X
Tap here to go to the mobile version of the site.

Support Forum

You Tube not playing video on Firefox with Adobe Flash after latest update

Posted

You Tube and other sites are not playing video on Firefox with Adobe Flash after latest update for both. Adobe Flash is working on other sites but not You tube and those sites that may have embedded You Tube videos, I'm not sure.

Adobe Flash does not crash and no error message is showing. All that shows is a dark screen for the Flash video. Right clicking the screen shows only a non-clickable 'Movie not loaded' and the clickable link to the Adobe home page.

I have spent an hour trying things as suggested for past problems similar to this but none have helped.

I have sent sad face letting you know what I think of the latest update because of this which says pretty much the same thing as I have said here.

I have no further info but if I had some input and queries form you I might be able to provide more.

You Tube and other sites are not playing video on Firefox with Adobe Flash after latest update for both. Adobe Flash is working on other sites but not You tube and those sites that may have embedded You Tube videos, I'm not sure. Adobe Flash does not crash and no error message is showing. All that shows is a dark screen for the Flash video. Right clicking the screen shows only a non-clickable 'Movie not loaded' and the clickable link to the Adobe home page. I have spent an hour trying things as suggested for past problems similar to this but none have helped. I have sent sad face letting you know what I think of the latest update because of this which says pretty much the same thing as I have said here. I have no further info but if I had some input and queries form you I might be able to provide more.

Chosen solution

    I think the Flash 12.xx is a phantom. I can't find it on my comp. Only 13.xx shows anywhere but on the Pugins page in Firefox.

Weird. I don't have any clue why it does that. Your System Details list only shows Flash 13.0.r0.

   About the .Js I cannot find a User.JS in the profile folder but ther is a user.bk and other files that have.json. Should I do anything with these? 

If you cannot find it, that's okay. Leave all files alone.

Does disabling HA in Flash and Firefox work better for you now or does it still not play?
Make sure your firewall isn't blocking anything from Firefox.
Does this happen in other browsers as well?

Does the following site display your Flash player version and your OS?

Here's what mine looks like

Read this answer in context 1

Additional System Details

Installed Plug-ins

  • Shockwave Flash 13.0 r0
  • Google Update
  • Version 5.3.1.18536
  • Next Generation Java Plug-in 10.55.2 for Mozilla browsers
  • Shockwave Flash 12.0 r0
  • 5.1.30214.0
  • WildTangent Games App V2 Presence Detector
  • VLC media player Web Plugin 2.0.6
  • NPWLPG
  • The plug-in allows you to open and edit files using Microsoft Office applications

Application

  • Firefox 29.0.1
  • User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:29.0) Gecko/20100101 Firefox/29.0
  • Support URL: https://support.mozilla.org/1/firefox/29.0.1/WINNT/en-US/

Extensions

  • Adblock Plus 2.6 ({d10d0bf8-f5b5-c8b4-a8b2-2b9879e08c5d})
  • Advanced SystemCare Surfing Protection 1.0 (ascsurfingprotection@iobit.com)
  • Classic Theme Restorer 1.1.8 (ClassicThemeRestorer@ArisT2Noia4dev)
  • Flash Video Downloader - Full HD Download 5.9.1 (artur.dubovoy@gmail.com)
  • NoSquint 2.1.9 (nosquint@urandom.ca)
  • Troubleshooter 1.1a (troubleshooter@mozilla.org)
  • Adblock Plus Pop-up Addon 0.9.1 (adblockpopups@jessehakanen.net) (Inactive)

Javascript

  • incrementalGCEnabled: True

Graphics

  • adapterDescription: AMD Radeon HD 7450
  • adapterDescription2:
  • adapterDeviceID: 0x677b
  • adapterDeviceID2:
  • adapterDrivers: aticfx64 aticfx64 aticfx64 aticfx32 aticfx32 aticfx32 atiumd64 atidxx64 atidxx64 atiumdag atidxx32 atidxx32 atiumdva atiumd6a atitmm64
  • adapterDrivers2:
  • adapterRAM: 1024
  • adapterRAM2:
  • adapterVendorID: 0x1002
  • adapterVendorID2:
  • direct2DEnabled: True
  • directWriteEnabled: True
  • directWriteVersion: 6.2.9200.16571
  • driverDate: 2-10-2012
  • driverDate2:
  • driverVersion: 8.941.3.0
  • driverVersion2:
  • info: {u'AzureCanvasBackend': u'direct2d', u'AzureFallbackCanvasBackend': u'cairo', u'AzureContentBackend': u'direct2d', u'AzureSkiaAccelerated': 0}
  • isGPU2Active: False
  • numAcceleratedWindows: 1
  • numTotalWindows: 1
  • webglRenderer: Google Inc. -- ANGLE (AMD Radeon HD 7450 Direct3D9Ex vs_3_0 ps_3_0)
  • windowLayerManagerRemote: False
  • windowLayerManagerType: Direct3D 10

