Profiler - där Firefox lagrar dina bokmärken, lösenord och annan användardata

Alla ändringar du gör i Firefox, som din startsida, vilka verktygsfält du använder, tillägg som du har installerat, sparade lösenord och dina bokmärken, sparas alla i en särskild mapp, kallad en "profil". Din profilmapp lagras på en separat plats skild från programmet Firefox, så att om någonting någonsin går fel med Firefox kommer din information fortfarande att finnas där. Det betyder också att du kan avinstallera Firefox utan att förlora dina inställningar och du behöver inte ominstallera Firefox för att rensa din information eller felsöka ett problem.

Denna information är här som referens. Du behöver inte följa dessa steg om du inte blev omdirigerad att göra det från en annan artikel.

Hur hittar jag min profil?

• Klicka på menyknappen Bilden "Fx57menu" finns inte., klicka på Hjälp och välj FelsökningsinformationMer felsökningsinformation.På menyn Hjälp väljer du FelsökningsinformationMer felsökningsinformation. Fliken Felsökningsinformation öppnas.
  • Under avsnittet Programfakta bredvid Profilmapp, klicka på Öppna mappVisa i FinderÖppna mapp. Ett fönster öppnas som innehåller din profilmapp.Din profilmapp öppnas.
Obs: Om du inte kan öppna eller använda Firefox, följ instruktionerna i Hitta din profil utan att öppna Firefox.

Hitta din profil utan att öppna Firefox

1. Tryck på Windows Key+R på tangentbordet. Fönstret Kör öppnas.
  2. Skriv in:
    %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\
  3. Klicka på OK. Ett fönster öppnas innehållande profilmappar.
  4. Dubbelklicka på profilmappen du vill öppna. Om du bara har en profil, kommer mappen att ha "default" i namnet.
  1. Från Start-skärmen, klicka på panelen Skrivbord. Skrivbordsvyn visas.
  2. Från skrivbordet, för muspekaren ner till högra hörnet för att komma åt snabbknappsfältet.
  3. Välj snabbknappen Sök. Sidpanelen Sök öppnas.
  4. I sökrutan skriver du in:
    %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\
    utan att trycka på Enter. En lista med profilmappar visas.
  5. Klicka på profilmappen du vill öppna (den öppnas i ett fönster). Om du bara har en profil, kommer mappen att ha "default" i namnet.

1. Klicka på knappen Start i Windows. Startmenyn öppnas.
  2. I sökrutan längst ner på startmenyn skriver du:
    %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\
    without pressing Enter. utan att trycka på Enter. En lista med profiler visas överst på startmenyn.
  3. Klicka på profilmappen du vill öppna (den öppnas i ett fönster). Om du bara har en profil, kommer mappen att ha "default" i namnet.

Alternativt kan du hitta din profil genom att trycka på tangenten Windows Key och skriva in: %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\
  1. Klicka på knappen Start i Windows och välj Kör….

2. Skriv in:
    %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\
    och klicka sedan på OK.
    Ett fönster öppnas som innehåller profilmappar.
  3. Dubbelklicka på profilmappen du vill öppna. Om du bara har en profil, kommer mappen att ha "default" i namnet.
  1. Klicka på ikonen Finder i dockan. På menyraden, klickar på menyn , håller ner tangenten option eller alt och välj Bibliotek. Ett fönster öppnas med mappen Bibliotek.
  2. Öppna mappen "Application Support", öppna mappen "Firefox" och sedan mappen "Profiles".
  3. Din profilmapp finns i den här mappen. Om du bara har en profil, kommer mappen att ha "default" i namnet.
  1. (Ubuntu) Klicka på menyn Platser längst upp till höger på skärmen och välj Hemmapp. Fönstret Filbläddrare öppnas.
  2. Klicka på menyn Visa och välj Visa dolda filer om den inte redan är markerad.
  3. Dubbelklicka på mappen som heter .mozilla.
  4. Dubbelklicka på mappen som heter firefox. Din profilmapp finns i den här mappen. Om du bara har en profil, kommer mappen att ha "default" i namnet.

Vilken information lagras i min profil?

