Firefoxin käyttäminen

Oletko uusi Firefox-käyttäjä? Olet oikeassa paikassa. Tässä artikkelissa käydään läpi perusteet ja autetaan sinut alkuun muutamassa minuutissa. Tämä artikkeli sisältää myös paljon linkkejä muihin hyödyllisiin artikkeleihin, joista saattaa olla apua myöhemmin.

Aseta tai muuta aloitussivusi

Valitse sivu joka näytetään, kun käynnistät Firefoxin tai napsautat Koti-painiketta.

1. Avaa välilehdelle verkkosivu, jota haluat käyttää aloitussivuna.
  2. Vedä ja pudota välilehti Koti-painikkeeseen Home Button .
    Home Page 29 - Win8 Home Page 29 - Mac Home Page 29 - Linux
  3. Aseta tämä sivu aloitussivuksi napsauttamalla Kyllä-painiketta.

Lisää vaihtoehtoja löytyy artikkelista Aloitussivun asettaminen.

Etsi verkosta

Valitse suosikkihakukoneesi Firefoxin sisäänrakennetulla hakupalkilla.

• Valitse haluamasi hakukone napsauttamalla hakupalkin vasemmalla puolella olevaa hakukuvaketta.
    Search2 29 - Win Search2 29 - Mac Search2 29 - Lin
  • Aloita kirjoittamalla hakuruutuun ja valitse haluamasi hakukone.
    quick search fx34

Lisää hakuvinkkejä löydät artikkelista Firefoxin hakupalkin käyttäminen.

Valitse verkkosivu kirjanmerkiksi

Tallenna suosikkisivusi.

• Luo kirjanmerkki napsauttamalla työkalupalkin tähti-kuvaketta. Tähti muuttuu siniseksi ja sivusta luodaan kirjanmerkki Järjestelemättä-kansioon. Siinä se!
    Bookmark 29 Win Bookmark 29 Mac Bookmark 29 Lin
Vihje: Tallenna kirjanmerkki sivusta kirjanmerkkipalkkiin vetämällä ja pudottamalla välilehti sinne.

Lisätietoja saat artikkelista Tallenna ja järjestele suosikkisivujasi kirjanmerkeillä.

Löydä mitä tahansa älykkäällä osoitepalkilla

Haluamme kutsua Firefoxin osoitepalkkia "Älykkääksi osoitepalkiksi", koska se löytää nopeasti paikat, joissa olet vieraillut aiemmin.

• Aloita kirjoittamalla osoitepalkkiin ja saat luettelon sivuista selaushistoriastasi ja kirjanmerkeistäsi. Kun näet haluamasi sivun, napsauta sitä.
    Bookmark3 29 Win Bookmark3 29 Mac Bookmark3 29 Lin
Vihje: Voit myös tehdä osoitepalkista verkkohaun. Kokeile!

Lisää hakuvihjeitä saat artikkelista Hae kirjanmerkkejäsi, sivuhistoriaasi ja välilehtiäsi älykkäällä osoitepalkilla.

Yksityinen selaus

Firefoxin Yksityinen selaus -ominaisuus antaa sinulle mahdollisuuden selata internetiä ilman, että mitään tietoja vierailemistasi sivuista ja sivustoista talletetaan koneellesi.

• Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse Uusi yksityinen ikkuna.
    private browsing - fx29 - winxp private browsing - fx29 - win8 private browsing - fx29 - mac private browsing - fx29 - linux

Katso lisää artikkelista Yksityinen selaus - Selaa verkkoa tallentamatta tietoja vierailemiltasi sivuilta.

Muokkaa valikkoa tai työkalupalkkia

Voit vaihtaa kohteita, joita näkyy valikossa tai työkalupalkissa.

1. Napsauta valikkopainiketta new fx menu ja valitse Muokkaa.
    • Muokkaa Firefoxia -erikoisvälilehti aukeaa. Siinä voit vetää ja pudottaa kohteita valikoihin ja työkaluihin tai niistä pois.
    Customize Fx 29 Win8
  2. Kun olet valmis, napsauta vihreää Lopeta muokkaus -painiketta.

Katso lisää artikkelista Firefoxin painikkeiden ja työkalupalkkien muokkaaminen.

