On Monday September 25th from 10PM EDT - 12AM EDT (2AM UTC - 4AM UTC on September 26th), we will be performing system maintenance on the Firefox Accounts databases for two hours. During the maintenance window, there will be brief periods of a few minutes where users will not be able to login to their accounts. Please try again at a later time.

Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Firefox Dev Edition 115.0b2 ignores `browser.link.open_newwindow.override.external` pref on OSX

  • 2 replies
  • 0 have this problem
  • 4 views
  • Last reply by neil100

more options

Firefox DE set as the default browser. When clicking an external link, a new window is opened with one tab, the URL address bar is blank. Restarting in troubleshooting mode does exhibits the same behaviour.

If anyone else can duplicate this issue I will file a Bugzilla report.

Firefox DE set as the default browser. When clicking an external link, a new window is opened with one tab, the URL address bar is blank. Restarting in troubleshooting mode does exhibits the same behaviour. If anyone else can duplicate this issue I will file a Bugzilla report.

All Replies (2)

more options

What value has your browser.link.open_newwindow.override.external ? Does it make a difference whether Firefox is running or not running ?

Could be this bug:

  • 1818194 - Tab does not open when clicking on link in external application and Firefox is closed

(please do not comment in bug reports
https://bugzilla.mozilla.org/page.cgi?id=etiquette.html
)

Modified by cor-el

Helpful?

more options

Ah nice spot on the bug. Yes I see the behaviour described in that bug too, when Firefox is closed, clicking the external link launches the browser, but the link is not opened in either a new tab in the existing window or a new tab in a new window.

Before upgrading to 115.0b2 `browser.link.open_newwindow.override.external` was set to `-1` to follow ` browser.link.open_newwindow` which was left at the default (`3`). Explicitly setting `browser.link.open_newwindow.override.external` to `3` has no effect and the behaviour is identical.

I will try a complete uninstall and reinstall. Interestingly trying to manually download b3 that is available this morning fails. I had to download in Chrome so I will install and test again.

Helpful?

Ask a question

You must log in to your account to reply to posts. Please start a new question, if you do not have an account yet.