Tìm kiếm hỗ trợ

Tránh các lừa đảo về hỗ trợ. Chúng tôi sẽ không bao giờ yêu cầu bạn gọi hoặc nhắn tin đến số điện thoại hoặc chia sẻ thông tin cá nhân. Vui lòng báo cáo hoạt động đáng ngờ bằng cách sử dụng tùy chọn "Báo cáo lạm dụng".

Learn More

Problém synchronizace s poštovním servrem

  • 2 trả lời
  • 2 gặp vấn đề này
  • 1 lượt xem
  • Trả lời mới nhất được viết bởi mojda

more options

Nedaří se mi synchronizovat - stáhnout (synchronizovat) zprávy z poštovního serveru. Používám IMAP. Ve webovém rozhraní poštovního serveru je vše v pořádku. Vlevo dole jen stále oznámení "Kontrola možností poštovního serveru ..." - ale nic se nenačte. Zkusil jsem odebrat hesla i účet (opakovaně - několikrát) a nic nepomohlo. Rovněž jsem několikrát přeinstaloval Thunderbird - nic nepomohlo. Tento problém je doplněn i problémem - neukládají se odeslané zprávy do složky odeslaná pošta - odeslat zprávu se podaří. Dal jsem i údržbu složek (Doručená pošta a Odeslaná pošta) - což mělo jen za následek, že všechny e-maily zmizely (na servru ale zprávy jsou). Používám Thunderbird už řadu let, ale tohle se mi nestalo a nevím co s tím :( Děkuji za pomoc.

Nedaří se mi synchronizovat - stáhnout (synchronizovat) zprávy z poštovního serveru. Používám IMAP. Ve webovém rozhraní poštovního serveru je vše v pořádku. Vlevo dole jen stále oznámení "Kontrola možností poštovního serveru ..." - ale nic se nenačte. Zkusil jsem odebrat hesla i účet (opakovaně - několikrát) a nic nepomohlo. Rovněž jsem několikrát přeinstaloval Thunderbird - nic nepomohlo. Tento problém je doplněn i problémem - neukládají se odeslané zprávy do složky odeslaná pošta - odeslat zprávu se podaří. Dal jsem i údržbu složek (Doručená pošta a Odeslaná pošta) - což mělo jen za následek, že všechny e-maily zmizely (na servru ale zprávy jsou). Používám Thunderbird už řadu let, ale tohle se mi nestalo a nevím co s tím :( Děkuji za pomoc.

Tất cả các câu trả lời (2)

more options

Hodně problémů v posledních verzích Thunderbirdu způsobují antiviráky Eset Security a Avast. Zkuste to povypínat, možná raději odinstalovat - zvláště ve Windows 10.

Dále viz. support.mozilla.org/cs/questions/1316084

Được chỉnh sửa bởi poljos vào

more options

Dobrý den, děkuji za odpověď. Antivirus používám ESET. Samozřejmě, že jsem zkoušel kompletně vypnout, taky jsem vymazal naučená pravidla, ale nepomohlo nic. Zkusil jsem nastavit IMAP v MS Outlook a vše fungovalo jak má. Nakonec jsem nainstaloval starší - anglickou verzi Thunderbird (verze 68) - vše najednou fungovalo. Zkusil jsem tuto starší verzi odinstalovat a opět nainstalovat poslední verzi a už vše funguje jak má.

Được chỉnh sửa bởi mojda vào