Firefox crasht - Problemen met crashes analyseren, voorkomen en hulp bij het oplossen verkrijgen

Een crash is het verschijnsel dat optreedt als Firefox onverwacht sluit of wordt afgesloten. Na een crash zou de Mozilla-crashreporter moeten verschijnen. Dit artikel helpt u crashes te voorkomen en toont hoe u meer hulp kunt verkrijgen als u problemen ondervindt.

Noot: als Firefox is geopend maar niet meer op uw acties reageert, is dit een situatie waarbij Firefox hangt, en geen crash. Zie Firefox hangt of reageert niet - Het probleem verhelpen voor oplossingen.

Als u een van deze specifieke crashproblemen ondervindt, volg dan de koppeling voor hulp.

Als geen van deze problemen het uwe beschrijft, volg dan de onderstaande stappen in de beschreven volgorde.

Uw software bijwerken

Mogelijk is de crash die u ervaart verholpen in een nieuwe versie!

Firefox bijwerken

Elke Firefox-versie bevat een aantal fixes voor crashes die door gebruikers zijn gemeld. Het gebruiken van de meest recente versie kan uw crash voorkomen.

• Ga om te controleren op updates voor Firefox naar de bovenkant van het Firefox-venster en klik op de knop Firefox. Ga dan naar het menu Help en selecteer Over Firefox.Ga om te controleren op updates voor Firefox naar de menubalk, klik op het menu Firefox en selecteer Over Firefox.Ga om te controleren op updates voor Firefox naar de bovenkant van het Firefox-venster, klik op het menu Help en selecteer Over Firefox. Zie Firefox bijwerken naar de meest recente versie voor details.

Uw plug-ins bijwerken

Controleer of u over de meest recente versie van alle plug-ins beschikt.

• Ga naar onze pagina voor Plug-in-controle en volg de koppelingen om verouderde plug-ins bij te werken.

Windows bijwerken

Zorg ervoor dat u over de laatste beveiligings- en stabiliteitsverbeteringen beschikt.

• Ga naar het menu Starten, selecteer Alle programma’s en daarna Windows Update.

OS X bijwerken

Zorg ervoor dat u over de laatste beveiligings- en stabiliteitsverbeteringen beschikt.

• Ga naar het menu Apple en selecteer Software-update…

Update Linux

Zorg ervoor dat u over de laatste beveiligings- en stabiliteitsverbeteringen beschikt.

• Ga naar het menu Systeem, dan naar Beheer en selecteer Updatebeheer.

Uw stuurprogramma’s bijwerken

Controleer of uw grafische stuurprogramma’s up-to-date zijn. Voor meer info, zie Uw grafische stuurprogramma’s upgraden om hardwareversnelling en WebGL te gebruiken

Als uw crash optreedt tijdens het afdrukken, controleer dan of het stuurprogramma voor uw printer up-to-date is door naar de ondersteuningswebsite van de fabrikant van uw printer te gaan.

Uw internetbeveiligingssoftware controleren

Zorg ervoor dat u over de meest recente versie van uw internetbeveiligingssoftware beschikt (waaronder firewalls, antivirusprogramma’s, antispywareprogramma’s etc.).

Controleren op virussen en spyware

Van een aantal verschillende virussen en spyware is bekend dat ze Firefox laten crashen. Installeer de volgende programma’s, werk de virusdatabases ervan bij en gebruik ze allebei om er zeker van te zijn dat uw systeem vrij is van spyware en virussen:

Voor meer informatie, zie Problemen met Firefox die door malware worden veroorzaakt verhelpen.

Controleren of de crash optreedt in veilige modus

Als bijwerken van software niet heeft geholpen of Firefox crasht bij het opstarten, gebruik dan de onderstaande stappen om te testen of de crash optreedt in de Veilige modus van Firefox, en volg daarna de instructies in de aanbevolen artikelen.

Noot: De functie Firefox herinitialiseren kan veel problemen oplossen door Firefox terug te zetten naar de begintoestand van na de installatie, terwijl uw belangrijke gegevens bewaard blijven. Overweeg deze functie te gebruiken voordat u een langdurig proces voor probleemoplossing begint.
  1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox, ga naar het menu HelpKlik in de menubalk op het menu HelpKlik boven in het Firefox-venster op het menu Help en selecteer Herstarten met uitgeschakelde add-ons…. Firefox zal opstarten met het dialoogvenster Firefox Veilige modus.
    Noot: u kunt Firefox ook in Veilige modus starten door de shift-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox.de option-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox. Firefox af te sluiten, naar uw Terminal te gaan en het volgende uit te voeren: firefox -safe-mode
    Mogelijk dient u het installatiepad van Firefox (bv. /usr/lib/firefox) op te geven.
    Klik op de menuknop New Fx Menu , klik op Help Help-29 en selecteer Herstarten met uitgeschakelde add-ons…. Firefox zal opstarten met het dialoogvenster Firefox Veilige modus.
    Noot: u kunt Firefox ook in Veilige modus starten door de shift-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox.de option-toets ingedrukt te houden tijdens het starten van Firefox. Firefox af te sluiten, naar uw Terminal te gaan en het volgende uit te voeren: firefox -safe-mode
    Mogelijk dient u het installatiepad van Firefox (bv. /usr/lib/firefox) op te geven.
  2. Druk zodra het venster Firefox Veilige modus verschijnt op de knop Doorgaan in veilige modusStarten in veilige modus.

