Voorkeuren van Firefox herinitialiseren om problemen te analyseren en verhelpen

Het herinitialiseren van voorkeuren (zoomfactor, tabbladen, privacy, netwerk, encryptie, updates, waar bestandsdownloads worden opgeslagen, etc.) is een van de vele procedures die handig kunnen zijn bij het analyseren en verhelpen van problemen met Firefox. Hier worden twee manieren uitgelegd om dit te doen.

Oplossing 1: Firefox vernieuwen

Oplossing 1: Firefox opfrissen

Noot: bij het gebruiken van de vernieuwingsopfrisfunctie blijven uw bladwijzers, navigatiegeschiedenis, geopende tabbladen, vensters, wachtwoorden, cookies en gegevens voor automatisch aanvullen van webformulieren bewaard. Uw extensies en thema’s worden echter verwijderd en uw voorkeuren worden geherinitialiseerd. Lees meer.
  1. Klik direct op deze knop Firefox opfrissen als u deze pagina in Firefox bekijkt.
    Dit werkt niet via een andere browser of op een mobiel apparaat.
  2. Klik op Firefox vernieuwenopfrissen in het bevestigingsvenster om verder te gaan.
  3. Firefox zal worden gesloten en zichzelf vernieuwenopfrissen. Zodra dit is gebeurd, worden uw geïmporteerde gegevens in een venster weergegeven. Klik op Voltooien, en Firefox zal worden geopend.

Noot: er is ook een knop Firefox vernieuwenFirefox opfrissen in het venster Firefox Veilige modus, als u Firefox niet normaal kunt starten. Als u de knop Firefox vernieuwenFirefox opfrissen niet kunt vinden in uw versie van Firefox, kunt u Firefox ook handmatig opfrissen door een nieuw profiel aan te maken. Zie hiervoor de instructies over hoe u een nieuw profiel kunt aanmaken.

Oplossing 2: voorkeurenbestanden van Firefox verwijderen

1. Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 Klik op de menuknop Fx57menu , klik op Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.

• Klik onder de sectie Toepassingsbasics op Map tonenMap openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster geopend dat uw profielmap bevat.Uw profielmap wordt geopend.
    Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.
  2. Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op AfsluitenAfsluiten Close 29 .

Klik op het Firefox-menu Fx57Menu en klik daarna op Afsluiten. Klik op het Firefox-menu boven in het scherm, en klik daarna op Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx57Menu en klik daarna op Afsluiten.

3. Bepaal de locatie van het bestand prefs.js en verwijder dit (of hernoem het naar bijvoorbeeld ‘prefs.OLD’ om het oude bestand als reservekopie te bewaren). Als u dit bestand meer dan eens, een bestand prefs.js.moztmp of een bestand user.js aantreft, verwijder (of hernoem) dit dan ook.
  4. U kunt de profielmap sluiten en Firefox nu openen.