Profielen - Waar Firefox uw bladwijzers, wachtwoorden en andere gebruikersgegevens bewaart

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 65324
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Wist u dat alles wat u in Firefox instelt, zoals uw startpagina, welke werkbalken u gebruikt, opgeslagen wachtwoorden en bladwijzers allemaal in een speciale map worden opgeslagen? Echt waar. Uw profielmap wordt gescheiden gehouden van het Firefox-programma, zodat uw gegevens nog steeds aanwezig zijn als er ooit iets misgaat met Firefox. Het betekent ook dat u Firefox kunt de-installeren zonder uw instellingen te verliezen en dat u Firefox niet opnieuw hoeft te installeren om uw gegevens te wissen of een probleem op te lossen.

Deze informatie dient ter referentie. U hoeft deze stappen niet te volgen, tenzij u via een ander artikel bent gevraagd dit te doen.

Hoe vind ik mijn profiel?

• Klik op de menuknop Fx89menuButton, klik op Help en selecteer Meer probleemoplossingsinformatie.Selecteer Meer probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.
    • Klik in de sectie Toepassingsbasics bij Profielmap-Directory op Map openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster geopend dat uw profielmap bevat.Uw profielmap wordt geopend.
    Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

Uw profiel vinden zonder Firefox te openen

1. Klik vanuit het startscherm op de tegel Bureaublad. De bureaubladweergave wordt geopend.
  2. Beweeg de muis naar de rechteronderhoek van het bureaublad om de Charms te benaderen.
  3. Selecteer de charm Zoeken. De zijbalk Zoeken wordt geopend.
  4. Typ %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ in het zoekveld, zonder op Enter te drukken. Er verschijnt een lijst van profielen.
  5. Klik op het profiel met “default” in de naam om het te openen in een venster.

1. Klik op de Windows-knop Starten en typ %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ in het zoekveld onder in het menu Starten, zonder op Enter te drukken. Boven in het menu Starten zal een lijst van profielen verschijnen.
  2. Klik op het profiel met “default” in de naam om het te openen in een venster.

1. Klik op de Windows-knop Start en selecteer Uitvoeren….

2. Typ %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ in en klik vervolgens op OK.

3. Er zal een venster worden geopend dat profielmappen bevat.
  4. Dubbelklik op de map met “default” in de naam om het te openen.
  1. Open de map Bibliotheek voor uw Mac-gebruikersaccount:
    • (OS X 10.6 of lager) Klik op het Finder-pictogram in het dock. Uw thuismap zal zijn geselecteerd (doorgaans is dit de naam van uw Mac-gebruikersaccount). Klik rechts in het venster op de map Bibliotheek om deze te openen.
    • (OS X 10.7 of hoger) Klik op het Finder-pictogram in het dock. Klik in de menubalk op het menu Ga, houd de toets option of alt ingedrukt en selecteer Bibliotheek. Er verschijnt een venster dat uw map Bibliotheek bevat.
  2. Open de map “Application Support”, daarna de map “Firefox” en tot slot de map “Profiles”.
  3. Open de map met “default” in de naam om uw profiel te openen.
  1. (Ubuntu) Klik op het menu Locaties in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer Thuismap. Er zal een bestandsverkenner verschijnen.
  2. Klik op het menu Beeld en selecteer Verborgen bestanden tonen als dit nog niet is aangevinkt.
  3. Dubbelklik op de map genaamd .mozilla.
  4. Dubbelklik op de map genaamd firefox. Uw profielmap bevindt zich in deze map.

Welke informatie wordt er in mijn profiel bewaard?

Noot: alleen relevante informatie die voor herstelacties nuttig is wordt beschreven.

*Bladwijzers en navigatiegeschiedenis: het bestand places.sqlite bevat al uw Firefox-bladwijzers en de lijst van alle websites die u hebt bezocht. Voor meer informatie, zie Bladwijzers in Firefox.

*Downloadgeschiedenis: het bestand downloads.sqlite onthoudt wat u hebt gedownload. Voor meer informatie, zie Gedownloade bestanden vinden en beheren in Firefox.

• Cookies: een cookie is een beetje informatie dat op uw computer is opgeslagen door een website die u hebt bezocht. Doorgaans is dit iets als uw websitevoorkeuren of aanmeldingsstatus. Cookies worden allemaal bewaard in het bestand cookies.sqlite.
  • DOM-opslag: DOM-opslag is ontworpen om een grotere, veiligere en makkelijker te gebruiken alternatief te leveren voor het opslaan van gegevens in cookies. Informatie voor websites wordt bewaard in het bestand webappsstore.sqlite en voor about:*-pagina’s in het bestand chromeappsstore.sqlite.
  • Instellingen voor beveiligingscertificaten: het bestand cert8.db file bewaart al uw instellingen voor beveiligingscertificaten en eventuele SSL-certificaten die u in Firefox hebt geïmporteerd.
  • Instellingen voor beveiligingsapparaten:het bestand secmod.db is de database voor beveiligingsmodules.
  • Downloadacties: het bestand mimeTypes.rdf bewaart uw voorkeuren die bepalen wat Firefox moet doen als het een bepaald type bestand tegenkomt. Dit zijn bijvoorbeeld de instellingen die bepalen of Firefox een PDF-bestand met Acrobat Reader moet openen wanneer u er op klikt. Voor meer informatie, zie Bestandstypes en downloadacties in Firefox beheren.
  • MIME-typen voor plug-ins: het bestand pluginreg.dat bewaart internet-mediatypen die aan uw geïnstalleerde plug-ins zijn verbonden. Voor meer informatie, zie Plug-ins gebruiken voor het afspelen van geluid, video, spellen en meer.
  • Opgeslagen sessie: het bestand sessionstore.js bewaart de huidige geopende tabbladen en vensters. Voor meer informatie, zie Vorige sessie herstellen - Configureren wanneer Firefox uw meest recente tabbladen en vensters toont.
  • Werkbalkaanpassing: het bestand localstore.rdf bewaart instellingen voor werkbalk- en venstergroottes/-posities. Voor meer informatie, zie Bedieningen, knoppen en werkbalken van Firefox aanpassen.
  • Gebruikersstijlen: als deze bestaan, bewaren de bestanden \chrome\userChrome.css en \chrome\userContent.css door de gebruiker gedefinieerde wijzigingen aan hoe Firefox eruitziet, of hoe bepaalde websites of HTML-elementen eruitzien of zich gedragen.

Werken met profielen