Certificaat bevat hetzelfde serienummer als een ander certificaat

Dit artikel wordt niet langer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Mogelijk ziet u de volgende foutmelding wanneer u probeert de configuratiepagina van een router te benaderen:

Uw certificaat bevat hetzelfde serienummer als een ander door de certificatieautoriteit uitgegeven certificaat. Haal een nieuw certificaat met een uniek serienummer op. (Foutcode: sec_error_reused_issuer_and_serial)

Dit artikel beschrijft de oorzaak van dit probleem en hoe u het kunt omzeilen.

Oorzaak

Oudere routers kunnen soms op een onjuiste manier hun beveiligingscertificaten regenereren, in plaats van hiervoor hetzelfde certificaat te behouden zolang het apparaat bestaat. Als u een blijvende beveiligingsuitzondering voor uw router hebt toegevoegd en deze regeneratie onjuist wordt uitgevoerd, zal Firefox de wijziging als een mogelijke aanval zien.

Oplossing

De langetermijnoplossing is contact opnemen met de verkoper van uw hardware en kijken of er updates voor uw apparaat beschikbaar zijn waarin dit probleem is opgelost.

Workaround

Als u er vertrouwen in hebt dat er geen aanval is opgetreden, kunt u het probleem omzeilen door uw oude uitzondering te verwijderen en tijdelijke uitzonderingen voor opeenvolgende paginabezoeken te gebruiken:

Om uw oude uitzondering te verwijderen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Geavanceerd.
  3. Klik op het tabblad Encryptie.
  4. Klik op Certificaten bekijken om het venster Certificatenbeheerder te bekijken.
  5. Klik in het venster Certificatenbeheerder op het tabblad Servers.
  6. Zoek naar het item dat overeenkomst met de website die de foutmelding genereert. Noteer de Certificatieautoriteit (CA) voor die server - de CA-naam verschijnt boven de websitenaam.

7. Klik op het servercertificaat dat overeenkomt met de website die de foutmelding genereert en klik op Verwijderen….
  8. Klik op OK wanneer wordt gevraagd de uitzondering te verwijderen.
  9. Klik op het tabblad Organisaties.
  10. Klik op het item dat overeenkomt met de CA die u eerder hebt genoteerd en klik vervolgens op Verwijderen….
  11. Klik op OK wanneer wordt gevraagd de uitzondering te verwijderen.
  12. Klik op OK om het venster Certificatenbeheerder te sluiten.
  13. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

Om een tijdelijke uitzondering voor toegang tot de pagina toe te voegen:

1. Wanneer u naar de pagina gaat, zal een foutmelding worden weergegeven. Klik op de koppeling Of u kunt een uitzondering toevoegen… onder in de foutmelding.
  2. Klik op Uitzondering toevoegen… om het venster Beveiligingsuitzondering toevoegen te openen.
  3. Klik op Certificaat ophalen om de sectie Certificaatstatus van het venster Beveiligingsuitzondering toevoegen te laten invullen.
  4. Klik op het item Deze uitzondering voor altijd opslaan om dit uit te vinken.
  5. Klik op Beveiligingsuitzondering bevestigen om het venster Beveiligingsuitzondering toevoegen te sluiten.
  1. Wanneer u naar de pagina gaat, zal een foutmelding worden weergegeven. Klik op de koppeling Ik begrijp de risico’s onder in de foutmelding en klik vervolgens op Uitzondering toevoegen….
  2. Klik op Uitzondering toevoegen… om het venster Beveiligingsuitzondering toevoegen te openen.
  3. Klik op Certificaat ophalen om de sectie Certificaatstatus van het venster Beveiligingsuitzondering toevoegen te laten invullen.
  4. Klik op het item Deze uitzondering voor altijd opslaan om dit uit te vinken.
  5. Klik op Beveiligingsuitzondering bevestigen om het venster Beveiligingsuitzondering toevoegen te sluiten.

De pagina zal worden geladen.