Gendan manglende eller mistede bogmærker

Hvis dine bogmærker er forsvundet, er det måske muligt at gendanne dem. Denne artikel forklarer, hvordan du får dine bogmærker tilbage, hvis de pludselig forsvinder.

Min bogmærkelinje er væk

Hvis du brugte bogmærkelinjen for hurtig adgang til dine favoritbogmærker, og den nu er forsvundet, kan det være fordi, du har slået visningen af den fra. For at få vist den igen:

• Højreklik på et tomt område af navigationslinjen, og klik på Bogmærkelinje i genvejsmenuen.
  • Klik på Vis i menulinjen. Klik på Værktøjslinjer, og klik så på Bogmærkelinje.

Læs mere i artiklen Bogmærkelinje - Få vist dine favorit-websteder øverst i Firefox-vinduet.

Jeg kan ikke finde alle mine bogmærker eller mapper

Følg disse trin for at tilføje knappen Bogmærke-menuen, som viser alle dine bogmærker og mapper:

1. Klik på knappen Arkiv 57 library icon på værktøjslinjen, og klik så på Bogmærker.
  2. Klik på Bogmærke-værktøjer.
  3. Klik på Føj bogmærke-menuen til værktøjslinjen.

Knappen Bogmærke-menuen Bookmark Menu icon (star on tray) vises på værktøjslinjen ved siden af knappen Arkiv.

Mine bogmærker er væk

For at gendanne bogmærker, som tidligere var gemt, men som nu er forsvundet, læs artiklen Gendan bogmærker fra en backup eller flyt dem til en anden computer.

Der er en mappe med navnet "Gamle Firefox-data" på mit skrivebord

I nogle tilfælde kan Firefox oprette en mappe på dit skrivebord med navnet "Gamle Firefox-data". Denne mappe indeholder en komplet backup af din Firefox-profil, og kan bruges til at gendanne bogmærker og andre manglende data. Hvis du har denne mappe på dit skrivebord, så læs artiklen Genskab vigtige data fra en gammel profil.

Mine bogmærker er væk efter installation af en tilføjelse

Hvis du har genstartet Firefox efter installation af en tilføjelse, og dine bogmærker er forsvundet, kan det skyldes, at Firefox ikke lukkede ordentligt ned før genstarten. Genstart computeren for at få bogmærkerne tilbage.

Jeg kan ikke finde mine importerede bogmærker

Hvis du har importeret bogmærker fra en anden browser, findes de måske i en bestemt mappe i bogmærkemenuen. Sådan finder du de importerede bogmærker: Klik på menuknappen Billedet "fx57menu" findes ikke.Fx89menuButton for at åbne menuen. Klik på Bogmærker, og klik så på Håndter bogmærker nederst i menuen.

• Afhængigt af hvilken browser du importerede fra, vil bogmærkerne kunne findes i en mappe med et specielt navn i listen med bogmærker.
    • Internet Explorer: Mappen hedder Fra Internet Explorer.
    • Opera: Mappen hedder Fra Opera.
    • Bogmærker importeret fra andre browsere følger et lignende mønster.
  • Hvis bogmærkerne var gemt i et hierarki af mapper, vil mappestrukturen være bevaret inde i mappen med det specielle navn.

Hvis du vil, kan du flytte dine importerende bogmærker til andre mapper. Læs mere i artiklen Bogmærker i Firefox.

Jeg kan kun se standardbogmærkerne i bogmærkemappen

Dine bogmærker er knyttet til den benyttede profil i Firefox. De fleste Firefox-brugere har kun standardprofilen. Der kan være tilfælde, hvor du eller Firefox opretter en ny profil. Når den nye profil er aktiveret, indeholder den et standardsæt af bogmærker, hvilket kan give dig et indtryk af, at du har mistet dine personlige bogmærker. Nedenstående vejledning hjælper dig med at finde ud af, om en ny profil er blevet oprettet, og hvordan du gendanner dine bogmærker fra den tidligere profil.

Find ud af, om Firefox har oprettet en ny profil

Sådan kan du åbne Profil-manageren for at se, om der findes en anden profil, der kan indeholde dine manglende bogmærker:

Skriv about:profiles i Firefox' adressefelt og tryk på tasten EnterRetur. Dette åbner siden Om profiler.
Fx52aboutprofiles-Winabout:profiles macOS Fx52_about-profiles-linux

På siden vises mindst én profil, men der kan være flere. Profilen, Firefox benytter i øjeblikket, vil have teksten:
Denne profil benyttes i øjeblikket og kan ikke slettes.

Hvis en anden profil også vises på siden, kan den indeholde dine mistede bogmærker. Du kan klikke på knappen Start profilen i en ny browser-session for at åbne et nyt Firefox-vindue, der bruger profilen. Hvis profilen indeholder dine manglende bogmærker, kan du angive den som standardprofil, så den bruges fremover.Du kan klikke på knappen Start profilen i en ny browser-session for at åbne et nyt Firefox-vindue, der bruger profilen. Hvis profilen indeholder dine manglende bogmærker, kan du angive den som standardprofil, så den bruges fremover. Klik på knappen Angiv som standardprofil under profilen, og Firefox vil automatisk bruge den, næste gang du åbner Firefox.

Firefox opretter en ny profil, hver gang programmet startes

Fra og med Firefox version 67 oprettes der automatisk en ny profil til hver installation af Firefox (læs artiklen Dedikerede profiler per Firefox-installation for detaljer). Hvis du kører Firefox direkte fra diskbilledet (Firefox.dmg), du hentede, kan det blive opfattet som en ny installation, hver gang du starter Firefox. Kør ikke Firefox direkte fra .dmg-filen; flyt den til mappen Programmer i stedet for. Læs artiklen Installation af Firefox på en Mac for vejledning.

Baseret på information fra Lost bookmarks (mozillaZine KB)