Modified Preferences

  • accessibility.typeaheadfind: True
  • accessibility.typeaheadfind.flashBar: 0
  • browser.cache.disk.capacity: 512000
  • browser.cache.disk.smart_size.first_run: False
  • browser.cache.disk.smart_size.use_old_max: False
  • browser.cache.disk.smart_size_cached_value: 358400
  • browser.cache.memory.capacity: 65536
  • browser.display.show_image_placeholders: True
  • browser.newtab.url: http://search.conduit.com/?ctid=CT3324790&octid=EB_ORIGINAL_CTID&SearchSource=69&CUI=&SSPV=&Lay=1&UM=5&UP=SP34503B6D-8868-4EAE-A2CA-59852F4B2B1E
  • browser.places.smartBookmarksVersion: 6
  • browser.search.param.yahoo-fr: chr-greentree_ff&ilc=12&type=800236
  • browser.search.useDBForOrder: True
  • browser.sessionstore.max_tabs_undo: 0
  • browser.sessionstore.max_windows_undo: 0
  • browser.sessionstore.resume_from_crash: False
  • browser.sessionstore.upgradeBackup.latestBuildID: 20140506152807
  • browser.startup.homepage: http://us.mg205.mail.yahoo.com/neo/launch?.partner=sbc&.rand=938f3rliu1o9h
  • browser.startup.homepage_override.buildID: 20140506152807
  • browser.startup.homepage_override.mstone: 29.0.1
  • browser.tabs.onTop: False
  • browser.urlbar.autocomplete.enabled: True
  • browser.urlbar.autofill: True
  • browser.zoom.siteSpecific: False
  • dom.mozApps.used: True
  • dom.w3c_touch_events.expose: False
  • extensions.lastAppVersion: 29.0.1
  • gfx.direct3d.last_used_feature_level_idx: 0
  • gfx.direct3d.prefer_10_1: True
  • keyword.URL: http://search.conduit.com/ResultsExt.aspx?ctid=CT3276334&SearchSource=2&CUI=UN39772394441932331&UM=UM_ID&q=
  • network.cookie.prefsMigrated: True
  • network.http.max-connections: 48
  • network.http.max-connections-per-server: 16
  • network.http.max-persistent-connections-per-proxy: 16
  • network.http.max-persistent-connections-per-server: 8
  • network.http.pipelining: True
  • network.http.pipelining.maxrequests: 8
  • network.http.proxy.pipelining: True
  • network.http.request.max-start-delay: 0
  • places.database.lastMaintenance: 1399706612
  • places.history.expiration.transient_current_max_pages: 104858
  • plugin.disable_full_page_plugin_for_types: application/pdf
  • plugin.expose_full_path: True
  • plugin.importedState: True
  • plugin.state.np_wtapp: 1
  • plugin.state.npdeployjava: 0
  • plugin.state.npgoogletalk: 1
  • plugin.state.npgtpo3dautoplugin: 1
  • plugin.state.npo1d: 1
  • plugin.state.npunity3d: 0
  • plugins.load_appdir_plugins: True
  • privacy.cpd.extensions-nosquint: False
  • privacy.donottrackheader.enabled: True
  • privacy.popups.showBrowserMessage: False
  • privacy.sanitize.migrateFx3Prefs: True
  • privacy.sanitize.timeSpan: 4
  • security.warn_viewing_mixed: False
  • storage.vacuum.last.index: 1
  • storage.vacuum.last.places.sqlite: 1398501687

Misc

  • User JS: Yes
  • Accessibility: No
Moses
  • Moderator
459 solutions 3607 answers

Try to set the Flash plug to click-to-play by setting the permissions for Flash to "Ask To Activate" in "Firefox/Tools > Add-ons > Plugins". That way you can activate the Flash plugin when you need it via the Lego block icon on the location bar.


it looks like user.js is currently active in Firefox. The user.js file is only present if you or other software has created this file and normally it wouldn't be there.

You can delete a possible user.js file and numbered prefs-##.js files and rename (or delete) the prefs.js file to reset all prefs to the default value including prefs set via user.js and prefs that are no longer supported in the current Firefox release. You can get to the profile folder below:

  • Help > Troubleshooting Information > Profile Directory > Show Folder

or

  • Go to about:support and click Show Folder next to Profile Directory.

