Showing questions tagged: اعرض كل الأسئلة

title bar checkbox dissapeared

i updated firefox and my titlebar appeared (ive previously had no titlebar) how to i remove it now? there isnt a checkbox that used to be in customize could anyone help … (read more)

i updated firefox and my titlebar appeared (ive previously had no titlebar) how to i remove it now?

there isnt a checkbox that used to be in customize

could anyone help me remove the titlebar? im on Linux

Asked by mcdnvs 4 hours ago

Search queries form address bar being cut off

Often when I do a search from the address bar, the search query is cut off at some point. Say I want to search for "tofu quiche recipe", so I write "tofu quiche recipe" i… (read more)

Often when I do a search from the address bar, the search query is cut off at some point.

Say I want to search for "tofu quiche recipe", so I write "tofu quiche recipe" in the address bar and press Enter. This will often cause Firefox to search for "tofu quiche reci" or just "tofu qui". Even if the entered query, "tofu quiche recipe", is displayed in the address bar itself, it seems that the primary option in the drop down will have a certain delay in updating and say "tofu qui — Search with DuckDuckGo", and thus when Enter is pressed, Firefox will drop the last part of the query.

The issue doesn't happen when searching from the new tab page or directly from a search engine site, only from the address bar.

Asked by hjek 10 hours ago

Last reply by hjek 10 hours ago

Login on some websites causes errors and pictures are not displayed

The web pages of https://www.heise.de serve as an example of the error. The publisher's main page shows the article images, while the article itself is without an image. … (read more)

The web pages of https://www.heise.de serve as an example of the error. The publisher's main page shows the article images, while the article itself is without an image. In other browsers, Chrome and Opera, the images are visible in the articles. The error has been occurring for a few days, the time cannot be specified exactly. I have already turned off the ad blocker for heise.de without success. An update to FF86 was unsuccessful. A check of the FF settings did not bring any results either. Websites from other publishers e.g. www.techstage.de are not affected as far as I know.

In addition, the title bar always shows the context Login, although I am logged in. On some websites, e.g. http://www.ebay-kleinanzeigen.de, the login generates an error.


Operating system Linux openSuse Leap 15.2

Asked by Roland Reutlinger 10 hours ago

Weird font rendering issues on some websites

Hi everyone, There seems to be a some kind of issue when it comes to rendering Vietnamese characters on Google Translate. Vietnamese characters look weird when it comes t… (read more)

Hi everyone,

There seems to be a some kind of issue when it comes to rendering Vietnamese characters on Google Translate. Vietnamese characters look weird when it comes to diacritical marks, when I inspect the text there is Arial out of nowhere.

I tried clearing the cache and start Firefox in safe mode but both didn't work. I also tried to re-install Roboto font on my machine, but that didn't work either. This problem appeared in both Linux and Windows 10.

It looks normal on Chrome and other Chromium-based browser, but not in Firefox.

In the image below, the one on left is Firefox, the one on the right is Chrome.

Anyone have any idea how to resolve or further investigate this problem?

Thank you in advance.

Asked by Nguyễn Phúc Khang 1 day ago

Last reply by Nguyễn Phúc Khang 19 hours ago

Ctrl+Shift+W combination works wrong.

We already have Ctrl+Q and Alt+F4 combinations for close window, Ctrl+Shift+W should work differently. It should close all tabs (Like Ctrl+W close current tab, Ctrl+Shift… (read more)

We already have Ctrl+Q and Alt+F4 combinations for close window, Ctrl+Shift+W should work differently. It should close all tabs (Like Ctrl+W close current tab, Ctrl+Shift+W should close all), but not a window! This combination used to clear your workspace and start visiting new sites from scratch, but not for exit!

Asked by luarocks 2 days ago

Last reply by luarocks 1 day ago

Can't change Firefox Account password

Hi, I'm unable to change my Firefox Account password. I navigate to the Manage Account page, click Change next to Password and enter my old and new password and nothing … (read more)

Hi, I'm unable to change my Firefox Account password.

I navigate to the Manage Account page, click Change next to Password and enter my old and new password and nothing happens. The page gives no indication that the change has applied and my password remains the same.

I have also tried this in a private window, on Google Chrome and on my phone and the same thing happens.

Asked by alex190 1 day ago

Last reply by alex190 1 day ago

File picker doesnt't open on Manjaro KDE

Hey, I've been having a problem for the past few weeks that has persisted across updates and across editions (stable, nightly, developer edition etc.). When trying to ope… (read more)

Hey,

I've been having a problem for the past few weeks that has persisted across updates and across editions (stable, nightly, developer edition etc.). When trying to open a file picker either for uploading a file on a website or for using "save as..." in context menu nothing happens.

I've launched it via console to check for any possible errors and tried in safe mode but it just fails silently.

Another thing I've tried is running Firefox with "GTK_USE_PORTAL=1" and installing xdg-desktop-portal & xdg-desktop-portal-kde to make Firefox use KDialog but same problem.

Drag and drop still works fine and the issue is limited to Firefox, other browsers open file dialogs normally.

Thank you very much for your help in advance!

Asked by Lea 3 days ago

Last reply by Lea 2 days ago

Firefox isn't syncing properly

Hello Should Firefox be syncing between installations on different platforms? On my Windows Firefox, I have the CamelCamelCamel extension and the Facebook containers exte… (read more)

Hello

Should Firefox be syncing between installations on different platforms?

On my Windows Firefox, I have the CamelCamelCamel extension and the Facebook containers extension, but on Linux those aren't being picked up!

What am I missing? When I force it to Sync on Manjaro Linux, it says it is all synced up, but those extensions I mentioned aren't coming through!

