X
Thinta lapha ukuze uye kuveshini yamakhalekhukhwini kusayithi.

Isithangami Sabeseki

Lolu chungechunge lwabekwa kunqolobane. Uyacelwa ubuze umbuzo omusha uma udinga usizo.

When Shockwave Flash is enabled it causes flash videos to lag

Kuphostiwe

I just got a new laptop (Acer) with Windows 10. In Firefox 42.0, all youtube videos play fine (because of HTML5, I assume), but Flash videos lag. I set Shockwave Flash in the plugin list to 'Never Activate' and that fixes the lagging. But now some videos on other sites don't show up at all because they need Shockwave Flash (they also lagged before, for your information).

What do you think the problem is? I obviously want to have it enabled all the time, but without all that lagging.

I just got a new laptop (Acer) with Windows 10. In Firefox 42.0, all youtube videos play fine (because of HTML5, I assume), but Flash videos lag. I set Shockwave Flash in the plugin list to 'Never Activate' and that fixes the lagging. But now some videos on other sites don't show up at all because they need Shockwave Flash (they also lagged before, for your information). What do you think the problem is? I obviously want to have it enabled all the time, but without all that lagging.

Isisombululo esikhethiwe

I've found the problem. It was the Acer's crappy CPU. When playing Youtube videos Firefox took the CPU to 95% most of the time, and with Flash it was even worse because of Firefox and Flash player running at the same time.

So my problem should be fixed by buying a better laptop. That's what I get for assuming every laptop these days can run Youtube videos.

Thanks for the help, and I hope that what I found helps other people too who have this problem.

Funda le mpendulo ngokuhambisana nalesi sihloko 1

Eminye Imininingwane Yohlelo

Fakela amapulagi

  • Google Update
  • 5.1.41105.0

Isisebenziso

  • Firefox 42.0
  • Umsebenzisi oyi-ejenti: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:42.0) Gecko/20100101 Firefox/42.0
  • I-URL Yokweseka: https://support.mozilla.org/1/firefox/42.0/WINNT/en-US/

Izandiso

  • Adblock Plus 2.6.13 ({d10d0bf8-f5b5-c8b4-a8b2-2b9879e08c5d})
  • Gif Delayer 0.7.1-signed (jid1-mqCpKcAruymyAA@jetpack)
  • NoScript 2.7 ({73a6fe31-595d-460b-a920-fcc0f8843232})
  • Status-4-Evar 2015.11.16.23.1-signed.1-let-fixed (status4evar@caligonstudios.com)
  • Tabs on Bottom 0.5.1-signed (tabsonbottom@piro.sakura.ne.jp)
  • Amazon 1Button App for Firefox 5.38 (abb@amazon.com) (Akusebenzi)
  • AVG Web TuneUp 4.2.2.128 (avg@toolbar) (Akusebenzi)

I-Javascript

  • incrementalGCEnabled: True

Imidwebo

  • adapterDescription: AMD Radeon HD 8240
  • adapterDescription2:
  • adapterDeviceID: 0x9838
  • adapterDeviceID2:
  • adapterDrivers: aticfx64 aticfx64 aticfx64 amdxc64 aticfx32 aticfx32 aticfx32 amdxc32 atiumd64 atidxx64 atidxx64 atiumdag atidxx32 atidxx32 atiumdva atiumd6a atitmm64
  • adapterDrivers2:
  • adapterRAM: 512
  • adapterRAM2:
  • adapterSubsysID: 104b1025
  • adapterSubsysID2:
  • adapterVendorID: 0x1002
  • adapterVendorID2:
  • direct2DEnabled: True
  • directWriteEnabled: True
  • directWriteVersion: 10.0.10586.0
  • driverDate: 8-6-2015
  • driverDate2:
  • driverVersion: 15.201.1101.0
  • driverVersion2:
  • info: {u'AzureCanvasBackend': u'direct2d 1.1', u'AzureFallbackCanvasBackend': u'cairo', u'AzureContentBackend': u'direct2d 1.1', u'AzureSkiaAccelerated': 0}
  • isGPU2Active: False
  • numAcceleratedWindows: 1
  • numTotalWindows: 1
  • supportsHardwareH264: True
  • webglRenderer: Google Inc. -- ANGLE (AMD Radeon HD 8240 Direct3D11 vs_5_0 ps_5_0)
  • windowLayerManagerRemote: True
  • windowLayerManagerType: Direct3D 11

