Firefoxin käyttäminen

Tervetuloa Firefoxiin! Tässä artikelissa kerromme kaikki Firefoxin perustoiminnot ja autamme sinut alkuun. Kun olet tutustunut perusominaisuuksiin, voit tutustua muihin Firefoxin ominaisuuksiin tässä artikkelissa olevien linkkien avulla.

Uusi välilehti: Suosikkisisältösi helposti saatavilla

Oletusarvoisesti Firefox tarjoaa sinulle helpon pääsyn suosikkisisältöösi aina kun avaat uuden välilehden. Voit muokata aloitussivua liikuttamalla hiirtä pienoiskuvien yli tai avaamalla lisäasetukset napsauttamalla ratas-kuvaketta.

new tab page 57
Lue lisää asiasta tutustumalla artikkeliin About the New Tab page.

Hae mitä tahansa yhdistetyn haku/osoitepalkin avulla

Riippumatta siitä, tiedätkö tarkan osoitteen vai etsitkö vain jotain tiettyä asiaa Älykäs osoitepalkki hoitaa homman. Firefoxin osoitepalkki ehdottaa sinulle sivuja olemassa olevien kirjanmerkkien, tunnisteiden, selailuhistorian, avoimien välilehtien ja yleisimpien hakujesi perusteella. Ala vain kirjoittaa osoitepalkkiin ja se hoitaa loput!

awesome bar 57

Sivun toiminnot -valikko: Tee kirjanmerkki, tallenna tai jaa sivu

Jos löysit hienon verkkosivun, voit tehdä siitä kirjanmerkin, kopioida tai lähettää linkin sähköpostilla, ottaa näyttökuvan tai tai lähettää kuvan puhelimeesi. Voit myös lisätä sivun Pocket-luetteloon, jossa voit lukea sivun missä tahansa haluat.

page actions 57

Yksityinen selaus seuraamisenestolla: selaa nopeasti ja vapaasti

Selaa internetiä tallentamatta tietokoneellesi tietoja siitä, millä sivuilla olet vieraillut. Firefox estää myös seuraajat jotka tallentavat käyttäytmistäsi internetissä.

• Napsauta Valikko-painiketta Fx57Menu ja napsauta sen jälkeen Uusi yksityinen ikkuna. (Vihje: Voi myös napsauttaa hiiren kakkospainikkeellaControl + napsauttaa linkkiä verkkosivulla. Napsauta seuraavaksi pikavalikosta Avaa uuteen yksityiseen ikkunaan.)
private mask 57 win private mask 57 private mask 57 linux

Synkronoi Firefoxisi

Luo Firefox Accounts -tili, jonka avulla voit ottaa selaustietosi mukaan ihan mihin tahansa haluat. Napsauta Valikko-painiketta Fx57Menu , valitse Kirjaudu Sync-palveluun ja luo tili seuraamalla ohjeita. Kirjaudu sen jälkeen juuri luomallesi tilille muilla laitteillasi ja se on kaikki mitä tarvitaan!

Yksityiskohtaiset ohjeet löydät artikkelista Kuinka Firefox Sync-palvelu otetaan käyttöön?

Kotisivu on vain napsautuksen päässä

Valitse sivu, joka avautuu Firefoxin käynnistyessä tai kun napsautat Koti-painiketta.

1. Avaa välilehti verkkosivulle, jota haluat käyttää kotisivunasi.
  2. Raahaa välilehti Koti-painikkeeseen Home Button 57 .
    set homepage 57
Lisää vaihtoehtoja löydät artikkelista Aloitussivun asettaminen.

Muokkaa valikkoja tai työkalupalkkia

Olemme tehostaneet työkalupalkkia lisäämällä siihen suosituimpia ominaisuuksia, mutta Firefoxilla on entistäkin enemmän ominaisuuksia. Tutustu niihin!

