Advarsel: Script svarer ikke - Hvad det betyder, og hvordan det rettes

Firefox kan vise dig dialogboksen "Advarsel: Script svarer ikke", hvor der står følgende: "Et script på denne side er muligvis optaget eller svarer ikke længere. Du kan standse scriptet nu eller lade det fortsætte, for at se om scriptet afslutter." Denne artikel beskriver, hvorfor dialogboksen vises, og hvordan du løser problemet.

Dialogboksen fortæller dig, at Firefox har registreret, at et script måske er ude af kontrol, eller at det kan få Firefox til at fryse, hvis der ikke gøres noget. Scriptet kan være en del af en besøgt webside, en del af en installeret tilføjelse eller endda en del af Firefox selv.

Lad scriptet fortsætte

Hvis du kan bruge Firefox normalt, efter du har klikket på knappen Fortsæt, skulle scriptet måske bare bruge mere tid til at blive færdig.

Du kan ændre i indstillingerne for at give scripts mere tid:

Advarsel: Ændring af avancerede indstillinger kan påvirke Firefox' stabilitet og sikkerhed. Dette er kun anbefalet til avancerede brugere.

1. Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.
    En advarselsside vises måske. Klik på knappen Accepter risikoen og fortsæt for at gå til siden about:config.
  2. Søg efter indstillingen dom.max_script_run_time på siden about:config.
  3. Klik på knappen Rediger Fx71aboutconfig-EditButton og indtast tallet 20.
  4. Klik på knappen Gem Fx71aboutconfig-Checkmark for at gemme indstillingen.

Men hvis den samme dialogboks vises igen, efter du har klikket på knappen Fortsæt, vil det ikke hjælpe at lade scriptet fortsætte endnu engang eller at ændre i indstillingerne. Det vil bare få Firefox til at fryse i længere tid.

Du kan ændre indstillingen tilbage til standardværdien:

1. Skriv about:config i adressefeltet, og tryk på tasten EnterRetur.
    En advarselsside vises måske. Klik på knappen Accepter risikoen og fortsæt for at gå til siden about:config.
  2. Søg efter indstillingen dom.max_script_run_time på siden about:config.
  3. Klik på knappen Nulstil Fx71aboutconfig-ResetButton.

Fejlen kommer når bestemte websteder besøges

Hvis fejlen kun sker på et bestemt websted, kan du blokere scripts på webstedet. Mange websteder fungerer stadig, selv hvis scripts er deaktiverede.

1. Installer tilføjelsen JavaScript Toggle On and Off.
  2. Klik på menuknappen Fx89menuButton, klik på Tilføjelser og temaer, og klik så på Udvidelser.
  3. Klik så på knappen Indstillinger i elementet JavaScript Toggle On and Off.
  4. Rul ned til tekstfeltet Black-list. Indtast adressen på det websted, der giver problemer.
  5. Klik på knappen Save. Webstedet vil blive føjet til listen.

Nu da det problematiske websted er blevet forhindret i at køre scripts, vil det ikke længere være skyld i dialogboksen med advarslen om script, der ikke svarer.

Kontakt udvikleren af tilføjelsen direkte, hvis du har brug for hjælp til en bestemt tilføjelse.

Andre årsager

En tilføjelse kan være årsagen til problemet. Læs artiklen Fejlsøg udvidelser, temaer og hardwareacceleration for at løse almindelige Firefox-problemer.

Baseret på information fra Unresponsive Script Warning (mozillaZine KB)