Slette historikk for nettlesing, søk og nedlasting i Firefox

Når du surfer på nettet husker Firefox masse informasjon for deg - nettsider du har besøkt, filer du har lastet ned, med mer. All denne informasjonen kalles historikken din. Dersom du bruker en offentlig tilgjengelig datamaskin, eller deler datamaskin med andre, kan det hende du vil at historikken din skal være skjult for andre enn deg.

Denne artikkelen forklarer hvilken informasjon som lagres i historikken, og gir deg steg-for-steg instruksjoner om hvordan du sletter alt, eller deler av historikken.

Hva lagres i historikken min?

• Nettleser- og nedlastingshistorikk: Nettleserhistorikk er listen over nettsider du har besøkt som vises i Historikk-menyen, Arkiv-vinduets historikk-liste, samt i adresselinjens autofullføring-liste. Nedlastingshistorikken er listen over filer du har lastet ned, og den vises i Nedlastinger-vinduet.
  • Skjema- og søkelinjehistorikk: Skjemahistorikk omhandler det du har skrevet inn i skjemaer på nettsider for skjema-autofullføring. Søkelinjehistorikk inneholder begrep du har skrevet inn i søkefeltet på Ny fane siden eller i søkelinjen til Firefox.
  • Infokapsler: Nettsteder du besøker kan lagre infokapsler og andre nettstedsdata i nettleseren din, som f.eks. innloggingsstatus nettstedsinnstillinger eller informasjon relatert til funksjoner som en handlevogn. Infokapsler kan også brukes av tredjeparter for å spore deg på tvers av ulike nettsteder. For mer info om sporing, les Hvordan å slå på Ikke-spor funksjonen.
  • Aktive innlogginger: Dersom du har logget inn på et nettsted som bruker HTTP basic authentication scheme siden du sist åpnet Firefox, regnes den innloggingen som “aktiv”. Ved å fjerne aktive innlogginger, logges du ut fra alle nettsteder som bruker denne påloggingsmetoden. Det logger deg ikke ut fra nettsteder som bruker infokapsler til å lagre påloggingsstatus.
  • Hurtiglager: Hurtiglageret lagrer midlertidige filer som f.eks. nettsider og online-media som Firefox laster ned fra nettet for å gjøre innlasting av nettsider du allerede har vært innom tidligere raskere. For mer informasjon, les Hvordan slette Firefox hurtiglager.
  • Frakoblet nettsideinnhold: Dersom du har tillatt det, kan nettsider også lagre filer på datamaskinen slik at du kan fortsette å bruke nettstedet mens du ikke er tilkoblet Internett.
  • Nettstedsinnstillinger: Nettstedsspesifikke innstillinger, som også gjelder zoom-nivåer for besøkte nettsider, tegnkodinger og tillatelser som du har gitt nettstedene (f.eks. unntak i blokkering av sprettoppvinduer) beskrevet i Sideinfo-vinduet.

Hvordan sletter jeg historikken min?

1. Klikk på menyknappen Bildet "fx57menu" finnes ikke.Fx89menuButton for å åpne menypanelet.
  2. Klikk på Historikk og velg Tøm nylig historikk …
  3. Velg hvor mye av historikken du ønsker å slette:
    • Trykk på nedtrekksmenyen ved siden av Slett tidsrommet: for å velge hvor mye av historikken Firefox skal fjerne (den siste timen, de siste 2 timene, de siste 4 timene, hele dagen eller alt.).
    Fx111WinNorskSletteNyligHistorikkFx115WinNorskSletteNyligHistorikk
    • Bruk avsjekkingsboksene til å velge hvilken informasjon du vil slette fra historikken din. Dine valg er beskrevet i avsnittet Hva lagres i historikken? over. Når du markere Infokapsler slettes både infokapsler og nettstedsdata uten varig lagring.
      På grunn av en feil i Firefox versjon 110 slettet Firefox alle infokapsler når Infokapsler ble valgt, uansett hvilken tidsvindu du angav. Dette ble rettet i Firefox 110.0.1, som ble sluppet 28. februar 2023.
  4. Klikk på OKSlett nå -knappen. Vinduet lukkes og de objektene du valgte slettes fra historikken din.

Hvordan får jeg Firefox til å slette historikken min automatisk?

Dersom du ønsker eller behøver å slett historikken hver gang du bruker Firefox, kan du sette opp at det skal skje automatisk ved avslutning slik at du ikke glemmer det.

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. Velg Personvern og sikkerhet-panelet, og rull ned til avsnittet Historikk.

3. I nedtrekksmenyen ved siden av Firefox vil: velg Bruke egne instillinger for historikk.
  4. Kryss av boksen Slett historikk når Firefox avsluttes.
    Fx119WinNorskInnstillingerSlettHistorikkFxAvslutter
  5. For å velge hvilken type historikk som skal slettes, klikk på Innstillinger …-knappen ved siden av Slett historikk når Firefox avsluttes.
  6. I vinduet Innstillinger for sletting av historikk, marker de typene historikk du ønsker at automatisk slettes hver gang du avslutter Firefox.
    Fx119WinNorskInnstillingerForSlettHistorikk
  7. Etter du har valgt hvilken type historikk som skal slettes, klikk på OK for å avslutte Innstillinger for sletting av historikk-vinduet.
  8. Lukk siden Innstillinger. Alle endringer du har gjort vil bli lagret automatisk.
Merknad: Under visse betingelser fungerer ikke denne funksjonen:
  • Firefox avsluttet ikke normalt . Om Firefox krasjer må du starte Firefox på nytt og avslutte på normal måte for å være sikker på at funksjonen har fungert.
  • Firefox er satt opp til automatisk bruk av privat nettlesing. Historikk tatt vare på fra regulære økter kan bare slettes fra et regulært vindu. Les Privat nettlesing - Bruk Firefox uten å lagre historikk for informasjon om hvordan skifte mellom regulær modus og automatisk privat nettlesing.

Fjerne ett enkelt nettsted fra historikken din

1. Klikk på menyknappen Bildet "fx57menu" finnes ikke.Fx89menuButton for å åpne menypanelet. Klikk på Arkiv-knappen 57 library icon på verktøylinjen. (Om du ikke ser den der, klikk på meny-knappen Bildet "fx57menu" finnes ikke. og så på Arkiv). Klikk på Historikk og så på Vis all historikkBehandle historikk-feltet nederst for å åpne Arkiv-vinduet.
  2. Søk etter nettstedet du ønsker å fjerne fra historikken ved å skrive inn navnet i feltet Søk i historikk øverst til høyre, og deretter trykk EnterReturn.
  3. I søkeresultatene, høyreklikktrykk ned Ctrl-tasten mens du klikker på nettstedet du ønsker å fjerne, og velg Glem dette nettstedet.
    Fx119WinNorskHistorikkGlemDetteNettstedetForget this website History Lin6
  4. Klikk på Glem-knappen i bekreftelses-dialogen som kommer opp.
    Alle historikkoppføringer (nettleser- og nedlastingshistorikk, infokapsler, hurtiglager, aktive innlogginger, passord, lagrede skjemadata, unntak for infokapsler, bilder og sprettoppvinduer) for dette nettstedet vil slettes.
  5. Til slutt, lukk Arkiv-vinduet.