1. Napsauta Valikko-painiketta Fx57Menu ja sitten 57customize-icon.png Muokkaa….
  2. Raahaa haluamasi kohteet työkalupalkkiin tai oikealla olevaan paneeliin.
    customize drag 57
  3. Kun olet valmis, napsauta painiketta Lopeta muokkaus .

Aseta tai muuta aloitussivu

Valitse sivu joka näytetään, kun käynnistät Firefoxin tai napsautat Koti-painiketta.

1. Avaa välilehdelle verkkosivu, jota haluat käyttää aloitussivuna.
  2. Vedä ja pudota välilehti Koti-painikkeeseen Home Button .
    Home Page 29 - Win8 Home Page 29 - Mac Home Page 29 - Linux
  3. Aseta tämä sivu aloitussivuksi napsauttamalla Kyllä-painiketta.

Lisää vaihtoehtoja löytyy artikkelista Aloitussivun asettaminen.

Etsi verkosta

Valitse suosikkihakukoneesi Firefoxin sisäänrakennetulla hakupalkilla.

• Aloita kirjoittamalla osoitepalkkiin ja valitse haluamasi hakukone.
    quick search win quick search fx34 quick search linux Y

Lisää hakuvinkkejä löydät artikkelista Firefoxin hakupalkin käyttäminen.

Valitse verkkosivu kirjanmerkiksi

Tallenna suosikkisivusi.

• Luo kirjanmerkki napsauttamalla työkalupalkin tähti-kuvaketta. Tähti muuttuu siniseksi ja sivusta luodaan kirjanmerkki JärjestelemättäMuut kirjanmerkit-kansioon. Siinä se!
    Bookmark 29 Win Bookmark 29 Mac Bookmark 29 Lin
Vihje: Tallenna kirjanmerkki sivusta kirjanmerkkipalkkiin vetämällä ja pudottamalla välilehti sinne.

Lisätietoja saat artikkelista Tallenna ja järjestele suosikkisivujasi kirjanmerkeillä.

Löydä mitä tahansa älykkäällä osoitepalkilla

Haluamme kutsua Firefoxin osoitepalkkia "Älykkääksi osoitepalkiksi", koska se löytää nopeasti paikat, joissa olet vieraillut aiemmin.

• Aloita kirjoittamalla osoitepalkkiin ja saat luettelon sivuista selaushistoriastasi ja kirjanmerkeistäsi. Kun näet haluamasi sivun, napsauta sitä.
    Bookmark3 29 Win Bookmark3 29 Mac Bookmark3 29 Lin
Vihje: Voit myös tehdä osoitepalkista verkkohaun. Kokeile!

Lisää hakuvihjeitä saat artikkelista Hae kirjanmerkkejäsi, sivuhistoriaasi ja välilehtiäsi älykkäällä osoitepalkilla.

Yksityinen selaus

Firefoxin Yksityinen selaus -ominaisuus antaa sinulle mahdollisuuden selata internetiä ilman, että mitään tietoja vierailemistasi sivuista ja sivustoista talletetaan koneellesi.

• Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse Uusi yksityinen ikkuna.
    private browsing - fx29 - winxp private browsing - fx29 - win8 private browsing - fx29 - mac private browsing button - linux

Katso lisää artikkelista Yksityinen selaus - Selaa verkkoa tallentamatta tietoja vierailemiltasi sivuilta.

Muokkaa valikkoa tai työkalupalkkia

Voit vaihtaa kohteita, joita näkyy valikossa tai työkalupalkissa.

1. Napsauta valikkopainiketta new fx menu ja valitse Muokkaa.
    • Muokkaa Firefoxia -erikoisvälilehti aukeaa. Siinä voit vetää ja pudottaa kohteita valikoihin ja työkaluihin tai niistä pois.
    Customize Fx 29 Win8 Customize Fx 29 Linux
  2. Kun olet valmis, napsauta vihreää Lopeta muokkaus -painiketta.

Katso lisää artikkelista Firefoxin painikkeiden ja työkalupalkkien muokkaaminen.

