Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Kuinka palautan vahingossa poistetut, varmuuskopioimattomat kirjanmerkit?

  • 8 replies
  • 1 has this problem
  • 1 view
  • Last reply by Jarmo

more options

Päätin kokeilla Firefox Sync -palvelua ja synronoin kirjanmerkit läppärillä ja tabletilla. Päätin sitten poistaa tabletilta suurimman osan kirjanmerkeistä, joita en tabletilla tarvitse (mutta jotka haluan säilyttää läppärillä). Mutta apua, kirjanmerkit hävisivät myös läppärin selaimesta! Jota en siis tiennyt tapahtuvan. (Kyllä, tästä lähtien varmuuskopioin kirjanmerkit...)

Olen noin tunnin selvittänyt asiaa, ja Firefoxin ohjeiden mukaan kirjanmerkit on säilötty profiiliini, vaikka niitä ei olisi varmuuskopioitu. Yritin tuoda niitä takaisin sitä kautta, mutta se ei onnistu. En pysty (osaa?) ladata SQLITE-tiedostoja lukevaa sovellusta, jotta voisin tuoda kirjanmerkit takaisin SQLITE-tiedostosta (places.sqlite), jossa ne Firefoxin ohjeiden mukaan ovat.

Mitä teen, jotta saan palautettua kirjanmerkit profiilitiedostoistani?

Päätin kokeilla Firefox Sync -palvelua ja synronoin kirjanmerkit läppärillä ja tabletilla. Päätin sitten poistaa tabletilta suurimman osan kirjanmerkeistä, joita en tabletilla tarvitse (mutta jotka haluan säilyttää läppärillä). Mutta apua, kirjanmerkit hävisivät myös läppärin selaimesta! Jota en siis tiennyt tapahtuvan. (Kyllä, tästä lähtien varmuuskopioin kirjanmerkit...) Olen noin tunnin selvittänyt asiaa, ja Firefoxin ohjeiden mukaan kirjanmerkit on säilötty profiiliini, vaikka niitä ei olisi varmuuskopioitu. Yritin tuoda niitä takaisin sitä kautta, mutta se ei onnistu. En pysty (osaa?) ladata SQLITE-tiedostoja lukevaa sovellusta, jotta voisin tuoda kirjanmerkit takaisin SQLITE-tiedostosta (places.sqlite), jossa ne Firefoxin ohjeiden mukaan ovat. Mitä teen, jotta saan palautettua kirjanmerkit profiilitiedostoistani?

All Replies (8)

more options

Voit kokeilla läppärillä tällaista:

  1. Avaa New Fx Menu-valikko (oikeasta yläkulmasta).
  2. Valitse Arkisto
  3. Valitse Kirjanmerkit
  4. Valitse Näytä kaikki kirjanmerkit valikon alalaidasta. Arkisto-ikkuna avautuu.
  5. Avaa Tuo ja varmuuskopioi -valikko tässä ikkunassa.
  6. Avaa Palauta-alivalikko ja valitse sieltä päivämäärän ja kirjanmerkkien lukumäärän perusteella lupaava varmuuskopio palautettavaksi.

Auttoiko tämä?

Modified by user182358391634626499304511781402597790703

more options

Ja tosiaan, synkronointi tarkoittaa tietojen (usein automaattista) päivittämistä niin, että lopputuloksena kaikkialla on samat tiedot. Eli kaikki lisäykset, muutokset ja myös poistot tabletilla heijastuvat myös läppärille ja toisinpäin.

Modified by user182358391634626499304511781402597790703

more options

Tuo Palauta-valikko näyttää vain yhden päivämäärän kirjanmerkit, jotka siis ovat kirjanmerkit, joita en poistanut. Pitäisikö siinä siis näkyä enemmän kuin yksi päivämäärä?

more options

Ei siinä kai ole pakko näkyä enemmän kuin yksi päivämäärä. Palauta-valikko saattaisi jopa näyttää kirjanmerkit hetkeltä juuri ennen kirjanmerkkien poistoa. Miltä päivämäärän vieressä näkyvä kirjanmerkken lukumäärä näyttää? Kokeilitko ensin varmuuskopioida nykyiset kirjanmerkit ja sitten palauttaa tuolta Palauta-valikosta ja katsoa, saitko poistetut kirjanmerkit takaisin?

more options

Palauta-valikko näyttää vain kirjanmerkit (43 kpl) päivältä 29. maaliskuuta (ja 1. huhtikuuta), jotka ovat siis kirjanmerkit, jotka jäivät jäljelle sen jälkeen kun olin vahingossa 28.03. poistanut tabletilla muut kirjanmerkit, joita oli noin 50+ kpl.

Nykyisten kirjanmerkkien varmuuskopioiminen lisää Palauta-valikkoon vain uudet, nyt varmuuskopioidut (03.04.) kirjanmerkit 29.03. ja 01.04. kirjanmerkkien lisäksi (jotka on siis varmuuskopioitu).

more options

Hmm, sitten en ikävä kyllä oikein osaa auttaa.

more options

Kiitos kuitenkin avusta. (:

more options

Mozillan tuotteita kehitetään englanniksi ja sieltä saattaa myös löytyä vastaus tähän kysymykseen.

Jos englanti sujuu edes välttävästi, niin esitäpä tämä sama kysymys englanninkielisellä tukipalstalla