napsauta Firefox-painikettaNapsauta Työkalut-valikkoa ja sitten valikkokomentoa LatauksetNapsauta Työkalut-valikkoa ja sitten valikkokomentoa Lataukset. Arkisto-ikkuna avautuu.
  2. Napsauta Arkisto-ikkunan työkalupalkissa Tyhjennä latauslista -painiketta.
  3. Sulje Arkisto-ikkuna.

Valitse toinen latauskansio

Saattaa olla, että Firefox ei pysty lataamaan tiedostoja, jos ladattavien tiedostojen tallennuskansion kanssa on ongelmia:

1. Valitse Firefoxin ikkunasta Firefox-painike ja valitse AsetuksetValitse Firefoxin ikkunasta Työkalut-valikko ja valitse AsetuksetValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja valitse Asetukset...Valitse Firefoxin ikkunasta Muokkaa-valikko ja valitse Asetukset

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse sitten Asetukset

2. Valitse Yleiset-paneeli.
  3. Valitse osiossa Lataukset vaihtoehto Tallenna kansioon.
  4. Valitse ladattavien tiedostojen tallennuskansio napsauttamalla Selaa...-painiketta ja valitsemalla uusi tallennuskansio.
  5. Sulje Asetukset-ikkuna napsauttamalla OKSulje-painiketta.

Nollaa tallennuskansion sijainti

Jos olet yrittänyt edellä käsiteltyjä ratkaisuja, voit palauttaa Firefoxin oletusasetusten mukaisen ladattavien tiedostojen tallennuskansion:

1. Kirjoita osoitepalkkiin about:config ja paina Enteriä.

• About:config-sivun varoitus "Tämä sivu on ladattu ja vaarallinen!" voi avautua. Napsauta Lupaan olla varovainen ja varsinainen about:config-sivu aukeaa.
  2. Kirjoita SuodataEtsi-kenttään browser.download.
  3. Jos millä tahansa alla luetelluista asetuksista on tila Käyttäjän asettama, palauta se oletusarvoonsa. Asetus palautetaan oletusarvoonsa napsauttamalla hiiren kakkospainikkeellapitämällä Ctrl-näppäintä painettuna ja napsauttamalla asetusta ja valitsemalla ponnahdusvalikosta Palauta oletusarvo:
    • browser.download.dir
    • browser.download.downloadDir
    • browser.download.folderList
    • browser.download.lastDir
    • browser.download.useDownloadDir
  4. Jos haluat, voit muuttaa latauskansion uudelleen haluamaksesi Firefoxin asetuksissa.

Valitse kelvollinen latauskansio Safarin asetuksissa

Jos saat ladatessa senkaltaisen virheilmoituksen kuin tiedostoa <tiedostonimi> ei voitu tallentaa, koska tapahtui odottamaton virhe., ongelma saattaa johtua Safari-selaimen ja käyttöjärjestelmän välisestä tietojenvaihdosta.

Ratkaise ongelma avaamalla Safarin ominaisuudet ja muuta asetus Tallenna ladatut tiedostot sijantiin: -asetus kelvolliseen sijaintiin (kuten Työpöytä). Käynnistä tämän jälkeeen Firefox uudelleen.

Poista vahingoittunut plist-tiedsto

Jos saat ilmoituksen <tiedostonimeä> ei voitu tallentaaa, koska et voi muuttaa kansion sisältöä. Muuta kansion ominaisuuksia ja yritä uudelleen, tai yritä tallennusta eri sijaintiin., ongelman saattaa aiheuttaa vahingoittunut plist-tiedosto.

Voit korjata ongelman siirtymällä kotikansioosi ja poistamalla tiedoston:

• ~/Library/Preferences/com.apple.internetconfig.plist

Muuta tiedostotyypin asetuksia

Jos tietyntyyppisten tiedostojen lataaminen ei onnistu, varmista, että Firefoxia ei ole asetettu käsittelemään näitä tiedostoja muista tiedostoista poikkeavalla tavalla. Katso lisäohjeita artikkelista Change what Firefox does when you click on or download a file.

Palauta kaikkien tiedostomuotojen latausasetukset

Voit muutttaa kaikkien tiedostotyyppien latausasetukset oletusarvokseen:

1. Avaa profiilikansiosi:

Napsauta Firefox-ikkunan ylälaidan Firefox -painiketta ja mene Ohje-valikkoonNapsauta valikkopalkissa Ohje-valikkoaNapsauta Firefox-ikkunan ylälaidassa Ohje-valikkoa ja valitse Tietoja ongelmatilanteisiin. Tietoja ongelmatilanteiden ratkaisuun -välilehti avautuu. Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu , napsauta sitten ohjekuvaketta Help-29 ja valitse Tietoja ongelmatilanteisiin. Tietoja ongelmatilanteiden ratkaisuun -välilehti avautuu.

2. Napsauta Ohjelman perustiedot -osiossa Avaa kansioAvaa FinderissaAvaa kansio. Profiilitiedostosikansiosi sisältävä ikkuna avautuu.
  3. Huomaa: Ellet pysty avaamaan tai käyttämään Firefoxia, seuraa näitä ohjeita.

4. Paina Firefox-ikkunan ylälaidasta Firefox-painiketta ja napsauta LopetaValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse LopetaValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja napsauta Lopeta FirefoxValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse Lopeta

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

5. Nimeä tiedosto mimeTypes.rdf uudelleen muotoon mimeTypes.rdf.old .
  6. Käynnistä Firefox uudelleen.

Poista latauksen hallinnan laajennukset

Windowsissa kolmannen osapuolen laajennukset voivat haitata Firefoxin latauksia. Firefoxin lisäosat-kansioon lisättävät laajennukset sisältävät muun muassa seuraavat tiedostot:

• GetRight: NPGetRt.dll
  • WinGet: NPWinGet.dll
  • Download Accelerator Plus: npdap.dll
  • FreshDownload: npfd.dll
  • Net Transport: NPNXCatcher.dll, NPNXCatcher(Audio).dll ja NPNXCatcher(Video).dll

Lisäosien estämisenstä ja poistamisesta saat ohjeita artikkelista Korjaa liitännäisistä johtuvia yleisiä Firefox-ongelmia.

Muokkaa tietoturvaohjelmiston asetuksia

Tietoturvaohjelmistot, kuten palomuurit, virustorjuntaohjelmat, vakoilunesto-ohjelmat ja muut vastaavat ohjelmat, saattavat estää tietyntyyppisten tiedostojen lataamisen. Tarkista tietoturvaohjelmistosi asetuksista, onko jollakin asetuksella estetty tiettyjen tiedostojen lataaminen.

Voit tarkistaa, aiheuttaako jokin tietoturvaohjelmisto ongelman, ottamalla sen tilapäisesti pois käytöstä ja testaamalla, toimiiko lataus tämän jälkeen. Muista ottaa tietoturvaohjelma uudelleen käyttöön.

Estä virustarkistus Firefoxin asetuksissa

Firefox käynnistää tiedostojen lataamisen jälkeen koneellesi asennetun virustorjuntaohjelman ja tarkistaa ladatut tiedostot. Joissain tapauksissa tämä voi huomattavasti hidastaa lataamista tai estää tiedostojen tallentamisen tarkistamisen jälkeen.

1. Kirjoita osoitepalkkiin about:config ja paina Enteriä.

• About:config-sivun varoitus "Tämä sivu on ladattu ja vaarallinen!" voi avautua. Napsauta Lupaan olla varovainen ja varsinainen about:config-sivu aukeaa.
  2. Kirjoita SuodataEtsi-kenttään browser.download.manager.scanWhenDone.
  3. Kaksoisnapsauta asetusta browser.download.manager.scanWhenDone, jolloin sen arvoksi muuttuu false.

Ota käyttöön suojausvyöhykekäyntännön estämä lataus

Suoritettavan tiedoston lataaminen (esimerkiksi .exe- tai .msi-tiedostot) voi epäonnistua, jolloin Ladattujen tiedostojen hallinta näyttää huomautuksen Peruutettu tiedostonimen alla.

Tämä johtuu siitä, että Firefox noudattaa Windowsin tietoturva-asetuksia internetistä ladattaville suoritettaville tiedostoille ja muille potentiaalisesti vahingollisille tiedostoille. Voit ratkaista ongelman yhdellä alla kuvatuista vaihtoehdoista.

Ohita Windowsin tietoturvakäytännön tarkistus

Katso ohjeet osiosta Estä virustarkistus Firefoxin asetuksissa.

Nollaa järjestelmän internet-tietoturvan asetukset

Voit nollata järjestelmän internet-tietoturvan asetukset Internet Explorerissa. Katso ohjeet Microsoftin tukiartikkelista Internet Explorerin asetusten palauttaminen.

Muita ratkaisuja

Saattaa olla, että latausongelma ratkeaa seuraamalla artikkelin Tutki ja korjaa Firefoxin ongelmia ohjeita.

Perustuu mozillaZinen informaatioon Unable to save or download files (mozillaZine KB)

Share this article: http://mzl.la/1BAQCEh