Thanks

Asked by ciwan1859 4 days ago

video playback issue with fresh install of ubuntu

hi, i just installed ubuntu 20.04 LTS. I am not running any extensions or add-ons, just default settings. I can't play any youtube video that is considered 'live'. I can … (read more)

hi, i just installed ubuntu 20.04 LTS. I am not running any extensions or add-ons, just default settings. I can't play any youtube video that is considered 'live'. I can watch any other video on youtube, however. For the 'live' videos, I get a message: 'Your browser can't play this video, learn more' And when I click learn more, it says my browser is up to date. I tried streaming other videos from websites like crunchyroll.com and none work. I followed some suggestions to clear cache, turn on video/audio settings, etc. but nothing is working. Please assist. thanks.

Asked by sktrinh12 4 days ago

Graphics performance: Firefox Vs. Edge Vs. Chrome

Hello, I love Mozilla Firefox thus am asking this. Why is graphics performance worse in Firefox than it is on Microsoft's Edge and Google's Chorme browser? Is it a matter… (read more)

Hello,

I love Mozilla Firefox thus am asking this.

Why is graphics performance worse in Firefox than it is on Microsoft's Edge and Google's Chorme browser?

Is it a matter of settings or what?

I have a AMD Ryzen 5 3400GE APU which is very capable of decoding 4k@60 VP9, but when I try watching Youtube videos in this video settings on Firefox, the frame reproduction isn't smooth. I don't have that problem with Chrome and/or Edge.

The video in question is the following:

https://www.youtube.com/watch?v=-Wo3aJjwTlA

PS: not sure why but some 4k@60 VP9 videos on Youtube lag more than others.

Asked by ScatteredThuderstorm 1 week ago

Last reply by ScatteredThuderstorm 5 days ago

Open external link in tab only when the window is on the same virtual desktop

For controlling the behavior when openning an external link (from a different program) there is `browser.link.open_newwindow.override.external`. It can be configured to a… (read more)

For controlling the behavior when openning an external link (from a different program) there is `browser.link.open_newwindow.override.external`. It can be configured to always open a new window, or always open a new tab in the last active window.

However, I use multiple virtual desktops on linux and when I open a link (from anywhere, really), I'd like it to be opened on the current virtual desktop but also in an existing window if there is one. It should almost be as if the firefox on each virtual desktop behaves independently for this purpose though I don't think actually doing that (one firefox instance per virtual desktop) would be a solution since I do need to move tabs/windows around fairly often as well.

Is there a way to do that with some settings?

Asked by yuyichao 5 days ago

Hide context menu icons

Hello, Is there any way of customising the menus (such as context/right-click menus)so that they do not display any kind of icons? For example the burger menu has icons … (read more)

Hello,

Is there any way of customising the menus (such as context/right-click menus)so that they do not display any kind of icons?

For example the burger menu has icons for "Print" and other items.

This is inconsistent with my desktop environment (GNOME) and all of my other desktop apps (which follow the default GTK settings that disable such icons)

Another minor thing is underlining certain characters in those menus (for keyboard shortcuts, I think), for some of the items. This is another inconsistency which is also disabled system-wide by default in GNOME.

Is there some way of disabling these? Maybe an about:settings config that I didn't find yet?

Asked by Horațiu Mlendea 6 days ago

trying to recognize FF as default on Fedora 33

Step to Reproduce: 1. Start the browser. You can do so directly or by opening a file that starts FF. Actuality: This alert appears: "Default Browser" in title bar, in bod… (read more)

Step to Reproduce: 1. Start the browser. You can do so directly or by opening a file that starts FF.

Actuality:

This alert appears: "Default Browser" in title bar, in body "Firefox is not currently set as your default browser. Would you like to make it your default browser?" (with "Always perform this check when starting Firefox." precheckmarked)) with buttons "Not now" (nondefault button) and "Use Firefox as my default browser" (default button). I click the default button but the problem repeats next time anyway.

FF is always my default browser. My preference is already set for it to be the default (FF > hamburger menu > Preferences > General > Startup > Always Check if Firefox is Your Default Browser is already checkmarked), my distro (Fedora 33 > Gnome 3.38.3 > Settings app > Default Applications > Web) has it as the default, ctrl-clicking a linked URL in LibreOffice Writer opens FF with that URL in the address bar, and I always approve the alert to make it my default. It still asks.

FF was my default browser. It came with Fedora 32 and I kept Fedora evergreen so that now it's F33 and still evergreen. Recently, I removed and reinstalled FF, via Fedora's Software app for both steps and setting largely the same prefs as before.

Applying https://support.mozilla.org/en-US/kb/make-firefox-your-default-browser and https://support.mozilla.org/en-US/kb/setting-firefox-default-browser-does-not-work didn't solve it. FF > hamburger menu > Preferences > General > Startup > Always Check if Firefox is Your Default Browser is checkmarked, but exiting and restarting FF doesn't solve it. Under that, it continuously says "Firefox is not your default browser". Clicking the "Make Default…" button changes the button's shade but no dialog appears (although that's what "…" portends) and nothing else happens. Uncheckmarking the option and clicking the button recheckmarks the option, but still nothing happpens. I have Chromium 88.0.4324.150 (Developer Build) Fedora Project (64-bit) and Tor 10.0.8 but neither one is the default browser (Chromium upon starting says on the initial screen it isn't and Tor says it isn't in about:preferences) and I use them less, Favorites bar > Show Applications > "browser" (without quote marks) doesn't bring up any other browsers, and I don't think I have any other browsers on the laptop.

This happpens consistently. I don't remember when it began, but not long ago.

Possibly relevant: https://github.com/xhorak/firefox-devedition-flatpak/issues/77

Expectation: If consistent with the pref, recognize that FF is the default.

What should I try next?

Asked by Nick_Levinson 1 week ago

Last reply by Nick_Levinson 6 days ago