Obs:Endast viktig information som är användbar för att återställa beskrivs.
  • Bokmärken, nedladdningar och webbhistorik: Filen places.sqlite innehåller alla dina bokmärken och listor över alla filer du har laddat ner och webbplatser du har besökt. Mappen bookmarkbackups lagrar backupfiler för bokmärken, de kan användas för att återställa dina bokmärken. För mer information, se Bokmärken och Restore bookmarks from backup or move them to another computer.
  • Lösenord: Dina lösenord lagras i filerna key3.db och logins.json. För mer information, se Password manager - Remember, delete and change saved passwords in Firefox.
  • Webbplatsspecifika inställningar: Filerna permissions.sqlite och content-prefs.sqlite lagrar många av dina behörigheter (till exempel vilka webbplatser som får visa popup-fönster) eller zoomnivåer som ställs in för varje sida (se Zooma sidor).
  • Sökmotorer: Filen search.json.mozlz4 lagrar de användarinstallerade sökmotorerna som finns i Firefox sökfält.
  • Personlig ordbok: Filen persdict.dat lagrar några anpassade ord som du har lagt till i ordlistan. För mer information, se How do I use the Firefox spell checker?.
  • Historik autokomplettera: Filen formhistory.sqlite håller reda på vad du har sökt efter i sökfältet och vilken information du har angett formulär på webbplatser. För mer information, se Control whether Firefox automatically fills in forms.
  • Kakor: En kaka är lite information som sparas på din dator av en webbplats du har besökt. Vanligtvis är det webbplatsinställningar eller inloggningsstatus. Kakor lagras alla i filen cookies.sqlite.
  • DOM-lagring: DOM-lagring är utformad för att ge större, säkrare och ett mer användarvänligt sätt för lagring av information i kakor. Informationen lagras i filen webappsstore.sqlite för webbplatser och i chromeappsstore.sqlite för about:* webbsidor.
  • Tillägg: Mappen extensions folder, om den finns, lagrar filer för alla tillägg du har installerat. Om du vill veta mer om Firefox-tillägg och andra tillägg, se Hitta och installera tillägg för att lägga till funktioner till Firefox.
  • Inställningar för säkerhetscertifikat: Filen cert8.db lagrar alla dina säkerhetscertifikatinställningar och alla SSL-certifikat du har importerat till Firefox.
  • Inställningar för säkerhetsenhet: Filen secmod.db är säkerhetsmoduldatabasen.
  • Nedladdningsåtgärder: Filen mimeTypes.rdfhandlers.json lagrar dina inställningar som berättar för Firefox vad man ska göra när det gäller en viss typ av fil. Till exempel, det här är de inställningar som säger att Firefox ska öppna en PDF-fil med Acrobat Reader när du klickar på den. För mer information, se Manage file types and download actions in Firefox.
  • Plugin MIME-typ: Filen pluginreg.dat lagrar Internet-mediatyper relaterade till dina installerade insticksmoduler. För mer information, se Use plugins to play audio, video, games and more.
  • Lagrad session: Filen sessionstore.js lagrar de nuvarande öppna flikarna och fönstren. För mer information, se Restore previous session - Configure when Firefox shows your most recent tabs and windows.
  • Anpassat verktygsfält: Filen xulstore.json lagrar verktygsfältet och fönsterstorlek/positionsinställningar. För mer information, se Anpassa kontroller, knappar och verktygfält i Firefox.
  • Användarinställningar: Filen prefs.js lagrar anpassade inställningar för användarinställningar, till exempel ändringar du gör i Firefox inställningssidor. Den valfria filen user.js, om en existerar, kommer att överskrida alla ändrade inställningar.

Arbeta med profiler

• Funktionen förnya Firefox kan lösa många problem genom att återställa Firefox till dess standardläge samtidigt som du sparar viktig information. Överväg att använda den innan du går igenom en lång felsökningsprocess.
  • Hantera profiler förklarar hur man gör saker som att skapa en ny profil och ta bort en gammal.
  • Säkerhetskopiera din information förklarar hur man säkerhetskopierar och återställer en profil. Det förklarar också hur du flyttar din profilinformation till en annan plats på hårddisken eller till en annan dator.
  • Recovering important data from an old profile beskriver vilken information som lagras i var och en av filerna i din profil och förklarar hur man kopierar dem till en ny profil.