Hoe stel ik Sync in op mijn computer?

Met een Firefox-account synchroniseert u uw gegevens en voorkeuren (zoals uw bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden, open tabbladen en geïnstalleerde add-ons) tussen al uw apparaten. U kunt het gratis gebruiken.

Een Firefox-account aanmaken

U heeft een Firefox-account nodig om Synchronisatie in te stellen. Om een account aan te maken:

1. Klik op de menuknop fx57menuFx89menuButton om het menupaneel te openen.
    Fx89MenuSignIn
  2. Klik op de knop Aanmelden naast Synchroniseren en gegevens opslaan.
    • De aanmeldpagina van uw Firefox-account wordt in een nieuw tabblad geopend.
    FxA-NewSignIn-smaller
  3. Voer uw e-mailadres in en klik op Doorgaan.
  4. Vul het formulier in om een account aan te maken.
    • Maak een notitie van het e-mailadres en wachtwoord dat u hebt gebruikt: u hebt deze gegevens later nodig om u aan te melden.
  5. Firefox Accounts stuurt u een bevestigingsmail. Gebruik de verificatiekoppeling of -code om uw account te bevestigen.
  6. Klik op het e-mailadres of de schermnaam van uw Firefox-account (u moet mogelijk eerst aanmelden).

Fx89menu-FirefoxAccountFx70menu-FirefoxAccount
  7. Klik op Nu synchroniseren.
Noot: een mobiel telefoonnummer is niet vereist om Synchronisatie in te stellen. Als u de pagina wilt omzeilen (als deze tijdens het aanmeldproces wordt getoond) waarin gevraagd wordt Firefox naar uw smartphone te sturen, hoeft u slechts een nieuw tabblad of venster te openen.

Kiezen welke informatie u wilt synchroniseren

Zie Hoe kies ik de te synchroniseren gegevens in Firefox?

Extra apparaten met Synchronisatie verbinden

Een apparaat kan een mobiel apparaat (zoals een smartphone of tablet) zijn, een desktopcomputer of een ander Firefox-profiel. Voor meer info over mobiele apparaten zie:

Het enige wat u hoeft te doen is u aanmelden, en Synchronisatie doet de rest. Om u aan te melden, hebt u het e-mailadres en wachtwoord nodig dat u in de vorige sectie hebt gebruikt.

1. Open Firefox op de computer of in het profiel dat u wilt synchroniseren.
  2. Klik op de menuknop Fx89menuButton en vervolgens op de knop Aanmelden naast Synchroniseren en gegevens opslaan.
    Fx89MenuSignIn

Een apparaat uit Synchronisatie verwijderen

Voor meer informatie, zie Firefox Synchronisatie uitschakelen.