X
Tap here to go to the mobile version of the site.

منتدى الدعم

Is 'share this page' feature broken in firefox 44 or is it just me ?

Posted

In Firefox 44 the 'Share This Page' feature does not work for me anymore. I always get 'Firefox is unable to connect to google+' or 'Firefox is unable to connect to tumblr'.

In Firefox 44 the 'Share This Page' feature does not work for me anymore. I always get 'Firefox is unable to connect to google+' or 'Firefox is unable to connect to tumblr'.

Chosen solution

The new profile was fine until I reinstalled the NoScript add-on. The new profile is fine in Safe Mode or with NoScript disabled. I took to the NoScript forums.

Read this answer in context 1

Additional System Details

Installed Plug-ins

  • DivX Web Player version 1.4.0.233
  • Version: 5.41.0.0
  • The Videos 3.10.1 plugin handles video and audio streams.
  • Shockwave Flash 11.2 r202

Application

  • Firefox 44.0
  • User Agent: Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:44.0) Gecko/20100101 Firefox/44.0
  • Support URL: https://support.mozilla.org/1/firefox/44.0/Linux/en-US/

Extensions

  • Adblock Plus 2.7.1 ({d10d0bf8-f5b5-c8b4-a8b2-2b9879e08c5d})
  • Add to Amazon Wish List Button 1.10.1-signed (amznUWL2@amazon.com)
  • BetterPrivacy 1.69 ({d40f5e7b-d2cf-4856-b441-cc613eeffbe3})
  • Cert Viewer Plus 1.12 ({cafefdef-5ef8-4222-a8dd-bfd298784eca})
  • DuckDuckGo Plus 0.4.6.1-signed (jid1-ZAdIEUB7XOzOJw@jetpack)
  • Flashblock 1.5.20 ({3d7eb24f-2740-49df-8937-200b1cc08f8a})
  • FlashGot 1.5.6.12.1-signed ({19503e42-ca3c-4c27-b1e2-9cdb2170ee34})
  • FoxyProxy Standard 4.5.5 (foxyproxy@eric.h.jung)
  • HTTPS-Everywhere 5.1.2 (https-everywhere-eff@eff.org)
  • LastPass 3.2.42 (support@lastpass.com)
  • Master Password+ 1.21.3.1-signed (masterpasswordtimeoutplus@vano)
  • MEGA 3.3.7 (firefox@mega.co.nz)
  • NoScript 2.9.0.3 ({73a6fe31-595d-460b-a920-fcc0f8843232})
  • OverbiteFF 3.1.1695 (overbiteff@floodgap.com)
  • Save Link in Folder 1.5.17 ({7a46f9fe-4818-4837-ae4a-39c53978ae99})
  • StumbleUpon 4.21 ({AE93811A-5C9A-4d34-8462-F7B864FC4696})
  • Ubuntu Modifications 3.2 (ubufox@ubuntu.com)
  • View Your Certificates Email Address 0.3.0.1-signed (certmanager-show-my-email@goebel-consult.de)

Javascript

  • incrementalGCEnabled: True

Graphics

  • adapterDescription: Intel Open Source Technology Center -- Mesa DRI Intel(R) Ivybridge Mobile
  • adapterDeviceID: Mesa DRI Intel(R) Ivybridge Mobile
  • adapterDrivers:
  • adapterRAM:
  • adapterVendorID: Intel Open Source Technology Center
  • driverDate:
  • driverVersion: 3.0 Mesa 10.1.3
  • info: {u'CairoUseXRender': 1, u'AzureCanvasBackend': u'cairo', u'AzureFallbackCanvasBackend': u'none', u'AzureContentBackend': u'cairo', u'AzureSkiaAccelerated': 0}
  • numAcceleratedWindows: 0
  • numAcceleratedWindowsMessage: [u'']
  • numTotalWindows: 1
  • supportsHardwareH264: No;
  • webglRenderer: Intel Open Source Technology Center -- Mesa DRI Intel(R) Ivybridge Mobile
  • windowLayerManagerRemote: True
  • windowLayerManagerType: Basic

Modified Preferences

Misc

  • User JS: No
  • Accessibility: No

صاحب السؤال

Things are fine in other FF profiles. Something must be broken in my profile.

Things are fine in other FF profiles. Something must be broken in my profile.
FredMcD
  • Top 10 Contributor
4398 solutions 61714 answers

Is there anything different between the profile? Settings, add-ons . . . .

Is there anything different between the profile? Settings, add-ons . . . .

صاحب السؤال

Yes, the profiles are different.

I tried:

  • Safe mode in the broken profile. It connects to Tumblr, but not to google+
  • remove file prefs.js and restart. Same errors.
Yes, the profiles are different. I tried: * Safe mode in the broken profile. It connects to Tumblr, but not to google+ * remove file prefs.js and restart. Same errors.
FredMcD
  • Top 10 Contributor
4398 solutions 61714 answers

Start Firefox in Safe Mode {web Link} by holding down the <Shift>
(Mac=Options)
key, and then starting Firefox. Is the problem still there?

Start '''[https://support.mozilla.org/en-US/kb/troubleshoot-firefox-issues-using-safe-mode Firefox in Safe Mode]''' {web Link} by holding down the '''<Shift><br> ''(Mac=Options)'' ''' key, and then starting Firefox. Is the problem still there?