Can you try to start Firefox in Safe Mode to see if Firefox works properly with no error? You can start Firefox in Safe Mode below:

  • Windows/Mac: Go to Help > Restart with add-ons disabled
  • Linux: Run firefox -safe-mode in the Terminal/Konsole

If Firefox opens up fine with no problems, it's probably one of your extensions that's causing the issue. You can re-enable your add-ons one by one until you find the one that causes the issue upon being re-enabled.

Try to set the Flash plug to click-to-play by setting the permissions for Flash to "Ask To Activate" in "Firefox/Tools > Add-ons > Plugins". That way you can activate the Flash plugin when you need it via the Lego block icon on the location bar. ---- it looks like user.js is currently active in Firefox. The user.js file is only present if you or other software has created this file and normally it wouldn't be there. You can delete a possible user.js file and numbered prefs-##.js files and rename (or delete) the prefs.js file to reset all prefs to the default value including prefs set via user.js and prefs that are no longer supported in the current Firefox release. You can get to the profile folder below: *Help > Troubleshooting Information > Profile Directory > Show Folder or *Go to '''about:support''' and click Show Folder next to Profile Directory. ---- Can you try to start Firefox in Safe Mode to see if Firefox works properly with no error? You can start Firefox in Safe Mode below: *'''Windows/Mac''': Go to Help > Restart with add-ons disabled *'''Linux''': Run ''firefox -safe-mode'' in the Terminal/Konsole If Firefox opens up fine with no problems, it's probably one of your extensions that's causing the issue. You can re-enable your add-ons one by one until you find the one that causes the issue upon being re-enabled.

Question owner

The ask to activate only brings it back to the black screen, no change. I noticed that I ahd two Shaockwave Flash Plugins, one 12.xxx the other 13.xxx. Could this be a problem?

The middle part of your answer is completely baffling to me but I"m not sure I want to get rid of all my preference settings. I'm not sure how I got them as they are now, which I like, and everything is working fine except for the Flash video on some pages since the update.

In the Profile folder I find: prefs prefs.js.bak prefs.js.new prefs-1 prefs-2 prefs-3

User User.bk

What do you suggest I do with these and what will happen if I do it? Also, would any of these have anything to do with flash video not playing your tube videos due to Firefox updating to 29.01?

Restart in Safe mode (no add ons) did not change anything.

The ask to activate only brings it back to the black screen, no change. I noticed that I ahd two Shaockwave Flash Plugins, one 12.xxx the other 13.xxx. Could this be a problem? The middle part of your answer is completely baffling to me but I"m not sure I want to get rid of all my preference settings. I'm not sure how I got them as they are now, which I like, and everything is working fine except for the Flash video on some pages since the update. In the Profile folder I find: prefs prefs.js.bak prefs.js.new prefs-1 prefs-2 prefs-3 User User.bk What do you suggest I do with these and what will happen if I do it? Also, would any of these have anything to do with flash video not playing your tube videos due to Firefox updating to 29.01? Restart in Safe mode (no add ons) did not change anything.
Moses
  • Moderator
459 solutions 3607 answers

The ask to activate only brings it back to the black screen, no change. I noticed that I ahd two Shaockwave Flash Plugins, one 12.xxx the other 13.xxx. Could this be a problem?

Yes. Remove the 12.xxx version.

  The middle part of your answer is completely baffling to me but I"m not sure I want to get rid of all my preference settings. I'm not sure how I got them as they are now, which I like, and everything is working fine except for the Flash video on some pages since the update. 

Basically a program or you creates a user.js file that alters some aspects of the browser. You can see more information about the user.js file at http://kb.mozillazine.org/User.js_file

   What do you suggest I do with these and what will happen if I do it? Also, would any of these have anything to do with flash video not playing your tube videos due to Firefox updating to 29.01? 

Delete them. If you have a prefs.js file, delete that to reset all prefs (from about:config). More information here: http://kb.mozillazine.org/Prefs.js_file
At times, the user.js can be a problem as some programs write it in to change your home page and others when you get adware.

What troubleshooting steps have you tried? Have you disabled hardware acceleration in Flash and Firefox? Did you disable protected mode in Flash? Did you create a new profile as a test?

