Hvordan å slå på Ikke-spor funksjonen

Firefox lar deg fortelle nettsider at du ikke ønsker at de sporer dine surfevaner. Lær hva sporing er og hvordan å slå på "Ikke-spor" funksjonen.

Sporing

De fleste store nettsider sporer deres brukeres atferd og selger disse eller gir informasjonen videre til andre firmaer (som annonsører). Firefox har en Ikkespor-funksjon som lar deg fortelle nettsider at du ikke vil ha din atferd på en nettside sporet. Denne artikkelen forklarer hva sporing er, hvordan Ikkespor-funksjonen fungerer og hvordan du kan skru den på.

Hva er sporing?

Sporing er et begrep som inkluderer mange ulike metoder som nettsider, annonsører og andre bruker for å lære om din atferd på nettet. Dette inkluderer informasjon over hvilke nettsteder du besøker, ting du liker, ikke liker og hva du kjøper. De bruker ofte denne informasjonen til å vise reklame, produkter og tjenester som er veldig målrettede mot deg.

Hvordan fungerer Ikkespor-funksjonen?

Når du skrur på Ikkespor-funksjonen forteller Firefox alle nettsider du besøker (og deres annonsører og andre innholdsleverandører) at du ikke vil ha din atferd på nett sporet. Å følge denne instillingen er frivillig, det kreves ikke fra individuelle nettsteder at de respekterer det, men nettsider som respekterer denne instillingen vil automatisk slutte å spore din atferd uten noen annen handling fra din side.

Det å skru på Ikkespor-funksjonen vil ikke påvirke din evne til å logge inn på nettsider eller få Firefox til å glemme din private informasjon - slik som innhold i handlekurver, plasseringsinformasjon eller innloggingsinformasjon.

Merk: Du kan få mindre relevant reklame på nettsteder hvis du har Ikkespor-alternativet aktivert.

Hvordan slår jeg på Ikke-spor funksjonen?

Ikke-spor funksjonen er slått av som standard. For å slå den på:

1. Malen "OptionsPreferences" fins ikke, eller har ingen godkjente revisjoner.
  2. Velg Personvern fanen.
  3. Kryss av Fortell nettsted at jeg ikke ønsker å spores.
  4. Malen "CloseOptionsPreferences" fins ikke, eller har ingen godkjente revisjoner.
Ikke-spor funksjonenDo Not Track - MacDo Not Track - Lin

Hvordan slår jeg på Ikke-spor funksjonen?

Ikke-spor funksjonen er slått av som standard. For å slå den på:

1. Malen "OptionsPreferences" fins ikke, eller har ingen godkjente revisjoner.
  2. Velg Personvern fanen.
  3. Kryss av Fortell nettsted at jeg ikke ønsker å spores.
  4. Malen "CloseOptionsPreferences" fins ikke, eller har ingen godkjente revisjoner.
Ikke-spor funksjonenDo Not Track Mac Fx 21
FirefoxPreferences#21 - Lin

Hvordan slår jeg på Ikke-spor funksjonen?

Ikke-spor funksjonen er slått av som standard. For å slå den på:

1. Malen "OptionsPreferences" fins ikke, eller har ingen godkjente revisjoner.
  2. Velg Personvern fanen.
  3. Kryss av Fortell nettsted at jeg ikke ønsker å spores.
  4. Malen "CloseOptionsPreferences" fins ikke, eller har ingen godkjente revisjoner.
DNT Win 36Do Not Track FF 35&36 MacDNT Lin 36

Andre sporingsalternativer

Det er to andre sporingsalternativer:

• Fortell nettsted at jeg ønsker å spores: Ved å velge dette alternativet forteller du nettsteder at du ønsker å spores av annonsører og andre tredjeparter. Du bør være oppmerksom på at mange selskaper bygger en profil av nettsidene du besøker. Ved å velge dette alternatiet så bekrefter du at det er greit for deg.
  • Ikke fortell nettsteder noe om mine sporingsønsker: Dette er standardinnstillingen. Ved å velge dette alternativet blir ikke nettstedene fortalt noe som helst om dine preferanser. Du bør være oppmerksom på at dette betyr ikke at du ikke vil bli sporet. Faktisk så er det ganske likt det forrige alternativet, og du kommer sannsynligvis til bli sporet.