Problemen met tijdgerelateerde fouten op beveiligde websites oplossen

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

Certificaten voor beveiligde websites (het adres begint met ‘https://’ ) zijn slechts gedurende een bepaalde periode geldig. Als een website een certificaat met geldigheidsdatums weergeeft die niet overeenkomen met de datum op de klok van uw computer, kan Firefox niet controleren of deze veilig is en ziet u een foutpagina.

Dergelijke problemen kunnen vaak worden opgelost door de juiste datum, tijd en tijdzone in te stellen op uw computersysteem. Als hiermee het probleem niet wordt opgelost, kan dit worden veroorzaakt door andere problemen, zoals een verkeerd geconfigureerde webserver of een verlopen certificaat.

Lijst met tijdgerelateerde foutcodes die u kunt tegenkomen

‘Notitie:’ Een foutpagina met Uw computerklok is verkeerd betekent vrijwel zeker dat de klok van uw computer op de verkeerde datum is ingesteld. Sommige tijdgerelateerde fouten tonen een foutpagina met Waarschuwing: mogelijk beveiligingsrisico verwacht, beschreven in dit artikel. Voor andere tijdgerelateerde fouten krijgt u een foutpagina met Beveiligde verbinding is mislukt of Did Not Connect: Potential Security Issue, beschreven hier.

old timey full 66 Fx67YourComputerClockIsWrong

Klik op More Information of Geavanceerd..., afhankelijk van de foutpagina, Geavanceerd... op de foutpagina om de foutcode te bekijken. Een van de volgende foutcodes geeft aan dat de beveiligde verbinding niet kon worden vastgesteld vanwege een tijdgerelateerde fout:

Notitie: Als u een foutpagina met Uw verbinding is niet veilig krijgt (beschreven in Wat betekenen de beveiligingswaarschuwingen?), Klikt u op de knop Geavanceerd om de foutcode en andere details te bekijken. Een foutpagina met Beveiligde connectie is mislukt (beschreven in dit artikel) kan ook wijzen op een tijdgerelateerde fout.

Een van de volgende foutcodes geeft aan dat de beveiligde verbinding niet kon worden vastgesteld vanwege een tijdgerelateerde fout:

SEC_ERROR_EXPIRED_CERTIFICATE
SEC_ERROR_EXPIRED_ISSUER_CERTIFICATE
SEC_ERROR_OCSP_FUTURE_RESPONSE
SEC_ERROR_OCSP_OLD_RESPONSE
MOZILLA_PKIX_ERROR_NOT_YET_VALID_CERTIFICATE
MOZILLA_PKIX_ERROR_NOT_YET_VALID_ISSUER_CERTIFICATE

De tekst op de foutpagina zal u waarschuwen wanneer Firefox detecteert dat uw systeemdatum en -tijd waarschijnlijk verkeerd is en ook de datum en tijd toont die momenteel zijn ingesteld in uw systeem. Als de klokinstellingen niet kloppen, stel dan de juiste tijd in , zoals hieronder uitgelegd . Zelfs als de weergegeven tijdsinstellingen correct lijken, moet u ervoor zorgen dat de tijdzone-instellingen van uw systeem overeenkomen met uw huidige locatie.

Stel uw systeemklok in op de juiste tijd

Tijdgerelateerde fouten op beveiligde websites veroorzaakt door een afwijkende systeemklok kunnen worden opgelost door de juiste datum, tijd en tijdzone in te stellen : . Wijzig de instellingen voor datum en tijd in de klok op de Windows-taakbalk of volg deze instructies:

