Zoeksuggesties in Firefox

Als u in de adresbalk of zoekbalk typt, suggereert Firefox relevante zoektermen of oplossingsknoppen in relatie tot de taak of het antwoord waarnaar u zoekt. Als zoeksuggesties zijn ingeschakeld, wordt de in de zoekbalk ingetypte tekst naar uw standaardzoekmachine gestuurd. Deze zoekmachine analyseert de woorden en laat een lijst met populaire resultaten zien, op basis van de zoekterm.

SearchSuggestions75 Fx57SearchSuggestions

Hoe zoeksuggesties werken

Als u een zoeksuggestie ziet die overeenkomt met wat u zoekt, klikt u hierop om resultaten voor die zoekterm te zien. Dit kan tijd besparen en u helpen met minder typwerk te vinden wat u zoekt.

Het inschakelen van zoeksuggesties zal de trefwoorden die u in een zoekveld typt naar de standaardzoekmachine sturen – tenzij u een URL of hostnaam lijkt te typen.

Zoekopdrachten kunnen worden ingevoerd in:

De standaardzoekmachine kan die gegevens verzamelen volgens de voorwaarden van hun privacybeleid. Gebruikers die bezorgd zijn over het verzamelen van deze gegevens willen zoeksuggesties daarom misschien liever niet inschakelen, of kunnen een andere zoekmachine kiezen die een ander privacybeleid voert.

De suggesties in het vervolgkeuzemenu geven ook overeenkomsten in uw navigatiegeschiedenis, bladwijzers, open tabbladen en gesynchroniseerde tabbladen. Zie Uw bladwijzers, geschiedenis en tabbladen van Firefox doorzoeken vanuit de adresbalk voor meer informatie.

Zoeksuggesties zijn in privénavigatiemodus standaard uitgeschakeld. U dient deze expliciet in te schakelen in een privévenster om ze in die modus in te schakelen. In Firefox versie 71 en hoger kunt u zoeksuggesties voor alle privévensters inschakelen in het paneel Zoekinstellingen in uw Firefox OptiesVoorkeuren .

Zoeksuggesties inschakelen of uitschakelen

U kunt zoeksuggesties altijd in- of uitschakelen. Klik op de menuknop New Fx Menu Fx57Menu en selecteer Opties.Voorkeuren. Selecteer het paneel Zoeken en vink het vakje Zoeksuggesties geven in uw zoekinstellingen van Firefox aan of uit.

Fx63ProvideSearchSuggestions

• Om zoeksuggesties in de adresbalk te zien, plaatst u een vinkje naast Zoeksuggesties in adresbalkresultaten tonen.
  • Om zoeksuggesties voor uw browsergeschiedenis te laten tonen, plaatst u een vinkje naast Zoeksuggesties boven browsergeschiedenis tonen in adresbalkresultaten.

Fx73SearchSettings-Suggestions

• Om zoeksuggesties in de adresbalk te zien, plaatst u een vinkje naast Zoeksuggesties in adresbalkresultaten tonen.
  • Om zoeksuggesties voor uw browsergeschiedenis te laten tonen, plaatst u een vinkje naast Zoeksuggesties boven browsergeschiedenis tonen in adresbalkresultaten.
  • Om zoeksuggesties in privévensters te zien, plaatst u een vinkje naast Zoeksuggesties weergeven in privévensters.

Suggesties uit de zoekgeschiedenis

Als Firefox een overeenkomst in uw eerdere zoekopdrachten vindt, dan kunnen suggesties uit de zoekgeschiedenis boven de nieuw bij uw zoekwebsite opgehaalde suggesties worden getoond. De suggesties worden gemarkeerd met een klokpictogram:
Search bar history suggestions

In autmoatisch aangevulde adresbalkovereenkomsten, kan Firefox tot twee van de suggesties van de zoekmachine vervangen door suggesties uit de zoekgeschiedenis. De dynamische suggesties worden gemarkeerd met een vergrootglaspictogram. URL bar search history and dynamic search suggestions

Voor stappen om individuele suggesties uit de zoekgeschiedenis te verwijderen, of om de gehele zoekgeschiedenis te wissen, zie: Recente zoekopdrachten uit de zoekbalk wissen. Als u niet wilt dat Firefox eerdere zoektermen in de zoekgeschiedenis opslaat, dan kunt u de Formulier- en zoekgeschiedenis van Firefox uitschakelen via de stappen in Bepalen of Firefox automatisch formulieren invult (‘Automatisch formulieren invullen uitschakelen en voorkomen dat Firefox formulierinvoerwaarden bewaart’).

Suggesties met Firefox-oplossingsknoppen

Als u bepaalde soorten taken in de adresbalk intypt, zoals om Firefox te downloaden of bij te werken, kunnen suggesties een oplossingsknop om die taak rechtstreeks vanuit de zoekbalk uit te voeren bevatten. Als u bijvoorbeeld ‘update firefox’ intypt, zal een oplossingsknop verschijnen om bij te werken. UpdateActionButton

Noot: Firefox-oplossingsknoppen zijn momenteel alleen in het Engels beschikbaar.