Problemen die worden veroorzaakt door modules van derden in Firefox voor Windows identificeren

Dit artikel is alleen van toepassing op Firefox in Windows.

Noot: dit artikel is van toepassing op Windows-systemen met Firefox versie 90 en hoger.

Toepassingen van derden (zoals antivirussoftware, archiveringssoftware en andere hulpmiddelen) kunnen mogelijk modules in Firefox laden. Soms laden deze toepassingen schadelijke modules, die crashes, verminderde prestaties of compatibiliteitsproblemen in Firefox veroorzaken. U merkt wellicht niet op dat een kwaadwillende of onverwachte module is geladen en deze kan problemen veroorzaken die vanuit Firefox lijken te komen.

De pagina about:third-party in Firefox geeft gebruikers informatie over modules van derden die in Firefox zijn geïnjecteerd.

De pagina about:third-party openen

Typ about:third-party in in de adresbalk en druk op Enter. De pagina Informatie modules van derden wordt geopend. Deze pagina toont gebruikers een lijst met modules die in de browser zijn geladen, nieuwe modules die zijn geladen en modules die langzaam laden.

Als u een knop Opnieuw laden met systeeminfo bovenaan de pagina ziet, klik er dan op om de pagina opnieuw te laden en meer nuttige informatie te zien over eventuele geïnstalleerde modules.

ReloadSystemInfo_button

De knop Onbewerkte gegevens naar klembord kopiëren kopieert een tekstversie van alle gegevens in de lijst naar het klembord, in JSON-opmaak. U kunt de gegevens vervolgens plakken in een tekstbestand om dit te analyseren of aan een vraag bij Mozilla Support toe te voegen.

ModuleSystem_Info

Module-informatie

De pagina about:third-party toont de volgende informatie voor elke module:

• Modulenaam.
  • Toepassingsnaam/uitgever, indien aangeleverd door de externe leverancier/ontwikkelaar.
  • Bestandstype.
  • Leveranciersinfo.
  • Aantal keer uitgevoerd.
  • Gemiddelde blokkeertijd, in milliseconden
  • Optioneel modulestatuspictogrammen en andere informatie:
    • Een pictogram Ongetekend Fx89Padlock-RedLine (hangslot met een rode streep erover) verschijnt naast de naam van de module, als die module niet digitaal is getekend.
    • Een waarschuwingsdriehoek Warning_icon verschijnt naast de naam van de module, als is vastgesteld dat die module met het huidige Firefox-profiel een crash van Firefox heeft veroorzaakt.
    • Moduletype (‘IME’, ‘Shell-extensie’).
  • Een mapknop folder om het bestand van de module in Windows Verkenner te tonen.
  • Een vervolgkeuzeknop arrow-dropdown om een gedetailleerde tabel van laadgebeurtenissen uit te vouwen, die standaard is ingeklapt:
    • Doelproces (het Firefox-procestype, beperkt tot ‘browser’, ‘tabblad’ of ‘RDD’).
    • Laadduur.
    • Achtergrondlabel, als de module in een achtergrondthread is geladen.
    • Status (Geladen of Geblokkeerd).