1. Klik op de Windows Start-knop of druk op de Windows-toets Windows Key .
  2. Selecteer Instellingen in het Start-menu.
  3. Selecteer in Instellingen de optie Tijd & taal.
  4. In het gedeelte Datum en tijd kunt u de huidige instellingen voor de datum en de tijd bekijken. Om uw instellingen te wijzigen, klikt u op Aanpassen onder Datum en tijd aanpassen of vouwt u het vervolgkeuzemenu Tijdszone uit.
    Als uw systeem is ingesteld om de tijd en tijdzone automatisch te beheren, kunt u geen handmatige wijzigingen aanbrengen.
  5. Als u klaar bent met uw wijzigingen, sluit u het venster Instellingen.
  1. Klik in het startscherm op de tegel ‘Desktop’ . De bureaubladweergave wordt geopend.
  2. Plaats de muisaanwijzer op het bureaublad in de rechterbenedenhoek om toegang te krijgen tot de charms.
  3. Selecteer Configuratiescherm uit de charme van Instellingen. Het Configuratiescherm opent.
    Control Panel - Win8
  4. Klik in het Configuratiescherm op ‘Klok, taal en regio’ en vervolgens op ‘Datum en tijd’.
  5. Het paneel dat wordt geopend, toont de huidige datum- en tijdinstellingen. Klik op de knop Datum en tijd aanpassen of Tijdszone aanpassen om uw instellingen te wijzigen.
  6. Klik op OK om uw wijzigingen te bevestigen.
  1. Klik op de Windows Start-knop of druk op de Windows-toets Windows Key .
  2. Klik in het menu Start op Configuratiescherm.
    Control Panel - Win7
  3. Klik in het Configuratiescherm op ‘Klok, taal en regio’ en vervolgens op ‘Datum en tijd’.
  4. Het paneel dat wordt geopend, toont de huidige datum- en tijdinstellingen. Klik op de knop Datum en tijd aanpassen of Tijdszone aanpassen om uw instellingen te wijzigen.
  5. Klik op OK om uw wijzigingen te bevestigen.
  1. Klik op het Apple-menu en selecteer Systeemvoorkeuren.
  2. Klik in het venster Systeemvoorkeuren op ‘Datum & tijd’ .
  3. Het paneel dat wordt geopend, toont de huidige datum- en tijdinstellingen. Als u ze wilt aanpassen, schakelt u Datum en tijd automatisch instellen uit, voert u handmatig de datum en tijd in en klikt u op Opslaan om uw wijzigingen te bevestigen.
  4. Klik op het tabblad ‘Tijdzone’ om uw tijdzone-instellingen te bekijken. Als u uw tijdzone wilt aanpassen, schakelt u Tijdzone automatisch instellen met huidige locatie uit, klikt u op uw geschatte locatie op de kaart en selecteert u de stad die zich het dichtst bij u in de vervolgkeuzelijst bevindt.
  5. Als u klaar bent met uw wijzigingen, sluit u het venster Datum en tijd.

Zie Apple's Als de datum of tijd fout is op je Mac voor meer informatie.

Notitie: Als de klok op uw apparaat constant opnieuw wordt ingesteld nadat u hem hebt uitgezet, kan dit betekenen dat de batterijcel die de realtime-klok gebruikt bijna leeg is of leeg is. Raadpleeg de handleiding van uw fabrikant voor informatie over het vervangen van de CMOS-batterij.

Neem contact op met de eigenaar van de website

Als u een tijdgerelateerde foutmelding krijgt op een beveiligde website en u hebt de juiste instellingen van de klok van uw systeem gecontroleerd, neem dan contact op met de eigenaar van de website waartoe u geen toegang heeft en informeer hem over het probleem. De eigenaar van de website moet mogelijk het verlopen certificaat bijvoorbeeld verlengen.

Omzeil de waarschuwing

Waarschuwing: U mag nooit de waarschuwing omzeilen voor een legitieme belangrijke website of sites waar financiële transacties plaatsvinden - in dit geval kan een ongeldig certificaat aangeven dat uw verbinding is aangetast door een derde partij.

Als u een Uw verbinding is niet veilig -waarschuwingspagina ziet en de website dit toestaat, kunt u een uitzondering toevoegen om de site te kunnen bezoeken, ondanks het feit dat het certificaat niet standaard wordt vertrouwd:

1. Klik op de waarschuwingspagina op Geavanceerd.
  2. Klik op Uitzondering toevoegen.... Het Beveiligingsuitzondering toevoegen -dialoogvenster verschijnt.
  3. Lees de tekst die de problemen met de website beschrijft. U kunt op Bekijken... klikken om het niet-vertrouwde certificaat nader te bekijken.
  4. Klik op Beveiligingsuitzondering bevestigen als u zeker weet dat u de site wilt vertrouwen.
// Dizze aardige minsken hawwe dit artikel holpen te skriuwen:Fjoerfoks, Tonnes, Lamont Gardenhire. Jo kinne ek helpe - lês hjir hoe.

Wie dit artikel behelpsum? Ien momint...

Wurd frijwilliger by Mozilla Support