Firefox gjentar åpning av tomme faner når du klikker på en lenke

Det kan skje at Firefox gjentatte ganger åpner en tom fane eller tomt vindu når du har klikket på en lenke, slik at du må tvinge avslutning av Firefox. De samme tomme fanene eller vinduene kan komme til å åpnes neste gang du starter Firefox, dersom den forrige økten gjenskapes. Denne artikkelen beskriver hva du kan gjøre dersom du får dette problemet.

Merk: Dette skjer gjerne når du har valgt å bruke Firefox til å åpne en spesiell filtype.

Firefox tilbakestillingsfunksjon kan rette mange problemer ved å gjenopprette Firefox til fabrikkinstillingene, samtidig som du likevel beholder essensiell informasjon. Vurder å bruke den før du går gjennom en lang og tungvin feilsøkingsprosess.

Starte en ny Firefox økt

Du kan tvinges til å avslutte Firefox om den ustoppelig åpner nye faner eller vinduer. Firefox har en funksjon for å gjenopprette forrige programøkt, som gjenoppretter de vinduer og faner du hadde oppe før forrige Firefox-økt krasjet eller ble uventet avsluttet.

De samme tomme faner og vinduer vil muligens åpnes neste gang du starter Firefox, slik at du må tvinge Firefox til avslutning enda en gang. Dersom du får opp en Gjenåpne økt "Beklager, vi har problemer med å åpne sidene dine igjen."-side når du starter Firefox igjen, klikk på Start en ny økt-knappen for å start en ny økt og følg instruksjonene nedenfor for å løse problemet.

Endre på handlingen for en innholdstype

Du kan muligens løse problemet ved å finne innholdstypen som er satt opp til å åpnes i Firefox, og så endre handlingen:

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. I Generelt-panelet, rull ned til avsnittet Filer og programmer og sjekk innholdstypene listet opp under Program.
  3. Om du vet hvilken innholdstype som forårsaker problemet, velg denne. Hvis ikke, søk etter Åpne i Firefox. Kun de innholdstypene som er satt opp med "Åpne i Firefox" vil vises i søkeresultatet.
    Fx106WinNorskProgramBrukFirefox
  4. Velg hver av de innholdstypene som forårsaker problemet og velg en annen handling fra nedtrekks-menyen i Handling-kolonnen. Om du er usikker på hvilken handling du skal velg, bruk Spør alltid.
  5. Lukk siden Innstillinger. Alle endringer du har gjort vil bli lagret automatisk.

Merk: En problematisk Portable Document Format (PDF) innholdstype bør settes til Åpne i Firefox om du ønsker å vise PDF filer i Firefox, selv om Firefox er knyttet til PDF filer som standardapp i Windows.

For ytterligere informasjon om innholdstyper, les Endre hva Firefox gjør når du klikker på en fil.

Tilbakestill handlinger for alle innholdstyper

Om forrige trinn over ikke løste problemet, eller om du ikke finner det problematisk elementet i oversikten over Programmer, må du tilbakestille til standard handlinger for alle innholdstyper og fjerne tilpassede innstillinger, ved å tilbakestille Firefox. Les mer om dette i Tilbakestill Firefox - tilbakestill tillegg og innstillinger.

Sjekk om det installert skadevare

Om problemet fremdeles ikke er løst, eller om Firefox åpner mange faner eller vinduer med uønsket innhold, ta høyde for at systemet ditt kan være infisert av https://no.wikipedia.org/wiki/Skadevare skadevare]. For mer informasjon, les Feilsøking av problemer forårsaket av skadelig programvare i Firefox.