Thunderbird og Gmail

Revisionsinformation
  • Revision id: 166073
  • Oprettet:
  • Lavet af: Joergen
  • Kommentar: Opdateret
  • Gennemgået: Ja
  • Gennemgået:
  • Gennemgået af: Joergen
  • Er godkendt? Ja
  • Er nuværende revision? Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

Thunderbird kan indstilles til at arbejde problemfrit sammen med Googles Gmail. Meddelelser synkroniseres mellem din lokale version af Thunderbird og den webbaserede Gmail.

Nyere Gmail-konti vil ikke virke med Thunderbird 31 og ældre versioner, da disse versioner ikke understøtter Googles godkendelse. Læs bug 849540 for alle tekniske detaljer? Sørg for, at du bruger Thunderbird 38 eller nyere, før du indstiller din konto.

Indstil din Gmail-konto

For at indstille Thunderbird til at arbejde sammen med Gmail skal IMAP først aktiveres på din Gmail-konto. Læs Gmails vejledning for hjælp. (IMAP er som standard aktiveret for nye Gmail-konti).

Kontrollér om "Adgang for mindre sikre apps" er aktiveret. Læs om "mindre sikre apps" for hjælp.

Åbn herefter menuen Filer > Ny > Eksisterende mailkonto…. Vinduet Opret mailkonto vises. Når du har angivet dine kontooplysninger (rigtige navn, mailadresse og adgangskode), vil Thunderbird automatisk indstille din Gmail-forbindelse. Klik på knappen FærdigAfslut, log in med din Google-konto, hvis du bliver spurgt, og det er alt! Thunderbird vil downloade dine meddelelser og din Gmail er klar til brug.

For mere detaljeret information henvises der til:

Gmails særegenheder

Arkivering af meddelelser

For at følge Gmails måde at gøre tingene på arkiverer Thunderbird dine meddelelser i mappen "Alle e-mails" og ikke i mappen "Arkiv", der benyttes af andre konti (som beskrevet i artiklen Arkiverede meddelelser).

Gmail Archive settings

Bemærk, at knappen Indstillinger for arkivering… er deaktiveret for Gmail-konti, da det ikke er nødvendigt at angive arkiveringsdetaljer med Gmail.

Abonnér på mapper og synkronisér meddelelser

Sammenhængen mellem etiketter i Gmail og mapper i Thunderbird

Gmail bruger en speciel implementering af IMAP. I denne implementering bliver etiketter i Gmail til mapper i Thunderbird. Når du tilføjer en etiket til en meddelelse i Gmail, opretter Thunderbird en mappe med samme navn, og gemmer meddelelsen i mappen. Det fungerer på samme måde den anden vej rundt: Hvis du flytter en meddelelse til en anden mappe i Thunderbird, vil Gmail oprette en etiket med mappenavnet og tilføje den til meddelelsen.

I følgende eksempel svarer mapperne på samme niveau som mappen "[Gmail]" ("Arbejde", "g+", "Kvitteringer", "Personlige" og "Rejser") til etiketter i Gmail.

default gmail folders

Der er også et specielt sæt af undermapper til mappen "[Gmail]":

• Alle e-mails: Indeholder alle meddelelser i din Gmail-konto, inklusive sendte og modtagne meddelelser. Enhver meddelelse i Indbakke vil også kunne ses i mappen [Gmail]/Alle e-mails.
  • Kladder: Indeholder kladdemeddelelser.
  • Sendte e-mails: Indeholder sendte meddelelser.
  • Spam: Indeholder meddelelser, der er markeret som spam (enten af Gmail eller Thunderbird).
  • Stjernemarkerede: Indeholder meddelelser, som er markeret med stjerne (enten af Gmail eller Thunderbird).
  • Papirkurv: Indeholder slettede meddelelser.
  • Vigtigt: Indeholder meddelelser, som Gmail har markeret som "vigtig". (Læs Prioriterede e-mails for flere detaljer om denne Gmail-funktion).

Bemærk, at en meddelelse kan have flere etiketter (fx. "Personlige", "Rejser", "Alle e-mails" og "Stjernemarkerede"). I sådanne tilfælde vil en enkelt kopi af meddelelsen blive hentet, men den vil blive vist i alle tilsvarende Thunderbird-mapper.

Abonnér eller fjern abonnement fra mapper (etiketter)

Du kan indstille, hvilke Gmail-mapper du vil have vist i Thunderbird. Som standard vises alle Gmail-mapper, som beskrevet ovenfor. For at indstille mappevisning, skal du højreklikke på kontonavnet og vælge Abonner….

subscribe gmail folders

Fjern markeringen ud for de mapper, du ikke ønsker vist i Thunderbird. Meddelelserne vil stadig blive hentet og være tilgængelige i mappen "Alle e-mails". De vil også blive vist i søgeresultater. Men Gmail-etiketten (Thunderbird-mappen) vises ikke.

Synkronisér mapper (etiketter)

Hvis du vil se alle dine Gmail-etiketter og meddelelser i Thunderbird, men du gerne vil undgå, at alle meddelelserne skal hentes til dit system, kan du finjustere synkroniseringsindstillingerne. Det giver dig mulighed for at vælge, hvilke mapper der skal synkroniseres. Synkroniserer du ikke en mappe, vil meddelelseshovedet stadig blive vist i Thunderbird, men selve meddelelsens indhold vil først blive hentet, når du klikker på meddelelseshovedet.

Indstil synkronisering for kontoen og for hver mappe for at ændre, hvordan meddelelserne hentes. (Funktioner > KontoindstillingerRediger > Kontoindstillinger) Læs mere i artiklen Synkronisering med IMAP.

Nyttige tilføjelser

• Hvis du vil synkronisere dine kontakter mellem Thunderbird og Gmail, kan du enten prøve tilføjelsen Google Contacts eller gContactSync.
  • Hvis du vil synkronisere dine kalendere mellem Lightning og Google Kalender, så læs artiklen Using Lightning with Google Calendar.
  • Flat Folder Tree er nyttig til at vise alle undermapper til [Gmail] IMAP's mapper på samme niveau som dine andre mapper.
  • Gmail Buttons gør det let at flytte meddelelser til mapperne Papirkurv og Spam. Beta-versionen viser også alle Gmail-etiketter for hver meddelelse.

Læs også