Förnya Firefox – återställ tillägg och inställningar

Denna funktion är tillgänglig i Firefox för stationära eller bärbara datorer.

Kända tilläggsproblem, maj 2019: Vi arbetar hårt för att åtgärda problem som inaktiverar dina tillägg eller förhindrar att de installeras. Om det här gäller dig, se Add-ons disabled or fail to install on Firefox istället.
Om du har problem med Firefox kan en återställning hjälpa. Återställningsfunktionen åtgärdar ett flertal olika problem genom att återställa Firefox till fabriksinställningarna. Samtidigt sparas viktig information, som bokmärken, lösenord och öppna flikar.
Viktigt: Eftersom Firefox kommer att återgå till sitt ursprungliga tillstånd, kommer dina egna konfigurationer och anpassningar, inklusive utökningar, utökningsdata och about:config inställningskonfigurationer tas bort. Om du har gjort tillgänglighetskonfigurationer kan du behöva ändra dem efter återställning.

Återställ Firefox

1. Klicka på knappen Återställ Firefox, om du tittar på den här sidan i Firefox.
    Det här fungerar inte om du använder en annan webbläsare eller på en mobil enhet.
    • Du kan också hitta knappen Återställ Firefox längst upp i Firefox about:support på sidan om felsökningsinformation.
  2. För att fortsätta, klicka på Återställ Firefox i det bekräftelsefönster som öppnas.
  3. Firefox stängs och återställs. När det är gjort, kommer ett fönster lista de uppgifter som importerades. Klicka på Slutför och Firefox kommer att öppnas.

OBS: Knappen Återställ Firefox finns också i fönstret Firefox felsäkert läge, om du inte kan starta Firefox normalt. Du kan också göra en manuell återställning genom att skapa en ny profil och överföra viktiga data till den nya profilen.

Vad gör återställningsfunktionen?

Alla dina Firefox-inställningar och personlig information lagras i en profilmapp. Återställningsfunktionen skapar en ny profilmapp för dig och sparar samtidigt åt dig viktig data.

Tillägg som normalt lagras inne i Firefox:s profilmapp, till exempel utökningar och teman, kommer att tas bort. Tillägg lagrade på andra platser, exempelvis insticksmoduler, kommer inte att tas bort, men alla ändrade inställningar (t.ex. insticksmoduler du har inaktiverat) kommer att återställas.

Firefox kommer att spara dessa saker:

• Bokmärken
  • Surf- och nedladdningshistorik
  • Lösenord
  • Öppna fönster och flikar
  • Kakor
  • Webbformulär automatiskt ifyllda uppgifter
  • Personlig ordlista

Dessa objekt och inställningar kommer att tas bort:

• Insticksmodulinställningar
  • Användarstilar (chrome undermapp innehållande userChrome och/eller userContent CSS-filer, om de skapats tidigare.)
Obs: Din gamla Firefox-profil kommer att placeras på skrivbordet i en mapp som heter "Gammal Firefox-data". Om återställningen inte åtgärdade ditt problem kan du återställa en del av informationen som inte sparades genom att kopiera filer till den nya profilen som skapades. Om du inte behöver den här mappen längre, bör du ta bort den eftersom den innehåller känslig information.

Denna artikel, liksom all support från Firefox, kommer mestadels från frivilliga, som fortsätter hålla Mozilla stolt oberoende och med öppen källkod. Fortsätt surfa fritt