Återställ Firefox – lös de flesta problemen

I och med att tiden går kan Firefox stöta på problem såsom långsamhet, kraschar, oönskade verktygsfält med mera. Att felsöka och hitta åtgärder kan vara svårt och tidskonsumerande. Funktionen Återställ Firefox kan lösa många problem genom att återställa Firefox till dess grundinställningar medan viktig information sparas.

The template "ApplytoFx" does not exist or has no approved revision.

Vad sker vid en återställning?

Alla dina inställningar i Firefox, tillsammans med din personliga data, förvaras i ditt profile folder. Funktionen Återställ Firefox fungerar genom att skapa en ny profil, medan din personliga data förs över och sparas.

Firefox försöker spara följande data:

• Bokmärken
  • Webbläsarhistorik
  • Lösenord
  • Kakor
  • Sparade formulärdata
  • Bokmärken
  • Webbläsarhistorik
  • Lösenord
  • Kakor
  • Sparade formulärdata
  • Personal dictionary

Följande saker och inställningar kommer att återställas eller tas bort

• Tillägg och utseenden: Trots att de kan vara oerhört behjälpliga, kan de ibland också orsaka problem. Om du än en gång installerar viktiga tillägg, läs Find and install add-ons to add features to Firefox för vidare information.
  • Öppna flikar, fönster och flikgrupper: Återställningsprocessen kommer att stänga alla öppna webbsidor. Eftersom dina bokmärken och din webbläsarhistorik sparats bör du enkelt kunna återskapa dina favorit-webbplatser. Läs Where can I find my bookmarks? och Smarta adressfältet för mer information. Dessutom (eftersom dina kakor sparas bör du ej bli utloggad från de sidor du var inloggad på innan återställningen.
  • Plats-specifika inställningar, sökmotorer, personliga ordlistor, filhämtningar, DOM-lagring, säkerhetscertifikat, databasen för säkerthets-moduler, nedladdningar, insticksmoduler, anpassade verktygsfält och användar-stilmallar sparas inte heller. Läs Firefox-profiler för mer information om detta.
  • Tillägg och utseenden: Trots att de kan vara oerhört behjälpliga, kan de ibland också orsaka problem. Om du än en gång installerar viktiga tillägg, läs Find and install add-ons to add features to Firefox för vidare information.
  • Öppna flikar, fönster och flikgrupper: Återställningsprocessen kommer att stänga alla öppna webbsidor. Eftersom dina bokmärken och din webbläsarhistorik sparats bör du enkelt kunna återskapa dina favorit-webbplatser. Läs Where can I find my bookmarks? och Smarta adressfältet för mer information. Dessutom (eftersom dina kakor sparas bör du ej bli utloggad från de sidor du var inloggad på innan återställningen.
  • Plats-specifika inställningar, sökmotorer, personliga ordlistor, filhämtningar, DOM-lagring, säkerhetscertifikat, databasen för säkerthets-moduler, nedladdningar, insticksmoduler, anpassade verktygsfält och användar-stilmallar sparas inte heller. Läs Firefox-profiler för mer information om detta.
  • Facebook Messenger for Firefox kommer att tas bort.
  • Öppna flikar, fönster och flikgrupper: Återställningsprocessen kommer att stänga alla öppna webbsidor. Eftersom dina bokmärken och din webbläsarhistorik sparats bör du enkelt kunna återskapa dina favorit-webbplatser. Läs Where can I find my bookmarks? och Smarta adressfältet för mer information. Dessutom (eftersom dina kakor sparas bör du ej bli utloggad från de sidor du var inloggad på innan återställningen.
  • Plats-specifika inställningar, sökmotorer, personliga ordlistor, filhämtningar, DOM-lagring, säkerhetscertifikat, databasen för säkerthets-moduler, nedladdningar, insticksmoduler, anpassade verktygsfält och användar-stilmallar sparas inte heller. Läs Firefox-profiler för mer information om detta.
  • Alla Firefox Services, samt Facebook Messenger for Firefox kommer att tas bort.
  • Tillägg och utseenden: Trots att de kan vara oerhört behjälpliga, kan de ibland också orsaka problem. Om du än en gång installerar viktiga tillägg, läs Find and install add-ons to add features to Firefox för vidare information.
  • Öppna flikar, fönster och flikgrupper: Återställningsprocessen kommer att stänga alla öppna webbsidor. Eftersom dina bokmärken och din webbläsarhistorik sparats bör du enkelt kunna återskapa dina favorit-webbplatser. Läs Where can I find my bookmarks? och Smarta adressfältet för mer information. Dessutom (eftersom dina kakor sparas bör du ej bli utloggad från de sidor du var inloggad på innan återställningen.
  • Plats-specifika inställningar, sökmotorer, personliga ordlistor, filhämtningar, DOM-lagring, säkerhetscertifikat, databasen för säkerthets-moduler, nedladdningar, insticksmoduler, anpassade verktygsfält och användar-stilmallar sparas inte heller. Läs Firefox-profiler för mer information om detta.
  • Alla Firefox Services, samt Facebook Messenger for Firefox kommer att tas bort.
Notera: Efter att återställningen är genomförd kommer informationen från din före detta Firefox-profil att placeras på ditt skrivbord i mappen ”Gamla Firefox-data”. Om återställningen inte löste ditt problem kan du återställa en del av informationen som inte sparats, genom att kopiera filer till den nya profilen som skapats. Läs Copying files between profile folders för instruktioner om hur du gör. Om du ej längre har användning för denna bör du ta bort den, då den innehåller känslig information.

Hur återställer jag Firefox till dess grundinställningar?

1. Klicka på Firefox-knappen i toppen av Firefox-fönstret. Välj sedan avsnittet Hjälp och klicka sedan på Felsökningsinformation.

Felsökningsinformation

1. Klicka på Återställ Firefox… i rutan till höger på sidan Felsökningsinformation.

Återställ Firefox

1. För att gå vidare, klicka på Återställ Firefox i dialogrutan som öppnas för att bekräfta.
  2. Firefox kommer att stängas ned och återställas. När Firefox har återställts kommer ett fönster att öppnas och lista den information som importerades. Klicka på Slutför. Nu öppnas Firefox igen.

The template "ShareArticle" does not exist or has no approved revision.