Brug Adobe Reader-plugin'et til at vise eller hente PDF-filer

Mozilla har besluttet at holde op med at understøtte alle NPAPI-plugins undtagen Flash i Marts 2017, når Firefox version 52 udsendes. Læs mere i denne artikel og i dette blog-indlæg.

adobe_icon.gif Adobe Reader er et gratis program til visning og udskrivning af PDF-dokumenter.
Programmet inkluderer et Adobe Acrobat browser-plugin til visning af PDF-dokumenter i Firefox og andre webbrowsere. (Firefox bruger som standard den indbyggede PDF-fremviser.) Denne artikel forklarer, hvordan du indstiller Adobe Reader og browser-plugin'et på din computer.

Bemærk: 64-bit-versionen af Firefox genkender og understøtter ikke Adobe Readers plugin. Du kan i stedet benytte den indbyggede PDF-fremviser.

Installér og opdatér Adobe Reader

Funktionen til opdatering af Firefox opdaterer ikke installerede plugins. Læs siden Adobe Security bulletins and advisories for information om sikkerheds- og stabilitetsproblemer, der påvirker Adobe Reader. For at kontrollere om nogle af dine installerede plugins er forældede, kan du besøge Mozillas webside Kontrollér dine plugins.

Besøg webstedet Adobe.com for at installere Adobe Reader. Åbn Adobe Reader, klik på menuen Hjælp, og klik så på Søg efter opdateringer… for at kontrollere, om din Adobe Reader inkluderer de seneste tilgængelige sikkerheds- og stabilitetsopdateringer.

Se PDF-filer i Firefox

Klik på det følgende link for at teste, hvordan PDF-filer vises i Firefox:

Firefox vil som standard bruge den indbyggede PDF-fremviser. Hvis du vil bruge Adobe Readers program eller plugin i stedet for, så åbn siden Programmer i Firefox' Indstillinger. Find og klik på Portable Document Format (PDF) på listen. Klik på rullemenuen i kolonnen Handling, og vælg enten Brug Adobe Acrobat Reader (standard) eller Adobe Acrobat (i Firefox). For yderligere information, læs artiklerne Sådan bruger du en anden PDF-læser i stedet for den indbyggede PDF-læser og Se PDF-filer i Firefox - Brug en anden PDF-fremviser.

Bemærk: Adobe Acrobat NPAPI-plugin'et har været kendt for at forårsage problemer i Firefox på Mac OS X. Læs artiklen PDF files are blank or cause an error message on Mac, hvis du vil vide mere.

Sådan får du hjælp til Adobe Reader

Hvis du har brug for mere hjælp til Adobe Readers program eller plugin, så besøg Adobe Reader forums og Adobe Reader product support.

Baseret på information fra Adobe Reader (mozillaZine KB)