Test nadat Firefox in veilige modus is gestart of uw probleem optreedt.

De crash treedt nog steeds op in Veilige modus

Als uw crash nog steeds optreedt in Veilige modus, wordt deze niet veroorzaakt door een extensie, thema of hardwareversnelling. Kijk of actuele onderwerpen voor Firefox een oplossing bevatten, en zo niet, probeer dan hulp te verkrijgen met uw crash-ID.

De crash treedt niet op in Veilige modus

Als uw crash niet optreedt in Veilige modus, wordt deze zeer waarschijnlijk veroorzaakt door een extensie, thema of hardwareversnelling.

Uw hardware controleren

Uw RAM op fouten controleren

Als Firefox herhaaldelijk crasht, controleer dan uw RAM op fouten via bijvoorbeeld het hulpprogramma Memtest86+Rember.

Hulp bij het oplossen van uw crash verkrijgen

Het achterhalen van de oorzaak van een crash kan lastig zijn. Als u de bovenstaande stappen hebt geprobeerd en Firefox blijft crashen, tonen de onderstaande stappen hoe u informatie over uw crash kunt verzamelen, zodat onze vrijwilligers u kunnen helpen.

1. Noteer het rapport-ID van uw laatste crashrapport:
    • Als u Firefox kunt openen, althans in Veilige modus:
      1. Typ about:crashes in de locatiebalk van Firefox en druk op EnterReturn. Er verschijnt een pagina met vermeldingen van ingediende crashrapporten.
      2. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt op de laatste crash onder Rapport-ID en kies Koppeling openen in nieuw tabblad. Er wordt een pagina geopend op crash-stats.mozilla.com, die vermeldt dat “Your report is being processed” (Uw crashrapport wordt verwerkt). Sluit het tabblad zodra het verwerken is voltooid.
    • Als u Firefox niet kunt openen, omdat Firefox zelfs in Veilige modus crasht bij het opstarten:
      1. Klik op de knop Starten van Windows en selecteer Uitvoeren…druk op Windows Key + R. Typ "%APPDATA%\Mozilla\Firefox\Crash Reports\submitted" (inclusief de aanhalingstekens) en klik op OK.(OS X 10.6 of lager) Klik op het Finder-pictogram in het dock. Uw thuismap zal zijn geselecteerd. Klik aan de rechterkant van het venster op de map Bibliotheek om deze te openen. Open vervolgens de map “Application Support”, de map “Firefox”, de map “Crash Reports” en tot slot de map “submitted”.
        (OS X 10.7 of hoger) Klik op het Finder-pictogram in het dock. Klik in de menubalk op het menu Ga, houd de option- of alt-toets ingedrukt en selecteer Bibliotheek. Er wordt een venster geopend dat uw map Bibliotheek bevat. Open daarna de map “Application Support”, de map “Firefox”, de map “Crash Reports” en tot slot de map “submitted”.
        Ga naar ~/.mozilla/firefox/Crash Reports/submitted.
      2. In de map die verschijnt bevindt zich een tekstbestand voor elk crashrapport dat u hebt verzonden. Via het menu Beeld kunt u deze schikken op datum en zo vaststellen welke het nieuwste bestand is. Dubbelklik hierop om het te openen.
  2. Klik op deze koppeling om om hulp bij uw crash te vragen. U dient uw vraag in het Engels te stellen.
    Noot: deze koppeling is alleen geldig voor hulp bij crashes.
  3. Maak een account aan.
  4. Vul de sectie Details van de volgende pagina in en geef daarbij zo veel mogelijk informatie die u over de crash kunt geven. Voeg alle stappen die u hierboven hebt voltooid toe, zoals het bijwerken van Firefox of het testen van de crash in veilige modus.
  5. Kopieer het lange Rapport-ID-nummer dat u hierboven voor de laatste crash hebt verkregen (dit ziet eruit als bp-…) en plak dit in de sectie “Details”.
  6. Klik op de groene knop Automatically add om aanvullende probleemoplossingsinformatie in te dienen.
  7. Klik tot slot op de knop Post Question.
    We weten dat het aanleveren van deze informatie tijdrovend is, maar dit zal het voor onze vrijwilligers veel makkelijker maken om u te helpen.
    Crashes AAQ

Gebaseerd op informatie van Firefox crashes (mozillaZine KB)

Deel dit artikel: http://mzl.la/Kpf7Zn