Hvordan aktiverer jeg Spor mig ikke-funktionen?

Firefox har en funktion, som kan fortælle websteder, at du ikke ønsker at blive sporet. Lær hvad sporing er, hvordan funktionen virker, og hvordan den aktiveres.

Sporing

De fleste større websteder sporer de besøgenes adfærd, og sælger eller leverer denne information til andre firmaer. Informationerne kan fx bruges til at vise dig reklamer, som er målrettet til dig. Firefox har en Spor mig ikke-funktion, der lader dig fortælle websteder, deres annoncører og andre indholdsudbydere, at du ikke ønsker, at din adfærd på nettet skal spores.

Om webstederne vil respektere dette er frivilligt - det enkelte websted er ikke forpligtet til at respektere dit valg. Websteder, der respektere dit valg, bør automatisk stoppe sporingen af din adfærd uden yderlige handling fra din side. At slå Spor mig ikke til vil ikke påvirke din mulighed for at logge ind på websteder eller bevirke, at Firefox glemmer dine private oplysninger - som fx indholdet i indkøbskurve, positionsinformation eller login-information.

Bemærk: Du vil måske se mindre relevante reklamer på websteder, når "Spor mig ikke" er aktiveret.

Slå "Spor mig ikke"-funktionen til

Spor mig ikke-funktionen er slået fra som standard undtagen i private vinduer, hvor den altid er slået til. Sådan slår du den til:

1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed.
    Fx70ETP-DoNotTrack
  3. Vælg Altid under Send websteder signalet "Spor mig ikke" ("Do not track") for at fortælle, at du ikke vil spores.
  4. Luk fanebladet Indstillinger. Ændringer gemmes automatisk.
  1. Klik på menuen Firefox i menulinjen øverst i vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Indstillinger.
  2. Klik på Privatliv & sikkerhed.
  3. Sæt flueben ud for Send websteder en "Spor mig ikke"-forespørgsel under Privatlivsindstillinger for websted.
    Fx121-DoNotTrack
  4. Luk fanebladet Indstillinger. Ændringer gemmes automatisk.

Hvis du vil vide mere om, hvordan Firefox beskytter dig mod sporings-teknologier i private vinduer, så læs artiklen SmartBlock for Enhanced Tracking Protection.