Lisää ominaisuuksia Firefoxiin lisäosilla

Lisäosat ovat kuin pieniä ohjelmia, jotka asentamalla saat Firefoxin toimimaan juuri, kuten haluat.

1. Napsauta Valikko-painiketta Fx57menu New Fx Menu ja valitse Lisäosat Fx57Addons-icon Lisäosat. Lisäosien hallinta -välilehti aukeaa.

2. Valitse Lisäosien hallinta -välilehdellä Lataa lisäosia -paneeli.
  3. Näet lisätietoa suositellusta lisäosasta tai teemasta napsauttamalla sitä. Voit sen jälkeen ladata ja asentaa lisäosan napsauttamalla vihreää Lisää Firefoxiin -painiketta.
    • Voit myös etsiä tiettyä lisäosaa käyttämällä Lisäosien hallinta -välilehden yläosan hakuruutua. Voit sen jälkeen asentaa lisäosan napsauttamalla luettelosta sen Asenna-painiketta.
      Addon1 29 Win Addon2 29 Win Addon1 29 Mac Addon2 29 Mac Addon1 29 Lin Addon2 29 Lin
  4. Firefox lataa haluamasi lisäosan ja saattaa kysyä varmistuksen lisäosan asentamisesta.
  5. Jotkin lisäosat vaativat Firefoxin uudellenkäynnistämistä. Napsauta painiketta Käynnistä uudelleen, jos sellainen ilmeestyy. Avoimet välilehtesi talletetaan ja palautetaan uudelleenkäynnistyksen jälkeen.
  1. Napsauta Valikko-painiketta Fx57menu New Fx Menu ja valitse Lisäosat Fx57Addons-icon Lisäosat. Lisäosien hallinta -välilehti aukeaa.

2. Valitse Lisäosien hallinta -välilehdellä Lataa lisäosia -paneeli.
  3. Asenna suositeltu lisäosa napsauta harmaata Vaihda-painiketta, joka muuttuu vihreäksi. Voit poistaa lisäosan napsauttamalla painiketta uudelleen.
    Fx48-GetAddons Fx48-GetAddons-Linux

Suositeltujen lisäosien luettelon alalaidassa on Katso lisää lisäosia! -painike. Se johtaa sinut osoitteeseen addons.mozilla.org, jossa voit etsiä tiettyjä lisäosia.

Lue lisää lisäosista artikkelista Etsi ja asenna lisäosia lisätäksesi uusia ominaisuuksia Firefoxiin.

Vihje: Jotkin lisäosat sijoittavat asennuksen jälkeen työkalupalkkiin painikkeen. Voit halutessasi poistaa ne tai siirtää ne valikkoon. Katso lisäohjeita artikkelista Firefoxin painikkeiden ja työkalupalkkien muokkaaminen.

Pidä Firefoxisi tahdistettuina

Käytä kirjanmerkkejäsi, historiaasi, salasanojasi ja paljon muutakin miltä tahansa laitteelta.

1. Luo ensin Firefox-tili:
    • Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja valitse Määritä Sync-palvelun asetukset ja luo tili seuraamalla ohjeita.
    Sync 29 Sync in menu Linux
  2. Kirjaudu tämän jälkeen sisään liittämään toinen laite.

Yksityiskohtaiset ohjeet saat artikkelista Kuinka Firefox Sync-palvelu otetaan käyttöön?

Avun saaminen

Jos sinulla on lisäkysymyksiä tai jos joskus tarvitset apua Firefoxin kanssa, olet oikealla sivustolla.

• Tällä sivustolla on satoja artikkeleita, jotka kattavat lähes kaikki kysymykset, joita sinulla saattaa Firefoxista olla.
Get Help

Tämä artikkeli - kuten kaikki muukin Firefoxin tukimateriaali - on enimmäkseen vapaaehtoisten avustajien tuottamaa. He haluavat pitää Mozillan riippumattomana ja avoimena. Selaile siis edelleenkin vapaasti!