Installera en äldre version av Firefox

Ofta när det finns ett problem med en uppdatering av Firefox, letar man efter ett sätt att gå tillbaka till en tidigare versionen. Som vanligtvis inte löser problemet och det gör din dator samt information på den sårbar för attacker. Denna artikel ger dig några alternativ till nedgradering och länkar till gamla versioner av Firefox om du väljer att nedgradera.

Att installera en tidigare version åtgärdar inte de flesta problemen

Problem med en uppdatering orsakas inte i allmänhet av den nya versionen av Firefox, utan snarare av uppdateringsprocessen. Att installera en tidigare version kommer inte att hjälpa i de flesta fall. Istället se:

Obs: Andra problem kan lösas med funktionen återställ Firefox. Den återställer Firefox till standardläget och samtidigt sparar den viktig information.

Se till att alla säkerhets- och trygghetsrelaterad programvara är helt uppdaterad. Vissa säkerhetsprogram kommer att behöva uppgraderas till en ny version för varje versionsuppdatering av Firefox.

Tillvalsprogramvara som levereras med säkerhetsprogram kan också behövas uppdateras. Sådana programvara behöver inte vara viktig för din säkerhet, men om den är inaktuell, kan det störa användning av Firefox eller göra att Firefox kraschar.

Jag vill fortfarande nedgradera - var kan jag få tag på en tidigare version?

Även om Mozilla har en webbplats med gamla versioner av Firefox för teständamål, är det inte rekommenderat att du använder något annat än den senaste versionen.
Varning: Att använda gamla versioner av Firefox utgör en betydande säkerhetsrisk

Som standard använder olika versioner av Firefox samma användarprofildata. Installera en äldre version av Firefox efter att ha använt Firefox version 55 eller senare kan orsaka problem som felmeddelanden, brister i delar av Firefox och problem med vissa webbplatser. Du bör antingen skapa en ny profil eller återställa Firefox efter att ha installerat den äldre versionen.
Viktigt: Som standard är Firefox inställd för automatiska uppdateringar. För att förhindra att Firefox automatiskt uppdaterar sig efter att du installerat en äldre version måste du ändra dina uppdateringsinställningar:Klicka på menyknappen New Fx Menu Fx57Menu och välj Inställningar.Inställningar. I panelen Allmänt, gå till avsnittet Firefox uppdaterat. (I Firefox version 55 och under, går du till panelen Avancerat] och välj filken Uppdatera.)Gå till panelen Avancerat] och välj fliken Uppdatera (se denna artikel för detaljer).

Nedgraderingsalternativ

I stället för att nedgradera till en äldre, osäker version av Firefox och ändra dina uppdateringsinställningar, bör du överväga dessa alternativ:

Installera Firefox Extended Support Release. Firefox Extended Support Release (ESR) är en tjänsteversion av Firefox utvecklad för stora organisationer som universitet och företag. Firefox ESR levereras inte med de senaste funktionerna, men den har de senaste säkerhets- och stabilitetsfixarna. För mer information, se artikeln Switch to Firefox Extended Support Release (ESR) for personal use.

Använd den senaste versionen av en annan webbläsare:

Hjälp oss att göra Firefox bättre

Om den senaste versionen av Firefox orsakar problem för dig eller om du bara inte gillar den, ge oss feedback om det här: