Firefoxin käyttäminen

Tervetuloa Firefoxiin! Tässä artikkelissa esittelemme kaikki Firefoxin perustoiminnot ja autamme sinut alkuun. Kun olet tutustunut perusominaisuuksiin, voit tutustua muihin Firefoxin ominaisuuksiin tässä artikkelissa olevien linkkien avulla.

Uusi välilehti: Kiinnostava sisältö on helposti saatavilla

Oletusarvoisesti Firefox tarjoaa sinulle kiinnostavaa sisältöä aina kun avaat uuden välilehden. Voit muokata aloitussivua liikuttamalla hiirtä pienoiskuvien yli tai avaamalla lisäasetukset napsauttamalla ratas-kuvaketta.

new tab page 57

Lue lisää asiasta tutustumalla artikkeliin Uusi välilehti -sivu.

Hae mitä tahansa yhdistetyn haku- ja osoitepalkin avulla

Riippumatta siitä, tiedätkö tarkan osoitteen vai etsitkö vain jotain tiettyä asiaa, Firefoxin osoitepalkki hoitaa homman. Firefoxin yhdistetty haku- ja osoitepalkki ehdottaa sinulle sivuja olemassa olevien kirjanmerkkien, tunnisteiden, selailuhistorian, avoimien välilehtien ja yleisimpien hakujesi perusteella. Ala vain kirjoittaa osoitepalkkiin ja se hoitaa loput!

awesome bar 57

Sivun toiminnot -valikko: Tee kirjanmerkki, tallenna tai jaa sivu

Löysitkö hienon verkkosivun? Voit tallentaa tai jakaa sen! Osoitepalkin Sivun toiminnot-valikko antaa mahdollisuuden lisätä sivun kirjanmerkkeihin, kopioida linkin tai jakaa linkin sähköpostilla, ottaa kuvakaappauksia, ja lähettää välilehden puhelimeesi tai Pocket-palveluun, jotta voit lukea sen milloin ja missä tahansa haluat.

page actions 57

Yksityinen selaus Sisällön estollaTehostetulla seurannan suojauksella: Selaa nopeasti ja huolettomasti

Selaa internetiä tallentamatta tietokoneellesi tietoja siitä, millä sivuilla olet vieraillut. Firefox estää myös seuraajat jotka tallentavat käyttäytymistäsi internetissä.

• Napsauta Valikko-painiketta Fx57Menu ja napsauta sen jälkeen Uusi yksityinen ikkuna. (Vihje: Voit myös napsauttaa hiiren kakkospainikkeellaControl + napsauttaa linkkiä verkkosivulla. Napsauta seuraavaksi pikavalikosta Avaa uuteen yksityiseen ikkunaan.)
private mask 57 winprivate mask 57private mask 57 linux

Synkronoi Firefoxisi

Luo Firefox Accounts -tili, jonka avulla voit ottaa selaustietosi mukaan ihan mihin tahansa haluat. Napsauta Valikko-painiketta Fx57Menu, valitse Kirjaudu Sync-palveluun ja luo tili seuraamalla ohjeita. Kirjaudu sen jälkeen juuri luomallesi tilille muilla laitteillasi ja se on kaikki mitä tarvitaan!

Yksityiskohtaiset ohjeet löydät artikkelista Kuinka Firefox Sync-palvelu otetaan käyttöön?

Kotisivu on vain napsautuksen päässä

Valitse sivu, joka avautuu Firefoxin käynnistyessä tai kun napsautat Koti-painiketta.

1. Avaa välilehti verkkosivulle, jota haluat käyttää kotisivunasi.
  2. Raahaa välilehti Koti-painikkeeseen Home Button 57.

set homepage 57

Lisää vaihtoehtoja löydät artikkelista Aloitussivun asettaminen.

Muokkaa valikkoja tai työkalupalkkia

Olemme tehostaneet työkalupalkkia lisäämällä siihen suosituimpia ominaisuuksia, mutta Firefoxilla on entistäkin enemmän ominaisuuksia. Tutustu niihin!

1. Napsauta Valikko-painiketta Fx57Menu ja valitse 57customize-icon.png Muokkaa….
  2. Raahaa haluamasi kohteet työkalupalkkiin tai oikealla olevaan Ylivuotovalikko-paneeliin.
    customize drag 57
  3. Kun olet valmis, napsauta painiketta Valmis.

Lisää ominaisuuksia Firefoxiin lisäosilla

Lisäosat ovat kuin pieniä ohjelmia, jotka asentamalla saat Firefoxin toimimaan juuri, kuten haluat.

1. Napsauta Valikko-painiketta Kuvaa "Fx57menu" ei ole olemassa., napsauta seuraavaksi Fx57Addons-icon Lisäosat ja valitse Suositukset.
  2. Asenna suositeltu lisäosa napsauttamalla sinistä +Asenna teema tai +Lisää Firefoxiin -painiketta.

Suositukset-luettelon ylä- ja alapuolella on Etsi lisää lisäosia-painike, jota napsauttamalla pääset addons.mozilla.org-sivulle, jossa voit etsiä tietyntyyppisiä lisäosia.

Lue lisää lisäosista artikkelista Lisää uusia ominaisuuksia Firefoxiin lisäosilla.

Vihje: Jotkin lisäosat sijoittavat asennuksen jälkeen työkalupalkkiin painikkeen. Voit halutessasi poistaa ne tai siirtää ne valikkoon. Katso lisäohjeita artikkelista Firefoxin painikkeiden ja työkalupalkkien muokkaaminen.

Avun saaminen

Jos sinulla on lisäkysymyksiä tai jos joskus tarvitset apua Firefoxin kanssa, olet oikealla sivustolla.

• Tällä sivustolla on satoja Firefox-artikkeleita, jotka kattavat lähes kaikki kysymykset, joita sinulla saattaa olla.
  • Voit myös etsiä tukea Mozilla-yhteisöltä esittämällä kysymyksen tukifoorumilla. Lisätietoja saat artikkelista Pyydä apua yhteisöltä.