Hoe stel ik Sync in op mijn computer?

Met een Firefox-account synchroniseert u uw gegevens en voorkeuren (zoals uw bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden, open tabbladen en geïnstalleerde add-ons) tussen al uw apparaten. U kunt het gratis gebruiken.

Belangrijk: Sync is geen back-upservice voor gegevens. Gebruikers dienen hun normale back-ups van hun Firefox-profielen te blijven maken om gegevensverlies te voorkomen.

Een Firefox-account aanmaken

U heeft een Firefox-account nodig om Sync in te stellen. Om een account aan te maken:

1. Klik op het Firefox-accountpictogram FxA Icon signed out in de werkbalk.
    (Als u geen Firefox-accountpictogram ziet, klik dan op de menuknop Fx57menu en klik op Aanmelden bij Firefox.)
    Fx71SignInToFirefox-TurnOnSync
  2. Klik op Aanmelden bij Firefox.
  3. Vul het formulier in om een account aan te maken.
    • Maak een notitie van het e-mailadres en wachtwoord dat u hebt gebruikt: u hebt deze gegevens later nodig om u aan te melden.
  4. Firefox Accounts stuurt u een bevestigingsmail. Gebruik de verificatiekoppeling of -code om uw account te bevestigen.
  5. Klik op het Firefox-accountpictogram om het menu te openen.
  6. Klik op Nu Synchroniseren.
  1. Klik op het pictogram Firefox-account in de werkbalk.

syncavatar logged out
  2. Klik op de knop Sync inschakelen.
  3. Vul het formulier in om een account aan te maken.
    • Maak een notitie van het e-mailadres en wachtwoord dat u hebt gebruikt: u hebt deze gegevens later nodig om u aan te melden.
  4. Firefox Accounts stuurt u een bevestigingsmail. Gebruik de verificatiekoppeling of -code om uw account te bevestigen.
  5. Klik op het Firefox-accountpictogram om het menu te openen.
  6. Klik op Nu Synchroniseren.
Noot: een mobiel telefoonnummer is niet vereist om Sync in te stellen. Als u de pagina wilt omzeilen (als deze tijdens het aanmeldproces wordt getoond) waarin gevraagd wordt Firefox naar uw smartphone te sturen, hoeft u slechts een nieuw tabblad of venster te openen.

Kiezen welke informatie u wilt synchroniseren

Zie Hoe kies ik de te synchroniseren gegevens in Firefox?

Extra apparaten met Sync verbinden

Een apparaat kan een mobiel apparaat (zoals een smartphone of tablet) zijn, een desktopcomputer of een ander Firefox-profiel. Voor meer info over mobiele apparaten zie:

Het enige wat u hoeft te doen is u aanmelden, en Sync doet de rest. Om u aan te melden, hebt u het e-mailadres en wachtwoord nodig dat u in de vorige sectie hebt gebruikt.

1. Open Firefox op de computer of in het profiel dat u wilt synchroniseren.
  2. Klik op het Firefox-accountpictogram op de werkbalk.
    Fx70SignInToFirefox-TurnOnSync
  3. Klik op Aanmelden bij Firefox.
    • Als u reeds bent aangemeld (zie Hoe weet ik de status van mijn synchronisatie?), klik dan op de menuknop Sync-instellingen om te selecteren wat u wilt synchroniseren of klik op Nu synchroniseren om het synchroniseren direct te starten.
  1. Open Firefox op de computer of in het profiel dat u wilt synchroniseren.
  2. Klik op het pictogram Firefox-account in de werkbalk.

syncavatar logged out
  3. Klik op de knop Sync inschakelen om u aan te melden.
    • Als u reeds bent aangemeld, klik dan op de menuknop Sync-instellingen om te selecteren wat u wilt synchroniseren of klik op Nu synchroniseren om het synchroniseren direct te starten.

Een apparaat uit Sync verwijderen

Voor meer informatie, zie Disable Firefox Sync.