Brug plugins til at afspille lyd, video, spil og mere

(Viderestillet fra Populære plugins)

Denne artikel bliver ikke længere vedligeholdt, så dens indhold kan være forældet.

Understøttelse af alle NPAPI-plugins undtagen Adobe Flash stoppede i Firefox version 52. Læs denne artikel for detaljer.

Plugins er tilføjelser til Firefox. De håndterer indhold, som Firefox ikke selv er designet til at håndtere. Denne artikel beskriver, hvordan plugins bruges og håndteres i Firefox.

Hvad er plugins?

Et plugin er et stykke software, som håndterer indhold, som Firefox ikke selv er designet til at håndtere. Det inkluderer som regel patenterede formater til video, lyd, online spil, præsentationer m.m. Plugins er lavet og distribueres af andre firmaer.

Populære plugins

For instruktioner til, hvordan du installerer, bruger og fejlsøger plugins i Firefox, læs disse artikler:

Bemærk: 64-bit-versionen af Firefox genkender og understøtter kun plugin'ene Adobe Flash og Microsoft Silverlight.

Opdatér plugins

Besøg plugin'ets websted for at finde den seneste version. Plugins benytter kode, som er skrevet af andre, så det er ekstremt vigtigt, at du holder dine plugins opdaterede. En sikkerhedshul i et plugin kan kompromittere dit privatliv.

Håndtér plugins

Sådan kan du se, hvilke plugins du har installeret:

1. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Plugins.

Du kan deaktivere et plugin ved at klikke på det på listen, og klikke på rullemenuen og vælge Aktiver aldrig. Deaktiveres et plugin, vil det blive slået fra uden at det afinstalleres. Du kan aktivere det igen ved at klikke på rullemenuen og vælge Aktiver altid.

Afinstallér plugins

Fejlsøgning

Hvis du har problemer med Firefox, kan det skyldes et plugin eller en kombination af plugins. For hjælp til at diagnosticere plugin-problemer, læs artiklen Fejlsøg problemer med plugins som Flash eller Java for at rette almindelige Firefox-problemer.