Brug plugins til at afspille lyd, video, spil og mere

Plugins er tilføjelser til Firefox. De håndterer indhold, som Firefox ikke selv er designet til at håndtere. Denne artikel beskriver, hvordan plugins bruges og håndteres i Firefox.

Hvad er plugins?

Et plugin er et stykke software, som håndterer indhold, som Firefox ikke selv er designet til at håndtere. Det inkluderer som regel patenterede formater til video, lyd, online spil, præsentationer m.m. Plugins er lavet og distribueres af andre firmaer.

Populære plugins

For instruktioner til, hvordan du installerer, bruger og fejlsøger plugins i Firefox, læs artiklerne herunder:

Opdater plugins

Plugins benytter kode, som er skrevet af andre, så det er ekstremt vigtigt, at du holder dine plugins opdaterede. En sikkerhedshul i et plugin kan kompromittere dit privatliv.

For at kontrollere om nogle af dine installerede plugins er forældede, kan du besøge Mozillas webside Kontrollér dine plugins.

Håndter plugins

Sådan kan du se, hvilke plugins du har installeret:

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduetKlik på menuen Funktioner i menulinjenKlik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes. Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på knappen Tilføjelser. Fanebladet Tilføjelser åbnes.

2. Klik på Plugins i fanebladet Tilføjelser.

Du kan deaktivere et plugin ved at vælge det på listen og klikke på Deaktiver. Deaktiveres et plugin, vil det blive slået fra uden at det afinstalleres. Du kan aktivere det igen ved at klikke på knappen Aktiver.

Du kan deaktivere et plugin ved ved at vælge det på listen og klikke på Aldrig aktiv. Deaktiveres et plugin, vil det blive slået fra uden at det afinstalleres. Du kan aktivere det igen ved at klikke på knappen Altid aktiv.

Afinstaller plugins

Fejlsøgning

Hvis du har problemer med Firefox, kan det skyldes et plugin eller en kombination af plugins. For hjælp til at diagnosticere plugin-problemer, læs artiklen Fejlsøg problemer med plugins som Flash eller Java for at rette almindelige Firefox-problemer.

Del denne artikel: http://mzl.la/1xKrVrn