Toestemmingenbeheerder - Bepaalde websites toestemming geven voor het opslaan van wachtwoorden, instellen van cookies en meer

In plaats van dat u meerdere instellingen van Firefox moet nalopen om diverse toestemmingen voor websites te wijzigen, verzamelt de Toestemmingenbeheerder deze nu op één plek. Hiermee kunt u toestemmingen voor individuele websites aanpassen, of de standaardtoestemmingen op alle websites instellen. Dit artikel helpt u op weg.

Noot: individuele toestemmingen voor websites, zoals het toestaan of blokkeren van plug-ins, kunnen worden gewijzigd vanuit het paneel Toestemmingen van het venster Pagina-info voor die website. Zie Venster Pagina-info - Technische details over de bezochte pagina bekijken voor details.

Hoe open ik de Toestemmingenbeheerder?

Om de Toestemmingenbeheerder te openen typt u eenvoudig de woorden about:permissions in de locatiebalk (alsof het een website is) en drukt u op Enter. Het huidige tabblad zal door de Toestemmingenbeheerder worden vervangen.
Permissions Manager Win1

Permissions Manager Mac1

Aan de linkerkant ziet u een zoekbalk met daaronder een lijst van alle websites die u hebt bezocht. Aan de rechterkant verschijnen de diverse toestemmingen voor websites die door Firefox worden bewaard.

Permissions Manager Win2

Permissions Manager Mac2

Permissions Manager Win2 Fx14

Permissions Manager Win2 Fx25

Hoe beheer ik toestemmingen voor een bepaalde website?

Om met een bepaalde website te werken moet u deze in de lijst aan de linkerkant selecteren. De lange lijst kunt u eenvoudig verkleinen door een gedeelte van het adres van de website in het zoekveld in te typen. Zodra u een website hebt geselecteerd, kunt u de toestemmingen ervan beheren met de instellingen aan de rechterkant. Permissions Manager Win3 Permissions Manager Mac3

• Wanneer u met een enkele website werkt, kunt u ook op de knop Deze website vergeten klikken om alles wat Firefox voor die website heeft opgeslagen te verwijderen.
    Waarschuwing: alle geschiedenisitems (navigatie- en downloadgeschiedenis, cookies, buffer, actieve aanmeldingen, wachtwoorden, opgeslagen formuliergegevens, uitzonderingen voor cookies, afbeeldingen en pop-ups) voor die website zullen worden verwijderd.

Hoe beheer ik de standaardtoestemmingen voor alle websites?

Om de standaardtoestemmingen voor alle websites te beheren selecteert u Alle websites aan de bovenkant van de lijst van websites. Nu vertegenwoordigen de instellingen aan de rechterkant de standaardtoestemmingen voor alle websites. Permissions Manager Win4 Permissions Manager Mac4

Welke toestemmingen kan ik beheren?

Noot: de toestemmingen die u kunt beheren en de opties voor elke toestemming verschillen, afhankelijk van of u een enkele website of alle websites beheert.

Via de Toestemmingenbeheerder hebt u eenvoudige toegang tot het volgende:

• Wachtwoorden opslaan: instellen of Firefox wel of niet wachtwoorden voor de websites kan opslaan. Klik op Wachtwoorden beheren… om de Wachtwoordenbeheerder te openen, waarin u individuele wachtwoorden kunt bekijken of verwijderen. Zie Wachtwoordenbeheerder - Opgeslagen wachtwoorden in Firefox onthouden, verwijderen en wijzigen voor meer informatie.
  • Locatie doorgeven: instellen of Firefox wel of niet uw huidige locatie kan doorgeven aan een website die hierom vraagt. Zie de FAQ over locatiebewust navigeren voor meer informatie.
    Noot: uw publieke IP-adres is altijd zichtbaar en kan worden gebruikt om uw algemene locatie (stad, regio etc.) te bepalen.
  • Cookies instellen: kiezen of websites wel of niet en hoe lang ze cookies op uw computer kunnen instellen. U kunt cookies verwijderen door op de knop Alle cookies verwijderen te klikken of individuele cookies beheren door op Cookies beheren… te klikken. Daarnaast kunt u Firefox zo instellen dat alleen “First Party”-cookies op basis van de website worden geaccepteerd. Zie het artikel Cookies - Informatie die websites op uw computer opslaan voor meer informatie.Cookies instellen: kiezen of websites wel of niet en hoe lang ze cookies op uw computer kunnen instellen. U kunt cookies verwijderen door op de knop Alle cookies verwijderen te klikken of individuele cookies beheren door op Cookies beheren… te klikken. Zie het artikel Cookies - Informatie die websites op uw computer opslaan voor meer informatie.
  • Pop-upvensters openen: websites toestaan of blokkeren om pop-upvensters te openen. Zie het artikel Instellingen voor pop-upblokkering, uitzonderingen en probleemoplossing voor details.
  • Offlineopslag onderhouden: instellen of websites wel of niet gegevens op uw computer kunnen opslaan voor gebruik wanneer u offline bent.
  • Plug-ins: instellen of Firefox wel of niet automatisch plug-ins op websites activeert.
    Noot: als u Firefox instelt op “Altijd vragen” om plug-ins op Alle websites te activeren, kunt u daarna toestemmingen voor individuele websites instellen.
  • Volledig scherm: instellen of websites wel of niet in volledig scherm kunnen worden weergegeven.

Deel dit artikel: http://mzl.la/MBAGJI