Importer Safari data til Firefox

Merk: Denne artikkelen gjelder kun for Mac.

Med Firefox kan du enkelt og trygt importere data fra andre nettlesere, som bokmerker, nettleserhistorikk og tilpasninger. Denne artikkelen forklarer hvordan du gir Firefox Full Disk Access på datamaskinen din slik at du kan importere data fra Safari nettleseren til Firefox fra og med macOS versjon 10.14 (Mojave).

Fra og med Firefox versjon 83, er full disk access bare påkrevet fra og med macOS 10.14 (bug 1493103).

Før import: Slå på full disk access for de nødvendige Firefox applikasjonene

Om du bruker en Mac og kjører macOS versjon 10.14 eller høyere, pass på at full disk access er slått på for de nødvendige Firefox applikasjonene, før du starter import av data.

Note: Avslutt Safari og Firefox applikasjonene som du slår på full disk access for, før du utfører trinnene beskrevet under, ellers vil ikke ikke endringene tre i kraft før neste gang du avslutter disse applikasjonene.

Slik slår du på full disk access for de nødvendige Firefox applikasjonene:

1. Klikk på Apple logoen på verktøylinjen og velg Systeminnstillinger.
  2. Klikk på Sikkerhet og personvern.
  3. Klikk på Personvern-fanen.
  4. Klikk på hengelås-ikonet nederst i Sikkerhet og personvern dialog-vinduet.
  5. Skriv inn passordet for tilgang til Mac'en din når du blir bedt om det og klikk så på Lås opp.
  6. Velg Full Disk Access fra panelet på venstre side.
  7. Klikk på + knappen og gjør følgende:
  8. Velg Applikasjoner fra panelet på venstre side, om det ikke allerede er valgt..
  9. Velg de rette Firefox applikasjonene (bruk Command tasten for å velge flere applikasjoner, om nødvendig) og klikk så på Åpne.
    • Applikasjonene vises på høyre side av Sikkerhet og personvern dialog-vinduet.

Importer data fra Safari

Når du har fullført alle trinnene beskrevet over for version 10.14 eller høyere, importer Safari data til Firefox ved å følge instruksjonene by her.

Etter import: Slå av full disk access for Firefox applikasjoner

Om du har slått på full disk access for noen Firefox applikasjoner på Mac'en din og du kjører macOS version 10.14 eller høyere, forsikre deg om at du har slått av full disk access etter at du suksessfullt har importert data fra Safari, ved å gjøre følgende:

1. Klikk på Apple logoen på verktøylinjen og velg Systeminnstillinger.
  2. Klikk på Sikkerhet og personvern.
  3. Klikk på Personvern-fanen.
  4. Klikk på hengelås-ikonet nederst i Sikkerhet og personvern dialog-vinduet.
  5. Skriv inn passordet for tilgang til Mac'en din når du blir bedt om det og klikk så på Lås opp.
  6. Velg Full Disk Access fra panelet på venstre side.
  7. Klikk på raden med den Firefox applikasjonen du vil fjerne tilgangen fra.
  8. Klikk på - knappen.
  9. Gjenta trinn 7 og 8 for alle gjenværende Firefox applikasjoner.
  10. Steng Sikkerhet og personvern dialog-vinduet når alle Firefox applikasjoner er fjernet.