<i>The ask to activate only brings it back to the black screen, no change. I noticed that I ahd two Shaockwave Flash Plugins, one 12.xxx the other 13.xxx. Could this be a problem? </i> Yes. Remove the 12.xxx version. <i>The middle part of your answer is completely baffling to me but I"m not sure I want to get rid of all my preference settings. I'm not sure how I got them as they are now, which I like, and everything is working fine except for the Flash video on some pages since the update. </i> Basically a program or you creates a user.js file that alters some aspects of the browser. You can see more information about the user.js file at http://kb.mozillazine.org/User.js_file<br> <i>What do you suggest I do with these and what will happen if I do it? Also, would any of these have anything to do with flash video not playing your tube videos due to Firefox updating to 29.01? </i> Delete them. If you have a <b>prefs.js</b> file, delete that to reset all prefs (from about:config). More information here: http://kb.mozillazine.org/Prefs.js_file<br> At times, the user.js can be a problem as some programs write it in to change your home page and others when you get adware. What troubleshooting steps have you tried? Have you disabled hardware acceleration in Flash and Firefox? Did you disable protected mode in Flash? Did you create a new profile as a test?

Helpful Reply

I'm not sure how to remove the 12.xxx version,. I don't understand why it is there, usually updates over wirte the old one as far as I know. I don't know where to find it.

pref .js deleted. I could not find a user.js

I disabled hardware acceleration on one of them, not sure which and I don't remember how I did it but think it must have been on the flash. No idea what protected mode is no new profile, I've never done this.

Ok, did what you have said as much as I could. I have been fidgeting with things now for a couple hours. After doing a CCleaner and Registry cleanse, turning off and restarting the computer, the videos are now p-laying.

I would still like to know how to find and get rid of the duplicate Flash plug in though if you would't mind.

Thanks for the help.

I'm not sure how to remove the 12.xxx version,. I don't understand why it is there, usually updates over wirte the old one as far as I know. I don't know where to find it. pref .js deleted. I could not find a user.js I disabled hardware acceleration on one of them, not sure which and I don't remember how I did it but think it must have been on the flash. No idea what protected mode is no new profile, I've never done this. Ok, did what you have said as much as I could. I have been fidgeting with things now for a couple hours. After doing a CCleaner and Registry cleanse, turning off and restarting the computer, the videos are now p-laying. I would still like to know how to find and get rid of the duplicate Flash plug in though if you would't mind. Thanks for the help.

Modified by kluu

Moses
  • Moderator
459 solutions 3607 answers

I'm not sure how to remove the 12.xxx version,. I don't understand why it is there, usually updates over wirte the old one as far as I know. I don't know where to find it.
You can just uninstall the previous version through your Control Panel.
(Start > Control Panel > Uninstall a Program)

  pref .js deleted. I could not find a user.js 

prefs.js is fine. I swear user.js was active in your Firefox install. The troubleshooting information never lies!

  I disabled hardware acceleration on one of them, not sure which and I don't remember how I did it but think it must have been on the flash. No idea what protected mode is no new profile, I've never done this. 

You can check which one you disabled by visiting their options.

To check if HA is disabled in Flash, do the below steps:

  1. Go to this Adobe Flash Player Help page.
  2. Right-click on the Flash Player logo on that page.
  3. Click on Settings in the context menu. The Adobe Flash Player Settings screen will open.
  4. Click on the icon at the bottom-left of the Adobe Flash Player Settings window to open the Display panel.

    fpSettings1.PNG
  5. Is the box labeled "Enable hardware acceleration" checked or not. If it is checked, HA is on. If it's not checked, it's off.
  6. Click Close to close the Adobe Flash Player Settings Window.

Also, you can see if Firefox's HA is disabled by below:

  • Click the menu button New Fx Menu and select Options for Windows or Preferences on Mac or Linux. For Firefox 28.0 and previous versions, click the orange Firefox button at the top left, then select the "Options" button, or, if there is no Firefox button at the top, go to Tools > Options.
  • In the Firefox options window, click the Advanced tab, then select "General".
  • In the settings list, you should find the Use hardware acceleration when available checkbox. Is it unchecked or checked? If checked, it's on, unchecked, off.
  • Now, restart Firefox and see if the problems persist.

You might want to switch off Flash player's hardware acceleration and run it for a while to see if it crashes still.

