De foutmelding ‘Beveiligde verbinding mislukt’ onderzoeken en oplossen

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Dit artikel geeft informatie over de foutmelding Beveiligde verbinding mislukt of Geen verbinding gemaakt: mogelijk beveiligingsprobleem, de oorzaken en de mogelijke oplossingen.

Beveiligde verbinding kan niet tot stand worden gebracht

Wanneer een website die een beveiligde verbinding vereist (https) deze probeert op te bouwen, controleert Firefox deze poging om er zeker van te zijn dat het websitecertificaat en de verbindingsmethode daadwerkelijk veilig zijn. Als Firefox vaststelt dat de gevraagde verbinding niet veilig is, toont het een foutpagina Beveiligde verbinding mislukt of Geen verbinding gemaakt: mogelijk beveiligingsprobleem.

Beveiligde verbinding mislukt

De foutpagina Beveiligde verbinding mislukt bevat een beschrijving van de fout, een mogelijkheid om de fout aan Mozilla te melden en een knop Opnieuw proberen. Voor dit type fouten is er geen mogelijkheid om de fout te negeren door middel van een beveiligingsuitzondering.

fx60SecureConnectionFailed-ErrorCode

De foutpagina bevat verder de volgende informatie:

• De pagina die u wilt bekijken kan niet worden weergegeven, omdat de echtheid van de ontvangen gegevens niet kon worden geverifieerd.
  • Neem contact op met de website-eigenaars om ze over dit probleem te informeren.

Geen verbinding gemaakt: mogelijk beveiligingsprobleem

Sommige problemen bij het opbouwen van een beveiligde verbinding veroorzaken de fout Geen verbinding gemaakt: mogelijk beveiligingsprobleem.

Fx67SecError-DidNotConnect

De foutpagina bevat een beschrijving van het veiligheidsrisico, een mogelijkheid om de fout aan Mozilla te melden en een knop Geavanceerd… om de foutcode en andere technische details te bekijken. Er is geen mogelijkheid een beveiligingsuitzondering op te geven om de website te bezoeken.

Websiteproblemen

TLS-versie niet ondersteund

Sommige websites proberen verouderde (niet meer veilige) Transport Layer Security TLS-mechanismen te gebruiken voor het beveiligen van de verbinding. In geval van een onveilige verbinding, beschermt Firefox u door het bezoek aan zulke websites te voorkomen. Neem contact op met de eigenaars van de website en vraag hen de TLS-versie bij te werken naar een versie die actueel en veilig is.

Vanaf Firefox versie 78 is de minimale TLS-versie die standaard wordt toegestaan TLS 1.2. Websites die TLS versie 1.2 of hoger niet ondersteunen leiden naar een foutpagina Beveiligde verbinding mislukt met de foutcode: SSL_ERROR_UNSUPPORTED_VERSION en een bericht: Deze website ondersteunt mogelijk niet het protocol TLS 1.2, dat voor Firefox minimaal vereist is.

Fx78SecureConnectionFailed-TLS

De foutpagina kan ook een knop TLS 1.0 en 1.1 inschakelen tonen, waarmee u de eis voor de minimum TLS-versie kunt opheffen.

Noot: Mozilla is van plan deze optie in een toekomstige versie van Firefox te verwijderen en TLS 1.0 and 1.1 permanent uit te schakelen. Lees deze Mozilla-pagina voor meer informatie.

HSTS vereist

Andere websites vereisen mogelijk HTTP Strict Transport Security (HSTS) en staan geen toegang toe via een onveilige verbinding.

Conflicten met beveiligingssoftware

Veel beveiligingsproducten gebruiken standaard een functie voor het onderscheppen van beveiligde verbindingen. Dit kan leiden tot verbindingsfouten of waarschuwingen op veilige websites. Als u die vaak ziet, kan het helpen als u uw veiligheidsproduct bijwerkt of de instellingen aanpast. Raadpleeg de sectie over antivirusproducten in dit artikel. Hier vindt u informatie over bepaalde veiligheidsproducten die dit soort fouten kunnen veroorzaken, zoals software van Avast, AVG en ESET.

Als alternatief kunt u de veiligheidssoftware van derden de-installeren en Windows Defender gebruiken, de ingebouwde antivirussoftware voor Windows 8 en Windows 10.

Onjuiste datuminstellingen

Firefox gebruikt certificaten op beveiligde websites om ervoor te zorgen dat uw informatie naar de juiste ontvanger wordt gestuurd en niet door afluisteraars kan worden gelezen. Als de datum op uw systeem niet juist is, kan dit tot gevolg hebben dat Firefox vaststelt dat het certificaat van de website verlopen of ongeldig is. Zorg ervoor dat uw systeemklok is ingesteld op de juiste datum, tijd en tijdzone. Lees het artikel Problemen met tijdgerelateerde fouten op beveiligde websites oplossen voor meer informatie.

Andere problemen met beveiligde verbindingen

Deze artikelen beschrijven hoe u problemen met enkele specifieke verbindingsproblemen kunt oplossen:

Voor een lijst en korte beschrijving van andere fouten met beveiligde verbindingen, zie NSS- en SSL-foutcodes (en) bij MDN Web Docs.

Wie dit artikel behelpsum?

Ien momint...