Firefox sideinformasjons-vindu

Sideinformasjon-vinduet i Firefox viser deg teknisk informasjon om siden du er på og lar deg også endre forskjellige tillatelser for nettstedet. For å åpne Sideinformasjon-vinduet, bruk en av følgende metoder:

• Dersom menylinjen er synlig,I menylinjen, klikk på Verktøy og velg Sideinformasjon fra nedtrekksmenyen.
  • Bruk tastatursnarveien Ctrl + Icommand + I.

Du kan også åpne Sideinformasjon-vinduet på følgende måte:

1. Klikk på hengelåsen Fx89Padlock til venstre for nettstedsadressen.
  2. Klikk på høyrepilen i Nettstedsinformasjon nedtrekkspanelet.
    Fx115WinNorskNettstedinformasjonPanel
  3. Klikk på Mer informasjon i neste dialogvindu.

Sideinformasjon-vinduet som åpnes er organisert i forskjellige paneler. Hvert panel er beskrevet under.

Generelt

Fx115WinNorskSideinformasjonGenerelt

Generelt-panelet inneholder grunnleggende informasjon om siden som tittel, adresse og innholdstype, samt mer tekniske data fra sidekilden.

• Tittel: Viser tittelen til siden du besøker.
  • Adresse: Viser URLen (Uniform Resource Locator = nettadresse) til nettsiden du er på.
  • Type: Dokumenttype (såkalt MIME type) til nettsiden du besøker. Typen bestemmes av nettjeneren. Les Endre hva Firefox gjør når du klikker på en fil for å lære mer.
  • Gjengivelsesmodus: Viser hvorvidt siden er i overensstemmelse med Internett kodingsstandarder (I overensstemmelse med Standardmodus) eller om Firefox må vise siden på en måte som er kompatibelt med ikke-standard kode (Quirks mode).
  • Tekstkoding: Viser hvilken tegnsett som brukes på siden. Les Tekstkoding vises ikke lenger i menypanelet til Firefox for mer informasjon.
  • Sist endret: Viser når nettsiden sist ble endret.

Meta

Metafeltet visere all metainformasjon som ligger i nettsidens kildekode (antallet er angitt bak i parentes). Dette kan inkludere spesifikasjoner av filtype, tekstkoding, forfatter, nøkkelord, og andre ting.

Medier

Fx115WinNorskSideinformasjonMedier

Medier-panelet viser URL og type for alle bakgrunner, bilder og innebygd innhold (inkludert lyd og video) som lastes inn med siden. Du kan klikke på et hvilket som helst element for å finne ut mer om det, inkludert:

• Adresse: URL til det markerte elementet.
  • Type: Filtypen til det markerte elementet.
  • Størrelse: Filstørrelsen i kilobytes (og bytes) til det markerte elementet.
  • Dimensjoner: Størrelsen til det markerte elementet når vist på skjermen, i piksler.
  • Assosiert tekst: For bilder er dette den alternative teksten som vises hvis bildet ikke lastes.

Hvilket som helst av elementene kan du velge å lagre på harddisken din ved å klikke på Lagre som ….

Tillatelser

Fx115WinNorskSideinformasjonTillatelser

ITillatelserpanelet-panelet kan du endre på alternativenepreferansene for nettstedet angitt etter Tillatelser for. Fjern markeringen av Bruk standard for å velg om siden tillates eller nektes å gjøre aksjonen.

Åpne sprettoppvinduer

Spesifiserer om nettstedet kan åpne sprettoppvinduer. Se Innstillinger for blokkering av popupvinduer, unntak og feilsøking for instruksjoner om hvordan legge til eller fjerne tillatelser vedrørende sprettoppvinduer for nettsteder.

Automatisk avspilling

Spesifiserer om det tillates at nettstedet spiller av lyd og video automatisk. For mer informasjon, les Tillat eller blokker automatisk medieavspilling i Firefox.

Bruk kameraet

Spesifiserer om nettstedet tillates å bruke kameraet ditt. Dette gjelder sider som har video eller bildeopptaksfunksjoner, slik som videochattesider. Du kan sette dette til Spør alltid, Tillat, eller Blokker. For more information, see Hvordan behandle tillatelser for kamera og mikrofon i Firefox.

