Add-ons vinden en installeren om functies aan Firefox toe te voegen

(Doorgestuurd vanaf Firefox aanpassen met add-ons)

Add-ons zijn een soort kleine apps die u kunt installeren, waarmee toeters en bellen aan Firefox worden toegevoegd. Er zijn add-ons die prijzen vergelijken, het weerbericht bekijken, het uiterlijk van Firefox wijzigen, naar muziek luisteren, of zelfs uw Facebook-profiel bijwerken. Dit artikel beschrijft de verschillende typen beschikbare add-ons en hoe u deze kunt vinden en installeren.

Welke typen add-ons kan ik installeren?

Er zijn drie algemene typen add-ons:

• Extensies
    Extensies voegen nieuwe functionaliteiten toe aan Firefox, of passen bestaande aan. Er zijn extensies waarmee u advertenties kunt blokkeren, video’s van websites kunt downloaden, Firefox met websites als Facebook of Twitter kunt laten integreren, en zelfs functionaliteiten uit andere browsers kunt toevoegen.
  • Vormgeving
    Er zijn twee typen add-ons voor vormgeving: volledige thema’s, die het uiterlijk van knoppen en menu’s aanpassen, en achtergrondthema’s, die de menubalk en tabbladenstrook versieren met een achtergrondafbeelding.
  • Plug-ins
    Via plug-ins kunt u ondersteuning voor allerlei soorten internetinhoud toevoegen. Hieronder vallen normaal gesproken gepatenteerde formaten als Flash, QuickTime en Silverlight, die voor video, audio, onlinespellen, presentaties en meer zaken worden gebruikt. Plug-ins worden gemaakt en uitgegeven door andere bedrijven.

Om te zien welke add-ons u hebt geïnstalleerd:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en klik daarna op Add-onsKlik in de menubalk op het menu Extra en klik daarna op Add-onsKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en klik daarna op Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.
  2. Selecteer het paneel Extensies, Vormgeving of Plug-ins.
  1. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.
  2. Selecteer het paneel Extensies, Vormgeving of Plug-ins om uw add-ons weer te geven.

Hoe vind en installeer ik add-ons?

Hier volgt een overzicht dat u op weg kan helpen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop FirefoxKlik in de menubalk op het menu ExtraKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en klik daarna op Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend. Klik op de menuknop New Fx Menu en kies Add-ons. Het tabblad Add-onbeheerder wordt geopend.

2. Selecteer het paneel Add-ons verkrijgen in het tabblad Add-onbeheerder.
  3. Als u meer informatie over een aanbevolen add-on of thema wilt zien, klik er dan op. Daarna kunt u op de groene knop Toevoegen aan Firefox klikken om deze te installeren.
    • U kunt ook naar specifieke add-ons zoeken door het zoekveld bovenaan te gebruiken. Daarna kunt u allerlei aangetroffen add-ons installeren via de knop Installeren.
      Add-ons Win1 Add-ons Mac1 Add-ons Lin1 Add-ons Win2 Add-ons Mac2 Add-ons Lin2 Addon1 29 Win Addon2 29 Win Addon1 29 Mac Addon2 29 Mac Addon1 29 Lin Addon2 29 Lin
  4. Firefox zal de opgevraagde add-on downloaden en u mogelijk vragen de installatie ervan te bevestigen.
  5. Klik op Nu herstarten als dit verschijnt. Uw tabbladen worden opgeslagen en na de herstart teruggezet.

Sommige extensies plaatsen een pictogram in de add-onbalk na de installatie. Voor meer informatie, zie De add-onbalk geeft snelle toegang tot add-onfuncties.Sommige extensies plaatsen een knop in de werkbalk na de installatie. Als u wilt, kunt u deze verwijderen of naar het menu verplaatsen - zie Bedieningen, knoppen en werkbalken van Firefox aanpassen.

Als u een add-on wilt de-installeren, zie dan Add-ons uitschakelen of verwijderen.

Problemen met add-ons oplossen

Zie de onderstaande artikelen voor informatie over het oplossen van problemen met extensies, plug-ins of thema’s.

Problemen met het installeren of de-installeren van add-ons

Problemen die door add-ons worden veroorzaakt

Deel dit artikel: http://mzl.la/NZAc3Q