Genskab vigtige data fra en gammel profil

Revisionsinformation
  • Revision id: 71992
  • Oprettet:
  • Lavet af: scootergrisen
  • Kommentar: gennemlæst hele artiklen
  • Gennemgået: Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

En Firefox profil gemmer alle dine importerede data, så som dine bogmærker, historik, cookies og adgangskoder. Denne artikel forklarer hvordan filerne kopieres til en ny profil, viser vigtige filer i profilen og beskriver hvilken information der gemmes i disse filer.

Hvis du har problemer med Firefox kan det nogle gange være lettere bare at lave en ny Firefox profil og kopier de mest vigtige data over i den, i stedet for at forsøge at finde og rette årsagen til problemet. Nulstil Firefox funktionen gør det automatisk for dig.

Bemærk: Da dine indstillinger og udvidelser ofte er årsagen til problemer, forklarer denne artikel ikke hvordan disse kopieres mellem profiler. Hvis du følger trinnene i denne artikel, vil du derfor være nød til at skulle geninstaller dine udvidelser og rekonfigurer dine Firefox indstillinger bagefter.

Opret backup af din aktuelle profil

Før du starter, anbefales det at du tager en komplet backup af din eksisterende Firefox profil i tilfælde af at noget går galt. Læs artiklen Tag backup af og gendan information i Firefox-profiler for instruktioner til hvordan det gøres.

Opret en ny Firefox profil

For information om hvordan en ny Firefox profil oprettes, læs artiklen Brug Profilmanageren til at oprette og fjerne Firefox-profiler, og vær specielt opmærksom på afsnittet Opret en profil.

Kopier filer mellem profilmapper

Bemærk: Firefox skal være lukket mens filer kopieres mellem profilmapper.
  1. Åbn din profilmappe:

• Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Hjælp, og klik så på Mere teknisk information.Åbn menuen Hjælp, og vælg Mere teknisk information. Fanebladet Teknisk information åbnes.
    • Klik på knappen Åbn mappeVis i FinderÅbn mappe ud for ProfilmappeProfilmappe i afsnittet Programinfo. Et vindue, der indeholder din profilmappe, åbnes. Din profilmappe åbnes.
    Bemærk: Hvis du ikke kan åbne eller bruge Firefox, så følg vejledningen i Find profilen uden at åbne Firefox.

2. Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  3. HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikker på en fil du vil kopier og vælg Kopier.
  4. Åbn den nye Firefox profilmappe.
  5. HøjreklikHold tasten Ctrl nede mens du klikker i profilmappen og vælg Indsæt Item.

Gentag trin 2-5 for hver fil du ønsker at overfører til din nye profilmappe.

Når dine personlige data kopieres fra en gammel Firefox profil til en ny Firefox profil, er det muligt at du kan overskrive filen som skaber det problem du prøver at slippe af med! Jo flere filer du kopiere, jo større er chancen for at det sker. Der anbefales derfor at:

• Du kun kopier det mindst mulige antal af filer der indeholder dine mest vigtige data som du simpelthen ikke kan leve uden.
  • Du kopier nogle få filer af gangen, og så kontroller om problemet du prøver at slippe af med er vendt tilbage.

Dine vigtige data og deres filer

Bogmærker og browserhistorik

• places.sqlite

Denne fil indeholder alle dine Firefox bogmærker og listen af websteder du tidligere har besøgt. For mere information læs Bogmærker i Firefox.

Bogmærker, Filhentninger og Browserhistorik

• places.sqlite

Denne fil indeholder alle dine Firefox bogmærker og listen af filer du har hentet og af websteder du tidligere har besøgt. For mere information læs Bogmærker i Firefox.

Adgangskoder

Dine adgangskoder er gemt i to forskellige filer, som begge er nødvendige:

• key3.db - Denne fil gemmer din nøgle database til dine adgangskoder. For at overfører gemte adgangskoder, skal du kopiere denne fil sammen med den følgende fil.
  • signons.sqlite - Gemte adgangskoder.

For mere information læs Password manager - Remember, delete and change saved passwords in Firefox.

Websteds-specifikke indstillinger

• permissions.sqlite

Denne fil gemmer mange af din Firefox tilladelser der bestemmes på et per-sted basis. For eksempel, gemmer den hvilke steder der har tilladelse til, eller er blokeret fra at sætte cookies, installere udvidelser, vise billeder, vise popups, osv.

Søgetjenester

• search.sqlite
  • mappen \searchplugins\

Hvis du har installeret ektra søgetjenester vil de være i mappen \searchplugins\. Filen search.sqlite gemmer rækkefølgen som dine søgetjenester vises med, i Firefox. For mere information læs Search bar - add, change and manage search engines on Firefox.

• search.json

Denne fil gemmer søgetjeneste data. For mere information læs Search bar - add, change and manage search engines on Firefox.

Personlig ordbog

• persdict.dat

Denne fil gemmer de ord du har tilføjet til Firefox ordbog. Hvis du aldrig har tilføjet ord til Firefox ordbog, så findes filen ikke. For mere information læs Hvordan bruger jeg stavekontrol i Firefox?.

Autofuldfør historik

• formhistory.sqlite

Denne fil husker hvad du har søgt efter i Firefox søgelinjen og hvilke informationer du har indtastet i formularer på websteder. For mere information læs Bestem om Firefox automatisk skal udfylde formularer med dine informationer.

Cookies

• cookies.sqlite

Cookies bruges af websteder af flere grunde, nogle af grundene inkludere at holde dig logget ind på et websted du tidligere loggede ind på, huske indstillingerne som du har kunne sætte på et websted, godkende dig som en person der har besøgt et bestemt websted før, osv.

Sikkerheds certifikat indstillinger

• cert8.db

Denne fil gemmer alle dine sikkerheds certifikat indstillinger og SSL certifikater du har importeret i Firefox.

Filtyper og filhentnings handlinger

• mimeTypes.rdf

Denne fil gemmer dine indstillinger som handler om hvad Firefox gør når den møder en kendt filtype, om filen skal gemmes eller åbnes med et bestemt program. For mere information læs Bestem, hvad Firefox skal gøre, når du klikker på eller henter en fil.

Filhentnings historik

• downloads.sqlite

Denne fil gemmer information om filerne du har hentet, For mere information, læs Find og håndter hentede filer.

Baseret på information fra Transferring data to a new profile - Firefox (mozillaZine KB)