Oppgavebehandler - finn ut om faner eller utvidelser belaster Firefox

Prosessbehandleren i Firefox viser deg hvilke faner eller utvidelser somom faner, utvidelser eller andre prosesser bruker mye arbeidsminne eller har et høyt energiforbrukCPU ressurser. Denne funksjonen er kjekk å ha når du vil finne årsaken til høy CPU-belastning eller høyt forbruk av arbeidsminne i Firefox.

For å åpne Prosessbehandleren, klikker du på menyknappen Bildet "fx89MenuButton" finnes ikke., så på Flere verktøy ... og velg Oppgavebehandler fra menyen. Siden about:processes åpnes i ny fane (merket Prosessbehandler).

Fx106TaskManager-processesFx109WinNorskProsessbehandler

Tips: Du kan også skrive inn about:processes i adresselinjen eller bruke tastatursnarveien Shift + Esc for å åpne denne siden.

Informasjonen vises i en tabell med kolonnene:

• Navn: En liste over de prosessene som Firefox kjører i øyeblikket med prosess-ID-nummeret for hver av dem. For teknisk informasjon om prosesstyper, les Process Model — Firefox Source Docs documentation.
  • Minne: Et grovt estimat av hvor mye minne hver prosess bruker.
  • CPU: Et grovt estimat av hvor stor andel av prosessorens kapasitet hver prosess bruker.
  • Tannhjulsikon: Her finner du flere valg for en prosess, for eksempel å stenge en fane.

Raden for Utvidelser viser bruk av minne og CPU for alle utvidelser, siden alle deler en innholds-prosess. For å se informasjon om hvert enkelt tillegg, skriv about:performance i adresselinjen.

Fx106TaskManager-performanceFx109WinNorskAktivitetsbehandler

Informasjonen vises i en tabell med kolonnene:

• Navn viser navnene til faner og utvidelser som i øyeblikket kjøre i Firefox.
  • Type viser om raden er en Fane eller en Utvidelse. (Noen faner har i tillegg underoppgaver, som subframes, sporere eller tjenesteprosesser knyttet til fanen).
  • Energipåvirkning viser effekten brukt av CPUen. Oppgaver med høy energipåvirkning vil tappe batteriet ditt fortere og kan redusere ytelsen til hele maskinen.
  • Minne viser hvor mye RAM hver oppgave bruker i øyeblikket.

For å åpne Aktivitetsbehandleren, klikk menyknappen Bildet "fx89MenuButton" finnes ikke., så på Flere verktøy ... og velg Aktivitetsbehandler. Siden Aktivitetsbehandler about:performance åpnes i ny fane. taskmanager_fx68

Tips: Du kan også skrive inn about:performance i adresselinjen for å åpne Aktivitetsbehandleren

Bruk av Aktivitetsbehandleren

Aktivitetsbehandleren viser nyttig informasjon om fanene og utvidelsene som kjøres av Firefox i øyeblikket. Informasjonen vises i en tabell med kolonnene:

• Navn viser en liste over de fanene og utvidelsene som Firefox kjører i øyeblikket. Prosess-ID-nummeret for hver av dem vises også i denne kolonnen.
  • Type viser om raden er en Fane eller en Utvidelse.
  • Energipåvirkning viser effekten brukt av CPUen. Oppgaver med høy energipåvirkning vil tappe batteriet ditt fortere og kan redusere ytelsen til hele maskinen.
  • Minne viser hvor mye RAM hver oppgave bruker i øyeblikket.

Visning av underoppgaver

Noen faner har i tillegg underoppgaver som kan sees i Firefox Aktivitetsbehandler. Dette kan være subframes, sporere eller tjenesteprosesser knyttet til fanen.

For å vise underoppgaver, velg høyrepilen på venstre side av oppgavens navn. Du kan lukke underoppgaven igjen ved å klikke på nedpilen på venstre side av hovedoppgavens navn.

Ytelse

Ved å la musepekeren sveve over en rad i Aktivitetsbehandleren, vises det mer detaljer om ytelsen til fanen eller utvidelsen. Aksjonsknappen vil også vises på høyre side av oppgavenavnet.

Via Aksjonsknappen kan følgende gjøres:

• På Fane-oppgaver: Stenge fanen.
  • På Tilleggs-oppgaver: Åpne Tilleggsbehandleren i en ny fane.
Note: Aksjoner kan ikke utføres på underoppgaver.