Ratkaise Firefoxin ongelmia vikasietotilan avulla

Vikasietotila on erityinen Firefoxin tila, jolla voidaan korjata Firefoxin toiminnassa ilmeneviä ongelmia. Vikasietotilassa joitakin asetuksia palautetaan oletusasetuksiin ja lisäosat poistetaan käytöstä väliaikaisesti. Vertaamalla Firefoxin normaalitilan toimintaa vikasietotilaan, ongelmien syyt on helpompi paikantaa.

Huomaa: Firefoxin vikasietotilalla ei ole mitään yhteyttä Windowsin vikasietotilaan.
Huomaa: Firefoxin nollaustoiminnolla voidaan korjata monia ongelmia palauttamalla Firefox oletusasetuksiinsa, silti tärkeät tietosi säilyttäen. Harkitse toiminnon käyttämistä ennen pitkän ongelmanratkaisun läpikäymistä.

Firefoxin käynnistäminen vikasietotilassa

Napsauta Firefox-ikkunan ylälaidan Firefox-painiketta, siirry Ohje-valikkoonAvaa valikkopalkin Ohje-valikkoAvaa Firefox-ikkunan ylälaidan Ohje-valikko ja valitse Käynnistä uudelleen ilman lisäosia.... Firefox käynnistyy vikasietotilassa.
Huomaa: Firefox käynnistyy vikasietotilaan myös pitämällä Shift pohjassa Firefoxin käynnistyskuvaketta napsautettaessa.pitämällä Option pohjassa Firefoxin käynnistyskuvaketta napsautettaessa.suorittamalla Päätteessä komento: firefox -safe-mode
Pääte saattaa kysyä myös asennussijaintia (esim. /usr/lib/firefox)
Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu , napsauta sitten ohjepainiketta Help-29 ja valitse Käynnistä uudelleen ilman lisäosia.... Firefox käynnistyy vikasietotilassa.
Huomaa: Firefox käynnistyy vikasietotilaan myös pitämällä Shift pohjassa Firefoxin käynnistyskuvaketta napsautettaessa.pitämällä Option pohjassa Firefoxin käynnistyskuvaketta napsautettaessa.suorittamalla Päätteessä komento: firefox -safe-mode
Pääte saattaa kysyä myös asennussijaintia (esim. /usr/lib/firefox)

Vikasietotilan aloitusikkuna

Safe Mode Fx 15 - Win

Ikkunasta voit tehdä kaksi asiaa:

• Napsauttamalla Käynnistä vikasietotilassa kaikki asennetut lisäosat ja teemat sekä laitteistokiihdytys on poistetaan käytöstä. Myös kaikki työkalupalkkeihin ja painikkeisiin tehdyt muutokset poistetaan. Kun poistut vikasietotilasta ja käynnistät Firefoxin normaalitilaan, laajennuksesi, teemasi ja asetuksesi palautuvat samaan tilaan, jossa ne olivat ennen vikasietotilaan siirtymistä.
  • Napsauttamalla Palauta Firefoxin oletusasetukset Firefoxin asetukset palautetaan oletusarvoihinsa, mutta henkilökohtaiset tietosi säilytetään. Lue artikkelista Firefoxin nollaaminen – korjaa helposti monet ongelmat lisätietoja tästä vaihtoehdosta.

Ongelmien korjaaminen vikasietotilassa

Kun Firefox on vikasietotilassa, voit kokeilla sen toimintaa ja katsoa häviääkö ongelma.

Ongelma ilmenee myös vikasietotilassa

Jos ongelma ilmenee edelleen myös vikasietotilassa, sitä ei aiheuta laajennus tai teema. Muita vaihtoehtoja voivat olla liitännäiset tai tehdyt muutokset Firefoxin asetuksiin, joita ei nollata vikasietotilassa. Lue seuraavista artikkeleista lisäohjeita:

Ongelma korjaantuu vikasietotilassa

Ellei ongelmaa ilmene vikasietotilassa, sen on todennäköisesti aiheuttanut laajennus, teema tai laitteistokiihdytys.

Vikasietotilasta poistuminen

1. Paina Firefox-ikkunan ylälaidasta Firefox-painiketta ja napsauta LopetaValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse LopetaValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja napsauta Lopeta FirefoxValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse Lopeta

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

2. Käynnistä Firefox kuten normaalistikin.

Based on information from Safe mode (mozillaZine KB)

Jaa tämä artikkeli: http://mzl.la/MwuO4X