Sikker forbindelse mislykkedes

Revisionsinformation
  • Revision id: 163017
  • Oprettet:
  • Lavet af: Joergen
  • Kommentar: Opdateret igen
  • Gennemgået: Ja
  • Gennemgået:
  • Gennemgået af: user955666
  • Er godkendt? Ja
  • Er nuværende revision? Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold
Brugere af Avast og AVG: Hvis du får vist denne fejlmeddelelse i Firefox version 61 eller nyere versioner, så se løsningen angivet nedenfor.

Hvis Firefox ikke kan få adgang til et sikkert websted (et der starter med https), vil du få vist en fejlside med overskriften Sikker forbindelse mislykkedes og en fejlmeddelelse.

Sikker forbindelse mislykkedes

Når et websted benytter krypteret kommunikation for at sikre dine data, kontrollerer Firefox, om krypteringsmetoden er sikker. Firefox kontrollerer også, om der kan stoles på webstedets certifikat. Hvis Firefox ikke kan oprette en sikker forbindelse, vil du få vist en fejlside, der ligner den på billedet nedenfor. Fejlsiden indeholder en beskrivelse af fejlen, og giver dig mulighed for at rapportere fejlen til Mozilla:

fx60SecureConnectionFailed-ErrorCode

Websteds-problemer

Nogle websteder benytter forældede og usikre TLS-krypteringsmetoder. Firefox beskytter dig ved at forhindre forbindelse til steder, hvor der ikke kan etableres en sikker forbindelse. I de tilfælde vil du i stedet få vist en fejlside med meddelelsen Sikker forbindelse mislykkedes. Hvis du oplever dette problem, så kontakt ejeren af webstedet, og bed dem om at opdatere deres TLS-version til en sikker version.

Konflikt med sikkerhedsprogrammer

Sikkerhedsprogrammer fra AVAST og AVG

Hvis du bruger et sikkerhedsprogram fra Avast eller AVG, kan det som standard være sat til at opsnappe sikre forbindelser. Produkterne fra Avast og AVG er muligvis ikke parate til den nyeste og mest sikre TLS 1.3-specifikation, som anvendes i den seneste version af Firefox. Resultater er, at brugere af Firefox ind imellem kan få vist en fejlside med meddelelsen Sikker forbindelse mislykkedes samt fejlkoden SSL_ERROR_RX_RECORD_TOO_LONG på sikre websteder som fx Google. Du kan omgå problemet ved at deaktivere opsnapningen af sikre forbindelser i din AVASTs eller AVGs indstillinger:

1. Åbn kontrolpanelet i Avast eller AVG.
  2. Klik på Menu > Indstillinger > Komponenter, og klik så på Tilpas ud for Webskjold.
  3. Fjern fluebenet ud for Aktivér HTTPS-scanning, og bekræft ændringen ved at klikke på knappen OK.

For mere information, læs Managing HTTPS scanning in Web Shield in Avast Antivirus på Avasts support-websted.

Sikkerhedsprogrammer fra ESET and NOD32

Hvis du bruger et sikkerhedsprogram fra ESET, såsom NOD32 Antivirus eller ESET Internet Security, kan det måske hjælpe at deaktivere og derefter atter aktivere en af følgende indstillinger.

• Aktivér filtrering af indhold i programprotokol.
  • Aktivér SSL-/TLS-protokolfiltrering.

For flere informationer, læs denne artikel på AskVG.com. Hvis du har spørgsmål eller er betænkelig ved at ændre disse indstillinger, så besøg ESET support.

Certifikat-advarsler

Firefox bruger certifikater på sikre websteder til at sikre, at dine data bliver sendt til den rette modtager og ikke kan aflyttes. For en oversigt med certifikat-advarsler og fejlkoder, læs artiklen Hvad betyder de forskellige sikkerhedsadvarsler?

Forkert tidsindstilling

Hvis tidsindstillingerne på din computer er forkerte, kan det få Firefox til fejlagtigt at opfatte webstedets certifikat som værende udløbet eller ugyldigt. Du bør kontrollere, om din computers ur er indstillet med korrekt dato og klokkeslæt (klik på uret i Windows proceslinje). Læs artiklen Sådan løser du tidsrelaterede fejl på sikre websteder for yderligere information.