Zoeksuggesties in Firefox

Veel zoekmachines (waaronder Google, Bing en andere) leveren zoeksuggesties, gebaseerd op populaire zoekopdrachten van anderen die aan een woord of woorden die u invoert zijn gerelateerd. Als zoeksuggesties zijn ingeschakeld, wordt de tekst die u in een zoekveld typt naar de zoekmachine verzonden, die de woorden analyseert en een lijst van gerelateerde zoekopdrachten weergeeft.

Fx57SearchSuggestions

Hoe zoeksuggesties werken

Als u een zoeksuggestie ziet die overeenkomt met wat u zoekt, klikt u hierop om resultaten voor die zoekterm te zien. Dit kan tijd besparen en u helpen met minder typewerk te vinden wat u zoekt.

Het inschakelen van zoeksuggesties zal de trefwoorden die u in een zoekveld typt naar de standaardzoekmachine sturen, tenzij u een URL of hostnaam lijkt te typen. Onder zoekvelden, zoals in de bovenstaande afbeelding, vallen:

De standaardzoekmachine kan die gegevens verzamelen volgens de voorwaarden van hun privacybeleid; gebruikers die bezorgd zijn over het verzamelen van deze gegevens willen zoeksuggesties daarom misschien liever niet inschakelen. Zoeksuggesties zijn in privénavigatiemodus standaard uitgeschakeld. U moet ze in een privénavigatievenster uitdrukkelijk aanzetten om ze in die modus te gebruiken.

Zoeksuggesties inschakelen of uitschakelen

U kunt zoeksuggesties altijd in- of uitschakelen door het vakje Zoeksuggesties geven in uw zoekinstellingen van Firefox aan of uit te vinken:

search settings 59 Fx63ProvideSearchSuggestions

• Om zoeksuggesties in de adresbalk te zien, plaatst u een vinkje naast Zoeksuggesties in adresbalkresultaten tonen.
  • Om zoeksuggesties vóór uw browsergeschiedenis te laten tonen, plaatst u een vinkje naast Zoeksuggesties boven browsergeschiedenis tonen in adresbalkresultaten.