Installera en äldre version av Firefox

Ofta när det finns ett problem med en uppdatering av Firefox, letar man efter ett sätt att gå tillbaka till en tidigare versionen. Som vanligtvis inte löser problemet och det gör din dator samt information på den sårbar för attacker. Denna artikel ger dig några alternativ till nedgradering och länkar till gamla versioner av Firefox om du väljer att nedgradera.

Att installera en tidigare version åtgärdar inte de flesta problemen

Problem med en uppdatering orsakas inte i allmänhet av den nya versionen av Firefox, utan snarare av uppdateringsprocessen. Att installera en tidigare version kommer inte att hjälpa i de flesta fall. Istället se:

Obs: Andra problem kan lösas med funktionen återställ Firefox. Den återställer Firefox till standardläget och samtidigt sparar den viktig information.

Se till att alla säkerhets- och trygghetsrelaterad programvara är helt uppdaterad. Vissa säkerhetsprogram kommer att behöva uppgraderas till en ny version för varje versionsuppdatering av Firefox.

Tillvalsprogramvara som levereras med säkerhetsprogram kan också behövas uppdateras. Sådana programvara behöver inte vara viktig för din säkerhet, men om den är inaktuell, kan det störa användning av Firefox eller göra att Firefox kraschar.

Jag vill fortfarande nedgradera - var kan jag få tag på en tidigare version?

Även om Mozilla har en webbplats med gamla versioner av Firefox för teständamål, är det inte rekommenderat att du använder något annat än den senaste versionen.
Varning: Att använda gamla versioner av Firefox utgör en betydande säkerhetsrisk
  • Windows XP SP2 användare: Det senaste installationsprogrammet tidigare till Firefox 49 som kan köras på XP SP2 system är Firefox 43.0.1 (US English).
Viktigt: Som standard är Firefox inställd på att automatiskt uppdatera sig själv. Om du installerar en äldre version av Firefox, måste du ändra dina uppdateringsinställningar för att förhindra att den senaste versionen av Firefox från att installeras. Se Panelen Avancerat - Tillgänglighet, webbläsning, nätverk, uppdateringar och andra avancerade inställningar i Firefox för detaljer.

Om du inte kan använda den senaste versionen av Firefox, istället för att installera en äldre version och ändra dina uppdateringsinställningar, rekommenderar vi att du använder den senaste versionen av en annan webbläsare:

Hjälp oss att göra Firefox bättre

Om den senaste versionen av Firefox orsakar problem för dig eller om du bara inte gillar den, ge oss feedback om det här: