Aktiver SSL for at rette Firefox fejlmeddelelsen Kan ikke oprette sikker forbindelse

Fra og med Firefox 34 er Secure Sockets Layer version 3.0 (SSLv3) blokeret som standard, fordi den ikke længere betragtes som værende sikker (Læs mere herom i denne blog-post).
Advarsel! Din version af Firefox bruger Secure Sockets Layer 3.0 (SSLv3), som ikke længere er sikker (Læs mere herom i denne blog-post). Du bør opdatere Firefox til seneste version for at beskytte dig selv og dine dine data.

Med Secure Sockets Layer (SSL) får du sikker adgang til websteder. Websteder, som bruger SSL, såsom banker og butikker, har "https" i begyndelsen af deres webadresse. Hvis Firefox ikke kan få adgang til et sikkert websted, vil denne fejlmeddelelse blive vist:

Der opstod en fejl under forbindelsen til (side navn). Kan ikke oprette sikker forbindelse, da SSL-protokollen er slået fra. (Fejlkode: ssl_error_ssl_disabled)

Denne artikel beskriver, hvordan SSL aktiveres i Firefox, hvis du får vist ovenstående meddelelse.

Kontrollér dine SSL-indstillinger

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Firefox i menulinjen, og klik så på Indstillinger....Klik på menuen Rediger øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.

.
  2. Klik på Avanceret.
  3. Klik på fanebladet Kryptering.
  4. Kontrollér, om der er flueben ud for både Brug SSL 3.0 og Brug TLS 1.0.
    • Hvis et eller begge flueben mangler, så sæt det/dem.
    • Hvis der allerede er flueben ud for begge, så rul ned til næste afsnit.
  5. Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke præferencevinduetLuk indstillingsvinduet Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke indstillingsvinduetLuk indstillingsvinduet Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences).

.
  1. Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.

• Advarselssiden "Garantien dækker muligvis ikke her!" vises måske. Klik på knappen Jeg lover at være forsigtig! for at fortsætte til siden about:config.
  2. Indtast security.enable i feltet Søg.
    • Hvis både security.enable_ssl3 og security.enable_tls er sat til true, så rul ned til næste afsnit.
    • Hvis både security.enable_ssl3 og security.enable_tls er sat til false, så dobbeltklik på dem begge for at ændre deres værdi til true.

Kontrollér herefter, om du kan få adgang til et sikkert websted. Hvis det stadig ikke virker, så fortsæt til næste afsnit.

Kontrollér dine proxy-indstillinger

Nogle computere er indstillet til at få adgang til internettet gennem en proxy.

1. Klik på knappen Firefox øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Funktioner øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Indstillinger.Klik på menuen Firefox i menulinjen, og klik så på Indstillinger....Klik på menuen Rediger øverst i Firefox-vinduet, og klik så på Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Præferencer.

Klik på menuknappen New Fx Menu , og klik så på Indstillinger.Indstillinger.

2. Klik på Avanceret.
  3. Klik på fanebladet Netværk.
  4. Klik på knappen Indstillinger….
    • Hvis Manuel proxy-konfiguration: er valgt, bruger du en manuelt indstillet proxy-server. Kontrollér, at alle protokollerne i dialogboksen indeholder din proxy-servers adresse. Kontakt din netværksadministrator, hvis ikke du kender denne adresse.
    • Hvis Manuel proxy-konfiguration: ikke er valgt, så kan du ikke bruge dette afsnit. Rul ned til det næste afsnit.
  5. Foretag dine ændringer, og klik på knappen OK for at lukke vinduet Forbindelsesindstillinger.
  6. Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke præferencevinduetLuk indstillingsvinduet Klik på knappen OK for at lukke indstillingsvinduetKlik på knappen Luk for at lukke indstillingsvinduetLuk indstillingsvinduet Luk fanebladet Indstillinger (about:preferences).

Kontrollér, om du kan få adgang til et sikkert websted. Hvis det stadig ikke virker, så fortsæt til næste afsnit.

Sikkerhedsprogrammer

Firefox skal oprette en forbindelse til sig selv, for at bruge SSL-protokollen. Nogle sikkerhedsprogrammer kan blokere denne forbindelse. Læs om indstilling af dine sikkerhedsprogrammer i artiklen Konfigurer din firewall, så Firefox kan få adgang til Internettet, og sørg for, at Firefox har den nødvendige tilladelse.

Problemer med et bestemt websted

Du kan teste din browser for SSL-understøttelse. Hvis du browser klarer testen, kan problemet være på det websted, du prøver at få adgang til.

Baseret på information fra SSL is disabled (mozillaZine KB)

Del denne artikel: http://mzl.la/1BAQlkP