Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Flash Player ei toimi kunnolla Firefoxissa

  • 2 replies
  • 1 has this problem
  • 1 view
  • Last reply by Catsuuh

more options

Huomasin 13.12., että eräs Adobe Flash Playeriä käyttävä, selaimessa pelattava peli ei toimi, ainakaan kunnolla. Pelissä itsessään ei siis ole vikaa, vaan selvästikin Flashissä. Muilla selaimilla (Internet Explorer, Microsoft Edge) kyseinen peli toimii normaalisti. Ymmärtääkseni Flash toimii näissä ActiveX:n kautta ja on siis kai sisäänrakennettu, toisin kuin Firefoxissa?

Ongelma on se, että pelin "maailman" (joka on rakennettu Flash Playerille) avaaminen - eli kirjautumisruudun latautuminen - ja siihen kirjautuminen ei toimi Firefoxissa. Flash kyllä kysyy, että käynnistänkö sen, minkä teenkin. Siltikin "maailmaikkuna" näyttää pelkkää mustaa, vaikka Flashiä käyttävä animaatio pelin kotisivuilla toimii. Peliin kirjautuminen onnistuu Firefoxissa siten, että kirjaudun ensin sisään joko Explorerissa tai Edgessä, ja ollessani jommankumman kautta kirjautuneena sisään, avaan ikkunan Firefoxissa. Ikkunan auettua ja kirjautumisruudun ladattua Firefoxissa voin sulkea IE:n/Edgen. Sitten vain kirjoitan salasanan ja klikkaan kirjaudu sisään -painiketta. Tästä eteenpäin peli toimii niin kuin normaalistikin. Paitsi että ei. Kun kirjaudun pelistä (= "maailmasta") ulos ja lataan sivun uudelleen (poistaakseni välillä lagia) tulee sama ongelma. Ruutu ei lataa, vaan pysyy mustana. Avaan IE:n/Edgen, kirjaudun taas sitä kautta, avaan Firefoxissa, suljen IE:n/Edgen, kirjaudun Firefoxissa, peli toimii taas muuten normaalisti.

Pelin tukihenkilökunnan mukaan joillain selaimilla on tällä hetkellä ongelmia Flashin kanssa, ja että se on jotain selainten ja Flashin välillä. Mahdollinen selitys (= valistunut arvaus), jonka he osasivat antaa on, että Firefox ei ehkä ole vielä päivittynyt sisältämään Flashin uusimman päivityksen.

Minulla on käytössä Flashin uusin versio. Olen poistanut sen läppäriltäni ja sitten ladannut uudestaan. Olen lukenut Firefoxin ohjeet Flashistä, sen päivittämisestä ja mahdollisista ongelmista. Mikään ei auttanut. Läppärini on Lenovo Ideapad 330, joka on vain vähän päälle kuukauden vanha (ja on siis niinsanotulla koeajalla). Intel Core i5 -prosessori, CPU-muistia 6 MB, RAM-muisti 8 GB DDR4, integroidut Intel UHD Graphics 620 -grafiikat.

Huomasin 13.12., että eräs Adobe Flash Playeriä käyttävä, selaimessa pelattava peli ei toimi, ainakaan kunnolla. Pelissä itsessään ei siis ole vikaa, vaan selvästikin Flashissä. Muilla selaimilla (Internet Explorer, Microsoft Edge) kyseinen peli toimii normaalisti. Ymmärtääkseni Flash toimii näissä ActiveX:n kautta ja on siis kai sisäänrakennettu, toisin kuin Firefoxissa? Ongelma on se, että pelin "maailman" (joka on rakennettu Flash Playerille) avaaminen - eli kirjautumisruudun latautuminen - ja siihen kirjautuminen ei toimi Firefoxissa. Flash kyllä kysyy, että käynnistänkö sen, minkä teenkin. Siltikin "maailmaikkuna" näyttää pelkkää mustaa, vaikka Flashiä käyttävä animaatio pelin kotisivuilla toimii. Peliin kirjautuminen onnistuu Firefoxissa siten, että kirjaudun ensin sisään joko Explorerissa tai Edgessä, ja ollessani jommankumman kautta kirjautuneena sisään, avaan ikkunan Firefoxissa. Ikkunan auettua ja kirjautumisruudun ladattua Firefoxissa voin sulkea IE:n/Edgen. Sitten vain kirjoitan salasanan ja klikkaan kirjaudu sisään -painiketta. Tästä eteenpäin peli toimii niin kuin normaalistikin. Paitsi että ei. Kun kirjaudun pelistä (= "maailmasta") ulos ja lataan sivun uudelleen (poistaakseni välillä lagia) tulee sama ongelma. Ruutu ei lataa, vaan pysyy mustana. Avaan IE:n/Edgen, kirjaudun taas sitä kautta, avaan Firefoxissa, suljen IE:n/Edgen, kirjaudun Firefoxissa, peli toimii taas muuten normaalisti. Pelin tukihenkilökunnan mukaan joillain selaimilla on tällä hetkellä ongelmia Flashin kanssa, ja että se on jotain selainten ja Flashin välillä. Mahdollinen selitys (= valistunut arvaus), jonka he osasivat antaa on, että Firefox ei ehkä ole vielä päivittynyt sisältämään Flashin uusimman päivityksen. Minulla on käytössä Flashin uusin versio. Olen poistanut sen läppäriltäni ja sitten ladannut uudestaan. Olen lukenut Firefoxin ohjeet Flashistä, sen päivittämisestä ja mahdollisista ongelmista. Mikään ei auttanut. Läppärini on Lenovo Ideapad 330, joka on vain vähän päälle kuukauden vanha (ja on siis niinsanotulla koeajalla). Intel Core i5 -prosessori, CPU-muistia 6 MB, RAM-muisti 8 GB DDR4, integroidut Intel UHD Graphics 620 -grafiikat.
Attached screenshots

All Replies (2)

more options

Hei, voit käyttää salamalaajennusta ongelman ratkaisemiseksi https://addons.mozilla.org/fr/firefox/addon/youtube-flash-video-player #fxhelp #Firefox64SUMOWeek

more options

Lisäsin laajennuksen Firefoxiin ja yritin uudestaan, mutta siitä ei ollut apua.