<i>I'm not sure how to remove the 12.xxx version,. I don't understand why it is there, usually updates over wirte the old one as far as I know. I don't know where to find it. </i><br> You can just uninstall the previous version through your Control Panel.<br> <i>(Start > Control Panel > Uninstall a Program)</i> <i>pref .js deleted. I could not find a user.js </i><br> prefs.js is fine. I swear user.js was active in your Firefox install. The troubleshooting information never lies! <i>I disabled hardware acceleration on one of them, not sure which and I don't remember how I did it but think it must have been on the flash. No idea what protected mode is no new profile, I've never done this. </i><br> You can check which one you disabled by visiting their options. To check if HA is disabled in Flash, do the below steps: #Go to this [http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/video-playback-issues.html#main_Solve_video_playback_issues Adobe Flash Player Help page]. #Right-click on the Flash Player logo on that page. #Click on '''Settings''' in the context menu. The Adobe Flash Player Settings screen will open. # Click on the icon at the bottom-left of the Adobe Flash Player Settings window to open the Display panel. <br/> <br/>[[Image:fpSettings1.PNG]] <br/> # Is the box labeled "Enable hardware acceleration" checked or not. If it is checked, HA is on. If it's not checked, it's off. # Click '''Close''' to close the Adobe Flash Player Settings Window. ---- Also, you can see if Firefox's HA is disabled by below: *Click the menu button [[Image:New Fx Menu]] and select Options for Windows or Preferences on Mac or Linux. For Firefox 28.0 and previous versions, click the orange Firefox button at the top left, then select the "Options" button, or, if there is no Firefox button at the top, go to Tools > Options. *In the Firefox options window, click the ''Advanced'' tab, then select "General". *In the settings list, you should find the ''Use hardware acceleration when available'' checkbox. Is it unchecked or checked? If checked, it's on, unchecked, off. *Now, restart Firefox and see if the problems persist. ---- You might want to switch off Flash player's hardware acceleration and run it for a while to see if it crashes still.

Question owner

OK, Both have HA disabled now.

I think the Flash 12.xx is a phantom. I can't find it on my comp. Only 13.xx shows anywhere but on the Pugins page in Firefox.

About the .Js I cannot find a User.JS in the profile folder but ther is a user.bk and other files that have.json. Should I do anything with these?

extensions.json search.json search-metadata.json sessionCheckpoints.json signedInUser.json times.json

OK, Both have HA disabled now. I think the Flash 12.xx is a phantom. I can't find it on my comp. Only 13.xx shows anywhere but on the Pugins page in Firefox. About the .Js I cannot find a User.JS in the profile folder but ther is a user.bk and other files that have.json. Should I do anything with these? extensions.json search.json search-metadata.json sessionCheckpoints.json signedInUser.json times.json

Modified by kluu

Moses
  • Moderator
459 solutions 3607 answers

Chosen Solution

    I think the Flash 12.xx is a phantom. I can't find it on my comp. Only 13.xx shows anywhere but on the Pugins page in Firefox.

Weird. I don't have any clue why it does that. Your System Details list only shows Flash 13.0.r0.

   About the .Js I cannot find a User.JS in the profile folder but ther is a user.bk and other files that have.json. Should I do anything with these? 

If you cannot find it, that's okay. Leave all files alone.

Does disabling HA in Flash and Firefox work better for you now or does it still not play?
Make sure your firewall isn't blocking anything from Firefox.
Does this happen in other browsers as well?

Does the following site display your Flash player version and your OS?

Here's what mine looks like

<!-- Comment --> <i>I think the Flash 12.xx is a phantom. I can't find it on my comp. Only 13.xx shows anywhere but on the Pugins page in Firefox.</i><br> Weird. I don't have any clue why it does that. Your System Details list only shows Flash 13.0.r0. <i>About the .Js I cannot find a User.JS in the profile folder but ther is a user.bk and other files that have.json. Should I do anything with these? </i><br> If you cannot find it, that's okay. Leave all files alone. Does disabling HA in Flash <b>and</b> Firefox work better for you now or does it still not play?<br> Make sure your firewall isn't blocking anything from Firefox.<br> Does this happen in other browsers as well? Does the following site display your Flash player version and your OS? *http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/uninstall-flash-player-windows.html Here's what mine looks like<br> <img src="https://support.cdn.mozilla.net/media/uploads/images/2014-05-10-23-00-23-bf2c44.png">

Modified by Moses

Question owner

The Video started playing on You Tube before I disabled HA in Firefox.

One of the first things I checked was firewal and then turned off adblocker for the page. I forgot to tell you that when you asked what I had already done.

I don't use any other browser.

That info is correct.

I think it is working now. Thanks for all the help.

The Video started playing on You Tube before I disabled HA in Firefox. One of the first things I checked was firewal and then turned off adblocker for the page. I forgot to tell you that when you asked what I had already done. I don't use any other browser. That info is correct. I think it is working now. Thanks for all the help.
Moses
  • Moderator
459 solutions 3607 answers

Helpful Reply

Glad to hear it's working again. If this problem arises again, please reply back to this post and we'll start working on it again.

Glad to hear it's working again. If this problem arises again, please reply back to this post and we'll start working on it again.