Zoeken op het internet in Firefox

Met de adresbalk kunt u eenvoudiger vinden wat u zoekt. Voer zoektermen of een specifiek webadres in voor zoeksuggesties, uw topwebsites, bladwijzers, geschiedenis, en zoekmachines – allemaal in hetzelfde veld.

Fx75AddressBar

U kunt ook rechtstreeks vanuit de zoekresultaten Firefox bijwerken of prestatieproblemen oplossen. Af en toe ziet u mogelijk een tip van Firefox over hoe u tijd kunt besparen bij het zoeken.

Lees verder voor meer informatie over de krachtige functies van de adresbalk.

Topwebsites vanuit de adresbalk benaderen

U kunt uw topwebsites benaderen wanneer u de adresbalk aanklikt. ‘Topwebsites’ zijn een combinatie van uw onlangs en vaak bezochte websites, evenals websites die u hebt vastgezet. Als u Firefox voor het eerst hebt geïnstalleerd, staan er standaardsuggesties voor hoog gewaardeerde websites.

Fx75TopSitesDropdown

Topwebsites worden in dezelfde volgorde als op uw nieuw-tabbladpagina getoond. Als u uw topwebsites wilt aanpassen, kan dit op uw Nieuw-tabbladpagina. Als u Topwebsites hebt uitgeschakeld in uw instellingen, dat toont de adresbalk websites uit uw geschiedenis als topwebsites

Tip: Als u op een zoektopwebsite als Google of Amazon klikt, wordt de adresbalk automatisch gevuld met een snelkoppeling (bijvoorbeeld @amazon) zodat u uw zoekopdracht kunt uitvoeren zonder de zoekpagina te laden. Voer gewoon uw zoektermen in om uw zoekopdracht uit te voeren (bijvoorbeeld @amazon “avonturenboeken”). Fx75SearchTopSite

Zoeksnelkoppelingen gebruiken

Wanneer u de nieuw-tabbladpagina opent, zijn tegels met een vergrootglaspictogram in de sectie Topwebsites snelkoppelingen naar zoekmachines. (Zie de volgende sectie voor meer info over beschikbare zoekmachines.) Klik op de tegel van een zoeksnelkoppeling en typ uw zoekopdracht in. Firefox plaatst de snelkoppeling voor de zoekmachine automatisch in de adresbalk.

Fx62TopSites-SearchTiles

Om een zoeksnelkoppeling te verwijderen, klikt u op het bijbehorende pictogram met drie stippen en selecteert u Losmaken vanuit het menu. Om een zoeksnelkoppeling toe te voegen, klikt u op het pictogram met drie stippen aan de rechterkant van de sectie Topwebsites en selecteert u Zoekmachine toevoegen. Zie dit Mozilla Blog-bericht voor meer info over zoeksnelkoppelingen.

Noot:U kunt ook sleutelwoorden voor zoeksnelkoppelingen aan andere zoekmachines toewijzen. Zie hiervoor Snelkoppelingen aan zoekmachines toewijzen.

Zoeksuggesties

Firefox geeft suggesties voor relevante zoektermen en zelf oplossingen in relatie tot het antwoord of de taak die u zoekt. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van zoeksuggesties.

Trefwoordsuggesties

Wanneer u in de adresbalk begint te typen, suggereert Firefox relevante populaire zoekopdrachten van zoekmachines als Google, Bing, enz.. Als zoeksuggesties zijn ingeschakeld, wordt de ingetypte tekst naar de zoekmachine gestuurd, die de woorden analyseert en een lijst met gerelateerde zoekopdrachten toont. FxKeywordSuggestions

Lees Zoeksuggesties in Firefox voor meer info over zoeksuggesties of het wijzigen van uw instellingen.

Firefox-oplossingsknoppen

Firefox biedt u oplossingen voor populaire taken, zoals het downloaden, bijwerken of repareren van Firefox. Als u een taak begint in te typen, suggereert Firefox een oplossing, zodat u het probleem kunt oplossen en verder kunt met de voor u belangrijke dingen.

Bijvoorbeeld: Het invoeren van “Download Firefox” als u Firefox al hebt geïnstalleerd.

Fx75SolutionButton

Deze functie is momenteel alleen in het Engels beschikbaar.

Automatisch aanvullen

Bij het invoeren van een webadres of zoekterm, vult de functie adresbalk automatisch aanvullen automatisch uw ingevoerde tekst aan op basis van overeenkomende websites in uw bladwijzers, geschiedenis of populaire websites. Hierdoor kunt u met slechts een paar toetsaanslagen websites bezoeken (geen muis nodig). Druk gewoon op EnterReturn als Firefox een overeenkomst vindt.

URLAutocomplete75

Lees De adresbalk automatisch aanvullen voor meer info over automatisch aanvullen.