Firefox Synchronisatie uitschakelen

Met Firefox Synchronisatie kunt u uw favorieten, aanmeldingen en wachtwoorden, surfgeschiedenis, instellingen van tabbladen en andere gegevens tussen verschillende apparaten synchroniseren. Zie Hoe stel ik Synchronisatie in op mijn computer? als u wilt weten hoe u Synchronisatie inschakelt.

U kunt Synchronisatie desgewenst uitschakelen als u wilt voorkomen dat uw gegevens met bepaalde apparaten worden gesynchroniseerd op het moment dat u een Mozilla-account aanmaakt of erbij aanmeldt. Als u Synchronisatie hebt uitgeschakeld, blijft u bij uw account aangemeld tenzij u besluit om af te melden. U kunt Synchronisatie ook uitschakelen voor apparaten die u eerder hebt gesynchroniseerd. Voor meer informatie, zie Een gesynchroniseerd apparaat van uw Mozilla-account verwijderen.

Noot: u kunt een Mozilla-account aanmaken zonder dat u meteen Firefox Synchronisatie moet inschakelen.

Synchronisatie op eerder gesynchroniseerde apparaten uitschakelen

Als u Synchronisatie op een eerder gesynchroniseerd apparaat wilt uitschakelen:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Klik in de menu-opties op Synchronisatie om het synchronisatie-instellingenpaneel te openen.
  3. Klik op de knop Wijzigen… in de subsectie Synchroniseren: AAN.
    Het pop-upvenster Kies wat u wilt synchroniseren wordt geopend.
    Sync_proton
  4. Klik op Verbinding verbreken…. Er verschijnt een bevestigingsvenster.
    Sync_protonPrompt
  5. Klik op de knop Verbinding verbreken in de prompt.

Dit Firefox-profiel zal uw account niet meer synchroniseren, maar verwijdert geen gegevens of instellingen. Het paneel Synchronisatie van de pagina OptiesVoorkeurenInstellingen van uw Firefox toont nu Synchroniseren: UIT.

Fx89SyncingOff
Noot: klik om synchronisatie weer in te schakelen op Synchronisatie inschakelen… in het paneel Synchronisatie van de pagina OptiesVoorkeurenInstellingen van uw Firefox