Fjern en verktøylinje som har kapret Firefox Søk eller startsiden din

Denne artikkelen forklarer hvordan du fjerner tredjeparts verktøylinjer som Ask, searchqu, MyStart, incredibar, seeearch, somoto, sweetim, uTorrent, og andre fra Firefox og gjenopprette standardene dine for startside, Ny fane side og oppsett for søk. For hjelp til å fjerne Babylon toolbar, se Hvordan fjerne Babylon verktøylinje, startside og søkemotor.

Hvordan skjedde dette?

Verktøylinjer fra tredjepart programvareleverandører kan endre søkeoppsettet ditt, oppsettet for Ny fane og startsiden din, eller forårsake andre problemer for Firefox. Disse verktøylinjene kan bli lagt til Firefox når du besøker et nettsted og klikker på en "Installer" lenke, når du laster ned og kjører et installasjonsprogram for en verktøylinje , eller når du installerer programvare som inneholder en Firefox verktøylinje. Vær forsiktig når du installerer eller oppdaterer andre applikasjoner og forsikre deg om at du ikke gjør valg for verktøylinjer og annen medfølgende programvare du ikke ønsker.

Noen programvareleverandører tilbyr sin egen versjon av Firefox som inneholder en verktøylinje og andre tilpasninger (for eksempel, Mozilla Firefox® optimalisert for Yahoo!) så sørg alltid for å laste ned Firefox fra Firefox nedlastingsside.

Hvordan fikser jeg dette?

Merk: Firefox tilbakestillingsfunksjon kan rette mange problemer ved å gjenopprette Firefox til fabrikkinstillingene, samtidig som du likevel beholder essensiell informasjon. Vurder å bruke den før du går gjennom en lang og tungvin feilsøkingsprosess.

Bruk Utvidelsesbehandleren for å fjerne verktøylinjen

I de fleste tilfeller kan tredjeparts verktøylinjer avinstalleres fra listen over utvidelser i Utvidelsesbehandleren i Firefox:

1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Tillegg og temaer og velg Utvidelser.
  2. Marker den verktøylinjen du ønsker å fjerne.
  3. Klikk på Fjern knappen.
  4. Klikk på Restart nå om det vises. Fanene dine vil bli lagret og gjenopprettet etter restart.

Om du ikke klarer å fjerne verktøylinjen fra Utvidelsesbehandleren, kan du bruke "Slå av" valget som en midlertidig løsning, eller lese Kan ikke fjerne et tillegg (utvidelse eller tema) artikkelen for å finne andre løsninger.

Gjenopprett standard startside eller søke-innstillingene

Det kan være du må tilbakestille søke-innstillinger og standard Ny fane side, startsiden and standard søkemotor for Firefox etter at du har fjernet verktøylinjen. For mer informasjon, les artiklene Endre standard søkeoppsett i Firefox, Om siden Ny fane og Hvordan velge startside.

Andre løsninger

• Om en spesiell side (for eksempel bitable.com) stadig lastes selv om du har satt en annen startside, kan en snarvei i Firefox være manipulert. Les Feil startside åpnes når jeg starter Firefox der du finner instruksjoner for hvordan du retter dette.