صاحب السؤال

Already tried Safe Mode (see previous reply).

Already tried Safe Mode (see previous reply).
FredMcD
  • Top 10 Contributor
4398 solutions 61714 answers

I've called the big guys to help you. Good luck.

I've called the big guys to help you. Good luck.
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17876 solutions 161748 answers

Try the Firefox version from the official Mozilla server if you currently use a version from the repositories of your Linux distribution.

You can find the full version of the current Firefox release (44.0) in all languages and all operating systems here:

Try the Firefox version from the official Mozilla server if you currently use a version from the repositories of your Linux distribution. You can find the full version of the current Firefox release (44.0) in all languages and all operating systems here: *https://www.mozilla.org/en-US/firefox/all/

صاحب السؤال

Well, things are the same with Firefox 44.0 freshly downloaded from mozilla.org: no google+ and no tumblr in my bad profile, while both worked when I tried Share this Page in another profile. Firefox from the Ubuntu repos is at version 44 too so this does not come as a big surprise.

Time to create a new profile and transfer settings, if you think there is nothing else to try.

Well, things are the same with Firefox 44.0 freshly downloaded from mozilla.org: no google+ and no tumblr in my bad profile, while both worked when I tried Share this Page in another profile. Firefox from the Ubuntu repos is at version 44 too so this does not come as a big surprise. Time to create a new profile and transfer settings, if you think there is nothing else to try.

Modified by gewurz

Chosen Solution

The new profile was fine until I reinstalled the NoScript add-on. The new profile is fine in Safe Mode or with NoScript disabled. I took to the NoScript forums.

The new profile was fine until I reinstalled the NoScript add-on. The new profile is fine in Safe Mode or with NoScript disabled. I took to the NoScript forums.
user1298613 5 solutions 132 answers

I am having problems in FF 45 beta, the same services wont open for me either. Sorry to hijack your thread, I will start a new thread if its needed.

I am having problems in FF 45 beta, the same services wont open for me either. Sorry to hijack your thread, I will start a new thread if its needed.

صاحب السؤال

johnmwc2654 said

I am having problems in FF 45 beta, the same services wont open for me either. Sorry to hijack your thread, I will start a new thread if its needed.

Does a service open if you try it 3 times ?

''johnmwc2654 [[#answer-841661|said]]'' <blockquote> I am having problems in FF 45 beta, the same services wont open for me either. Sorry to hijack your thread, I will start a new thread if its needed. </blockquote> Does a service open if you try it 3 times ?
user1298613 5 solutions 132 answers

Its the same, it opens for a couple of seconds then closes with a message saying that it cant be opened at this time try again later. Its running in a beta version, so not that worried right now.

Its the same, it opens for a couple of seconds then closes with a message saying that it cant be opened at this time try again later. Its running in a beta version, so not that worried right now.
S1lent_Echoes 0 solutions 2 answers

ردّ مُفيد

I have the same problem with G+ on Firefox for Windows 10. I tried completely uninstalling, removing all traces of files and it was working temporarily. Now, it is back to what it was doing. It had been like that for over month before trying this method. Previously, I had just tried to remove G+ and then re-add it, but it didn't work either.

All other services - Twitter, Facebook, Tumbler, etc.. - work just fine.

I don't use noscript, so that is definitely not the problem for me, and the problem is still there in Safe Mode.

Also, I use AddThis for stuff not in Firefox's official services, and for times when it is not working correctly. AddThis can share just fine to G+, even when Firefox's services feature cannot. Not sure if that helps or not, but I thought it worth mentioning.

I have the same problem with G+ on Firefox for Windows 10. I tried completely uninstalling, removing all traces of files and it was working temporarily. Now, it is back to what it was doing. It had been like that for over month before trying this method. Previously, I had just tried to remove G+ and then re-add it, but it didn't work either. All other services - Twitter, Facebook, Tumbler, etc.. - work just fine. I don't use noscript, so that is definitely not the problem for me, and the problem is still there in Safe Mode. Also, I use AddThis for stuff not in Firefox's official services, and for times when it is not working correctly. AddThis can share just fine to G+, even when Firefox's services feature cannot. Not sure if that helps or not, but I thought it worth mentioning.

Modified by S1lent_Echoes

moorepants 0 solutions 1 answers

ردّ مُفيد

I've had this same issue for both Firefox 44 and 45 on Ubuntu 15.10. When I select the "Share this page" icon and select the Google + service I get this response:

"Firefox is unable to connect with Google+ right now."

I do not have noscript installed and it isn't clear from this thread what the solution to this problem is.

I've had this same issue for both Firefox 44 and 45 on Ubuntu 15.10. When I select the "Share this page" icon and select the Google + service I get this response: "Firefox is unable to connect with Google+ right now." I do not have noscript installed and it isn't clear from this thread what the solution to this problem is.
S1lent_Echoes 0 solutions 2 answers

Yeah, same. No solution found, I posted mainly to make the issue known. Still, it would be nice to get it working again instead of relying o something like AddThis.

Yeah, same. No solution found, I posted mainly to make the issue known. Still, it would be nice to get it working again instead of relying o something like AddThis.