Okuthandwayo Okulungisiwe

Misc

  • Umsebenzisi JS: Cha
  • Ukufinyeleleka: Cha
FredMcD
  • Top 10 Contributor
4269 izisombululo 59882 izimpendulo
Kuphostiwe

If you have problems with current Shockwave Flash plugin versions then check this:

  • see if there are updates for your graphics drivers

https://support.mozilla.org/kb/upgrade-graphics-drivers-use-hardware-acceleration

  • disable protected mode in the Flash plugin (Flash 11.3+ on Windows Vista and later)

https://forums.adobe.com/message/4468493#TemporaryWorkaround

  • disable hardware acceleration in the Flash plugin

https://forums.adobe.com/thread/891337 See also:

If you have problems with current Shockwave Flash plugin versions then check this: * see if there are updates for your graphics drivers '''https://support.mozilla.org/kb/upgrade-graphics-drivers-use-hardware-acceleration''' * disable protected mode in the Flash plugin (Flash 11.3+ on Windows Vista and later) '''https://forums.adobe.com/message/4468493#TemporaryWorkaround''' * disable hardware acceleration in the Flash plugin '''https://forums.adobe.com/thread/891337''' See also: * '''http://kb.mozillazine.org/Flash#Troubleshooting'''

Impendulo Ewusizo

I just updated my drivers to the latest ones, tried disabling protected mode and tried disabling hardware acceleration. Nothing worked. The problem still persists.

I just updated my drivers to the latest ones, tried disabling protected mode and tried disabling hardware acceleration. Nothing worked. The problem still persists.
FredMcD
  • Top 10 Contributor
4269 izisombululo 59882 izimpendulo
Kuphostiwe
https://support.mozilla.org/en-US/kb/fix-common-audio-and-video-issues?redirectlocale=en-US&redirectslug=Video+or+audio+does+not+play https://support.mozilla.org/en-US/kb/fix-common-audio-and-video-issues

Umnikazi wombuzo

And I just found out that youtube videos are only fine up to 480p. Any higher and they start lagging too.

And any quality fullscreen lags too.

And I just found out that youtube videos are only fine up to 480p. Any higher and they start lagging too. And any quality fullscreen lags too.
FredMcD
  • Top 10 Contributor
4269 izisombululo 59882 izimpendulo
Kuphostiwe

Perhaps this is a web site issue.

Perhaps this is a web site issue.

Impendulo Ewusizo

Do you think so? I thought it was pretty funny when I tested other browsers. Firefox played youtube fine and flash laggy, Chrome had great flash and laggy youtube and Edge had no problem with either.

I'm really not looking forward to Edge being my choice, hehe.

I'm gonna try some more of those links you posted last. Maybe I'll find the problem there.

Do you think so? I thought it was pretty funny when I tested other browsers. Firefox played youtube fine and flash laggy, Chrome had great flash and laggy youtube and Edge had no problem with either. I'm really not looking forward to Edge being my choice, hehe. I'm gonna try some more of those links you posted last. Maybe I'll find the problem there.

Isisombululo Esikhethiwe

I've found the problem. It was the Acer's crappy CPU. When playing Youtube videos Firefox took the CPU to 95% most of the time, and with Flash it was even worse because of Firefox and Flash player running at the same time.

So my problem should be fixed by buying a better laptop. That's what I get for assuming every laptop these days can run Youtube videos.

Thanks for the help, and I hope that what I found helps other people too who have this problem.

I've found the problem. It was the Acer's crappy CPU. When playing Youtube videos Firefox took the CPU to 95% most of the time, and with Flash it was even worse because of Firefox and Flash player running at the same time. So my problem should be fixed by buying a better laptop. That's what I get for assuming every laptop these days can run Youtube videos. Thanks for the help, and I hope that what I found helps other people too who have this problem.
FredMcD
  • Top 10 Contributor
4269 izisombululo 59882 izimpendulo
Kuphostiwe

That was very good work. Well Done.

That was very good work. Well Done.