Afdrukproblemen in Firefox verhelpen

Dit artikel beschrijft hoe u afdrukproblemen in Firefox kunt oplossen.

Pagina-instellingen van Firefox controleren

Als een pagina in Firefox niet goed wordt afgedrukt:

1. Klik op de menuknop Fx57Menu en selecteer Afdrukken.
    Fx57menu-Print
    • Het afdrukvoorbeeldvenster verschijnt.
  2. Zorg ervoor dat in het afdrukvoorbeeldvenster Schaal is ingesteld op Verkleinen tot papierformaat.
  3. Zorg ervoor dat de oriëntatie Staand is ingesteld.
  4. Klik op Pagina-instellingen….
    Het venster Pagina-instellingen verschijnt.
  5. Klik in het venster Pagina-instellingen op het tabblad Marges & kop-/voetteksten.
  6. Zorg ervoor dat in de sectie Marges de paginamarges juist zijn ingesteld (de standaardinstelling is 12.7 mm, of 0.5 in).
  7. Klik op OK om het venster Pagina-instellingen te sluiten en naar het afdrukvoorbeeldvenster terug te keren.
  8. Klik in het afdrukvoorbeeldvenster op Afdrukken….
    Het venster Afdrukken verschijnt.
  9. Zorg ervoor dat in de sectie Printer selecterenhet veld Naam de juiste printer is geselecteerd.Zorg ervoor dat de juiste printer is geselecteerd.

# Zorg ervoor dat de instelling Naar bestand afdrukken niet is geselecteerd.

Als u wijzigingen hebt aangebracht, probeer de pagina dan nogmaals af te drukken. Zo niet, volg dan de onderstaande instructies.

Andere browsers en printers controleren

U kunt zien of uw probleem aan Firefox, uw printer of de website die u bezoekt ligt:

• Controleer of de pagina goed wordt afgedrukt in een andere browser (zoals Internet Explorer of Microsoft EdgeSafariEpiphany).

Als de pagina in een andere browser ook niet goed wordt afgedrukt:

• kan er een probleem zijn met uw printer.
    Als u nog een printer heeft, probeer de pagina dan met die printer af te drukken. Als de tweede printer de pagina wel goed afdrukt, werk dan het stuurprogramma van de printer bij vanaf de website van de printerfabrikant.
  • kan er een probleem zijn met de pagina.
    Neem contact op met de beheerder van de website.

Als de pagina in een andere browser wel goed wordt afgedrukt, volg dan de onderstaande instructies in de volgende secties.

Printerinstelling van Firefox herinitialiseren

Diverse printerproblemen zijn op te lossen door de printerinstellingen van Firefox te herinitialiseren:

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.
    Er kan een waarschuwingspagina verschijnen. Klik op Ik aanvaard het risico!Het risico aanvaarden en doorgaan om naar de pagina about:config te gaan.
  2. Typ print_printer in het veld Zoeken.
  3. Klik op de knop Verwijderen Fx71aboutconfig-DeleteButton naast de voorkeur print_printer.
  4. Klik op de menuknop New Fx Menu en selecteer AfsluitenAfsluitenClose 29.

Klik op het Firefox-menu Fx57Menu en selecteer Afsluiten. Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm, en klik daarna op Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx57Menu en klik daarna op Afsluiten.

Probeer de pagina waarbij u eerder problemen had af te drukken nadat u Firefox opnieuw hebt gestart.

Noot: in oude versies van Firefox was print.print_printer de voorkeursnaam. De oude voorkeursnaam kan ook naast de nieuwe bestaan. Deze oude voorkeursinstelling is te verwijderen door op de knop Verwijderen Fx71aboutconfig-DeleteButton te klikken. Herstart Firefox en druk een pagina af nadat u de herinitialisatie hebt uitgevoerd. Die voorkeursinstelling zal niet opnieuw verschijnen. Alleen de nieuwe voorkeursinstelling zal beschikbaar zijn.
  1. Typ about:config in de adresbalk en druk op EnterReturn.
    Er kan een waarschuwingspagina verschijnen. Klik op Ik aanvaard het risico!Het risico aanvaarden en doorgaan om naar de pagina about:config te gaan.
  2. Typ print_printer in het veld Zoeken.
  3. Klik met de rechtermuisknopKlik terwijl u de Control-toets ingedrukt houdt op de instelling print_printer en selecteer Herinitialiseren.
  4. Klik op de menuknop New Fx Menu en selecteer AfsluitenAfsluitenClose 29.

Klik op het Firefox-menu Fx57Menu en selecteer Afsluiten. Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm, en klik daarna op Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx57Menu en klik daarna op Afsluiten.

Probeer de pagina waarbij u eerder problemen had af te drukken nadat u Firefox opnieuw hebt gestart.

Noot: in oude versies van Firefox was print.print_printer de voorkeursnaam. De oude voorkeursnaam kan ook naast de nieuwe bestaan. Deze oude voorkeursinstelling is te verwijderen door met de rechtermuisknopde control-toets ingedrukt te houden en op de naam te klikken en Herinitialiseren te kiezen. Die voorkeursinstelling zal niet opnieuw verschijnen. Alleen de nieuwe voorkeursinstelling zal beschikbaar zijn.

Alle printerinstellingen van Firefox herinitialiseren

Als de bovenstaande stappen niet hebben geholpen, wilt u wellicht alle printerinstellingen van Firefox herinitialiseren:

1. Open uw profielmap:

• Klik op de menuknop Fx57menu, klik op Help en selecteer Probleemoplossingsinformatie.Selecteer Probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help. Het tabblad Probleemoplossingsinformatie wordt geopend.
    • Klik in de sectie Toepassingsbasics bij ProfielmapProfiel-Directory op Map openenTonen in FinderMap openen. Er wordt een venster geopend dat uw profielmap bevat.Uw profielmap wordt geopend.
    Noot: als u Firefox niet kunt openen of gebruiken, volg dan de instructies in Uw profiel vinden zonder Firefox te openen.

2. Klik op de menuknop New Fx Menu en selecteer AfsluitenAfsluitenClose 29.

Klik op het Firefox-menu Fx57Menu en selecteer Afsluiten. Klik op het Firefox-menu bovenin het scherm, en klik daarna op Firefox afsluiten.Klik op het Firefox-menu Fx57Menu en klik daarna op Afsluiten.

3. Kopieer het bestand prefs.js in uw profielmap naar een andere map om er een reservekopie van te maken.
  4. Open het originele bestand prefs.js in een teksteditor (zoals WordPadTextEditEmacs).
  5. Verwijder alle regels in prefs.js die met print_ beginnen en sla het bestand op.

Als er iets niet goed gaat zodra u Firefox opent, sluit de browser dan weer en overschrijf prefs.js met de reservekopie die u hebt gemaakt.