Lisää ominaisuuksia Firefoxiin lisäosilla

Lisäosat ovat kuin pieniä ohjelmia, jotka asentamalla saat Firefoxin toimimaan juuri, kuten haluat.

1. Valitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Firefox-painikeValitse valikkopalkista TyökalutValitse Firefoxin valikkopalkista Työkalut, ja napsauta sitten valikkoa Lisäosat. Lisäosien hallinta -välilehti aukeaa.

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse Lisäosat. Lisäosien hallinta -välilehti avautuu.

2. Valitse Lisäosien hallinta -välilehdellä Lataa lisäosia -paneeli.
  3. Näet lisätietoa suositellusta lisäosasta tai teemasta napsauttamalla sitä. Voit sen jälkeen ladata ja asentaa lisäosan napsauttamalla vihreää Lisää Firefoxiin -painiketta.
    • Voit myös etsiä tiettyä lisäosaa käyttämällä Lisäosien hallinta -välilehden yläosan hakuruutua. Voit sen jälkeen asentaa lisäosan napsauttamalla luettelosta sen Asenna-painiketta.
      Addon1 29 Win Addon2 29 Win Addon1 29 Mac Addon2 29 Mac Addon1 29 Lin Addon2 29 Lin
  4. Firefox lataa haluamasi lisäosan ja saattaa kysyä varmistuksen lisäosan asentamisesta.
  5. Jotkin lisäosat vaativat Firefoxin uudellenkäynnistämistä. Napsauta painiketta Käynnistä uudelleen, jos sellainen ilmeestyy. Avoimet välilehtesi talletetaan ja palautetaan uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

Lue lisää lisäosista artikkelista Etsi ja asenna lisäosia lisätäksesi uusia ominaisuuksia Firefoxiin.

Vihje: Jotkin lisäosat sijoittavat asennuksen jälkeen työkalupalkkiin painikkeen. Voit halutessasi poistaa ne tai siirtää ne valikkoon. Katso lisäohjeita artikkelista Firefoxin painikkeiden ja työkalupalkkien muokkaaminen.

Pidä Firefoxisi tahdistettuina

Käytä kirjanmerkkejäsi, historiaasi, salasanojasi ja paljon muutakin miltä tahansa laitteelta.

1. Luo ensin Firefox-tili:
    • Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse Määritä Sync-palvelun asetukset ja luo tili seuraamalla ohjeita.
    Sync 29
  2. Kirjaudu tämän jälkeen sisään liittämään toinen laite.

Yksityiskohtaiset ohjeet saat artikkelista Kuinka Firefox Sync-palvelu otetaan käyttöön?

Pidä yhteyttä ystäviisi kuvapuheluilla

Ilmaiset kuvapuhelut suoraan selaimessa Firefox Hellon avulla.

1. Luo keskustelualue napsauttamalla Hello-painiketta hello button selaimen yläosassa.
  2. Lähetä ystävällesi linkki keskusteluun.
  3. Firefox ilmoittaa, kun ystäväsi liittyy keskusteluun.

Lisätietoja kuvapuheluista saat artikkelista Firefox Hello - video and voice conversations online.

Selaa verkkoa ystäviesi kanssa

Firefox Hello:n avulla voi soittaa ystävillesi ja keskustella verkkosivuista heidän kanssaan.

1. Voit luoda keskustelun napsauttamalla selaimen yläosassa olevaa Hello-painiketta hello button .
  2. Lähetä keskustelulinkki ystävällesi.
  3. Firefox ilmoittaa sinulle, kun ystäväsi liittyy keskusteluun.

Lisätietoa videopuheuista saat artikkelista Firefox Hello - video and voice conversations online.

Avun saaminen

Jos sinulla on lisäkysymyksiä tai jos joskus tarvitset apua Firefoxin kanssa, olet oikealla sivustolla.

• Tällä sivustolla on satoja artikkeleita, jotka kattavat lähes kaikki kysymykset, joita sinulla saattaa Firefoxista olla.
Get Help

This article, like all Firefox support, is brought to you mostly by volunteers, who keep Mozilla proudly independent and open source. Keep browsing freely!