Bruk mikrofonen

Spesifiserer om nettstedet tillates å bruke mikrofonen din. Dette gjelder sider som har lydopptaksfunksjoner som videokonferansesider. Du kan sette dette til Spør alltid, Tillat, eller Blokker. For more information, see Hvordan behandle tillatelser for kamera og mikrofon i Firefox.

Bytt til denne fanen

Spesifiserer om nettstedet tillates å bytte fokus til sin egen fane. Du kan sette dette til Spør alltid eller Tillat.

Del skjermen

Nettsteder kan be deg om tillatelse til å dele skjermen din. Du kan sette dette til Spør alltid eller Blokker. For mer informasjon, se Share browser windows or your screen with sites you trust.

Få tilgang til virtuelle virkelighetsenheter

Spesifiserer om nettstedet tillates å bruke dine tilkoblede virtual reality headset. Dette gjelder nettsteder med oppslukende opplevelser, som 360° videoer og spill. Du kan velge Spør alltid, Tillat eller Blokker. Les WebXR Permission Info Page for å lære mer.

Installere utvidelser

Spesifiserer om nettstedet tillates å åpne utvidelses- eller tema-installasjonsdialogen. Installeringstillatelse for nettsteder kan legges til og fjernes fra Personvern og sikkerhet-panelet i Innstillinger for Firefox, under Tillatelser.

Lagre data i vedvarende lagring

Spesifiserer om nettstedet tillates å lagre data på datamaskinen din for senere bruk. Firefox lagrer data fra nettsteder med vedvarende lagring til du sletter det. For mer informasjon, se Behandle innstillinger for lokal lagring.

Overstyr tastatursnarveier

Spesifiserer om nettstedet tillates å erstatte innebygde tastatursnarveier; for eksempel redefinere Ctrl + Bcommand + B til å slå på fet tekst i stedet for å åpne sidemenyen for bokmerker.

Se plasseringen din

Spesifiserer om Firefox tillates å fortelle nettstedet hvor du er geografisk ved hjelp av stedsbevisst nettlesing.

Sende varsler

Spesifiserer om nettstedet tillates å sende Push-varsler.

Sette infokapsler

Spesifiserer om nettstedet tillates å lagre infokapsler. Se Websites say cookies are blocked - Unblock them og Block websites from storing cookies and site data in Firefox for instruksjoner om hvordan du kan legge til eller fjerne infokapsel-tillatelser for nettsteder.

Sikkerhet

Fx115WinNorskSideinformasjonSikkerhet

Nettstedsidentitet

• Nettsted: Viser domenet til nettsiden.
  • Eier: Viser eieren av nettstedet (dersom sidens identitet kan verifiseres)
  • Verifisert av: Viser utstederen av sikkerhetssertifikatet nettstedet bruker, hvis det finnes et. Klikk på Vis sertifikat for å se nettstedets sertifikat.

Personvern og historikk

• Har jeg besøkt dette nettstedet tidligere?: Viser hvorvidt du har besøkt nettstedet før i dag, og eventuelt hvor mange ganger.
  • Lagrer dette nettstedet informasjon på datamaskinen min?: Viser hvorvidt siden lagrer infokapsler eller andre nettstedsdata. Klikk på Fjern infokapsler og nettstedsdata for å slette lagrede data (om det finnes noe) for alle nettsteder i det domenet. For eksempel, om du ber om å slette på blog.mozilla.org, slette alle infokapsler og andre data for alle nettsteder i mozilla.org-domenet.
  • Har jeg lagret passord for dette nettstedet?: Viser hvorvidt du har lagret innloggingsinformasjon for dette nettstedet. Klikk på Vis lagrede passord for å se de passordene du har lagret for dette nettstedet.

Tekniske detaljer

Avsnittet Tekniske detaljer viser om tilkoblingen er kryptert av personvernhensyn, og hvis så, hvilken type av kryptering eller dens lengde ble brukt.