Hvordan å slå på Ikke-spor funksjonen

De fleste store nettisder sporer deres brukeres atferd og så selger eller gir informasjonen videre til andre firmaer (som annonsører). Firefox har en Ikke spor funksjon som lar deg fortelle nettsider at du ikke vil ha din nettside atferd sporet. Denne artikkelen forklarer hva sporing er, hvordan Ikke spor funksjonen fungerer og hvordan du kan skru den på.

Hva er sporing?

Sporing er et begrep som inkluderer mange ulike metoder som nettsider, annonsører og andre bruker for å lære om din nettsurfing atferd. Dette inkluderer informasjon over hvilke nettsteder du besøker, ting du liker, ikke liker, og kjøper. De bruker ofte denne informasjonen til å vise reklame, produkter og tjenester som er veldig målrettet mot deg.

Se hvem som sporer deg online: Last ned Lightbeam utvidelsen for Firefox

Hvordan fungerer Ikke spor funksjonen?

Når du skrur på Ikke spor funksjonen forteller Firefox alle nettsider du besøker (og deres annonsører og andre innholds leverandører) at du ikke vil ha din nettsurfing atferd sporet. Å følge denne instillingen er frivillig, individuelle nettsteder påkreves ikke å respektere det. Men nettsider som respekterer denne instillingen vil automatisk slutte å spore din atferd uten noen annen handling fra din side.

Det å skru på Ikkespor funksjonen vil ikke påvirke din evne til å logge inn på nettsider eller få Firefox til å glemme din private informasjon - Slik som innhold i handlekurver, plasseringsinformasjon eller innloggingsinformasjon.

Merk: Du kan se mindre relevant reklame på nettsteder hvis du har Ikke spor alternativet aktivert.

Hvordan slår jeg på Ikke-spor funksjonen?

Ikke-spor funksjonen er slått av som standard. For å slå den på:

1. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappen og velg InnstillingerØverst i Firefox-vinduet, trykk på Verktøy-menyen og velg InnstillingerI menylinjen, trykk på Firefox-menyen og velg Innstillinger ...Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Rediger-menyen og velg Innstillinger

Trykk på menyknappen New Fx Menu og velg AlternativerInstillinger

2. Velg Personvern fanen.
  3. Kryss av Fortell nettsted at jeg ikke ønsker å spores.
  4. Trykk OK for å lukke Innstillinger-vinduetTrykk Lukk for å lukke Innstillinger-vinduetLukk Innstillinger-vinduet
Ikke-spor funksjonen Do Not Track - Mac Do Not Track - Lin

Hvordan slår jeg på Ikke-spor funksjonen?

Ikke-spor funksjonen er slått av som standard. For å slå den på:

1. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappen og velg InnstillingerØverst i Firefox-vinduet, trykk på Verktøy-menyen og velg InnstillingerI menylinjen, trykk på Firefox-menyen og velg Innstillinger ...Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Rediger-menyen og velg Innstillinger

Trykk på menyknappen New Fx Menu og velg AlternativerInstillinger

2. Velg Personvern fanen.
  3. Kryss av Fortell nettsted at jeg ikke ønsker å spores.
  4. Trykk OK for å lukke Innstillinger-vinduetTrykk Lukk for å lukke Innstillinger-vinduetLukk Innstillinger-vinduet
Ikke-spor funksjonen Do Not Track Mac Fx 21
FirefoxPreferences#21 - Lin

Hvordan slår jeg på Ikke-spor funksjonen?

Ikke-spor funksjonen er slått av som standard. For å slå den på:

1. Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Firefox-knappen og velg InnstillingerØverst i Firefox-vinduet, trykk på Verktøy-menyen og velg InnstillingerI menylinjen, trykk på Firefox-menyen og velg Innstillinger ...Øverst i Firefox-vinduet, trykk på Rediger-menyen og velg Innstillinger

Trykk på menyknappen New Fx Menu og velg AlternativerInstillinger

2. Velg Personvern fanen.
  3. Kryss av Fortell nettsted at jeg ikke ønsker å spores.
  4. Trykk OK for å lukke Innstillinger-vinduetTrykk Lukk for å lukke Innstillinger-vinduetLukk Innstillinger-vinduet
DNT Win 36 DNT Lin 36

Andre sporingsalternativer

Det er to andre sporingsalternativer:

• Fortell nettsted at jeg ønsker å spores: Ved å velge dette alternativet forteller du nettsteder at du ønsker å spores av annonsører og andre tredjeparter. Du bør være oppmerksom på at mange selskaper bygger en profil av nettsidene du besøker. Ved å velge dette alternatiet så bekrefter du at det er greit for deg.
  • Ikke fortell nettsteder noe om mine sporingsønsker: Dette er standardinnstillingen. Ved å velge dette alternativet blir ikke nettstedene fortalt noe som helst om dine preferanser. Du bør være oppmerksom på at dette betyr ikke at du ikke vil bli sporet. Faktisk så er det ganske likt det forrige alternativet, og du kommer sannsynligvis til bli sporet.

Share this article: <a href="http://mzl.la/WL6fUP">http://mzl.la/WL6fUP</a>