X
Tap here to go to the mobile version of the site.

Support Forum

Facebook/Other videos error message: No compatible source was found for this media

Posted

Hello everyone,

Problem: Error message: No compatible source was found for this media. Whenever I want to watch a video on Facebook or some other sites. Youtube/Twitch work without problems.

Setup: Windows 10 firefox (60.0.1 x64), no addons and as plugins: OpenH264 and Shockwave Flash (29.0 r0)

Hello everyone, Problem: Error message: No compatible source was found for this media. Whenever I want to watch a video on Facebook or some other sites. Youtube/Twitch work without problems. Setup: Windows 10 firefox (60.0.1 x64), no addons and as plugins: OpenH264 and Shockwave Flash (29.0 r0)

Additional System Details

Installed Plug-ins

  • Shockwave Flash 29.0 r0

Application

  • User Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:60.0) Gecko/20100101 Firefox/60.0

More Information

Question owner

Things I already tried: Reinstalling Firefox Reinstalling Flash

Things I already tried: Reinstalling Firefox Reinstalling Flash
FredMcD
  • Top 10 Contributor
4254 solutions 59579 answers
Is this with many websites, some, a few? https://support.mozilla.org/en-US/kb/fix-video-audio-problems-firefox-windows https://support.mozilla.org/en-US/kb/fix-common-audio-and-video-issues https://support.mozilla.org/en-US/kb/html5-audio-and-video-firefox https://support.mozilla.org/en-US/kb/troubleshoot-issues-with-plugins-fix-problems https://support.mozilla.org/en-US/kb/warning-unresponsive-plugin

Question owner

Pretty much every Website other than Twtich and Youtube. For example I can't watch Amazon Prime Video as well since I updated from Windows 7 to Windows 10. I get a weird message about the DRM Plugin not working.

Again: The only thing changed is that I updated from Windows 7 to Windows 10. Everything works as before on Google chrome but Firefox is on a wild rampage since the update. I tried the https://www.microsoft.com/en-us/software-download/mediafeaturepack but it can't be installed on my system.

Pretty much every Website other than Twtich and Youtube. For example I can't watch Amazon Prime Video as well since I updated from Windows 7 to Windows 10. I get a weird message about the DRM Plugin not working. Again: The only thing changed is that I updated from Windows 7 to Windows 10. Everything works as before on Google chrome but Firefox is on a wild rampage since the update. I tried the https://www.microsoft.com/en-us/software-download/mediafeaturepack but it can't be installed on my system.

Question owner

So I deleted every single file and registry entry regarding Firefox and did another completely fresh install. I still have the same problems i.e. Amazon Prime Video not working (WCD Module is set to always active but doesn't work) and the "No compatible source was found for this media." message on every site other than twitch and youtube.

I hope someone has a clue about what is going on with Firefox and my system :).

P.S.: Everything works in google chrome so it shouldn't be system related.

So I deleted every single file and registry entry regarding Firefox and did another completely fresh install. I still have the same problems i.e. Amazon Prime Video not working (WCD Module is set to always active but doesn't work) and the "No compatible source was found for this media." message on every site other than twitch and youtube. I hope someone has a clue about what is going on with Firefox and my system :). P.S.: Everything works in google chrome so it shouldn't be system related.
FredMcD
  • Top 10 Contributor
4254 solutions 59579 answers

When you updated Windows to 10, did you also update all 3rd party programs?

When you updated Windows to 10, did you also update all 3rd party programs?
jscher2000
  • Top 10 Contributor
8758 solutions 71655 answers

First, can you confirm that Firefox is able to use the Media Foundation files for H.264 / MP4 video? Some test pages:

Second, once that is confirmed to work, for DRM video (Amazon/Netflix), you will need Google's Widevine plugin. See:

Watch DRM content on Firefox

First, can you confirm that Firefox is able to use the Media Foundation files for H.264 / MP4 video? Some test pages: * https://www.youtube.com/html5 (look for blue next to H.264 items) * https://www.quirksmode.org/html5/tests/video.html (ignore the red and green boxes and scroll down to the first player under "H.264/MP4") Second, once that is confirmed to work, for DRM video (Amazon/Netflix), you will need Google's Widevine plugin. See: [[Watch DRM content on Firefox]]

Question owner

jscher2000 said

First, can you confirm that Firefox is able to use the Media Foundation files for H.264 / MP4 video? Some test pages: Second, once that is confirmed to work, for DRM video (Amazon/Netflix), you will need Google's Widevine plugin. See: Watch DRM content on Firefox

On the Youtube-page H.264 and MSE & H.264 have a red Exclamation mark next to them. Same on quirksmode, H.264/MP4 is being grey.

Widevine plugin is installed and marked as "always active"

''jscher2000 [[#answer-1118390|said]]'' <blockquote> First, can you confirm that Firefox is able to use the Media Foundation files for H.264 / MP4 video? Some test pages: * https://www.youtube.com/html5 (look for blue next to H.264 items) * https://www.quirksmode.org/html5/tests/video.html (ignore the red and green boxes and scroll down to the first player under "H.264/MP4") Second, once that is confirmed to work, for DRM video (Amazon/Netflix), you will need Google's Widevine plugin. See: [[Watch DRM content on Firefox]] </blockquote> On the Youtube-page H.264 and MSE & H.264 have a red Exclamation mark next to them. Same on quirksmode, H.264/MP4 is being grey. Widevine plugin is installed and marked as "always active"
cor-el
  • Top 10 Contributor
  • Moderator
17519 solutions 158412 answers
Did you check this? *https://support.mozilla.org/en-US/kb/fix-video-audio-problems-firefox-windows

Question owner

cor-el said

Did you check this?

Yes I tried downloading the 1803 version and started it. It tells me that my system doesn't have the correct version. But my version is (according to winver): Version 1803 (Build 17134.81)

''cor-el [[#answer-1118444|said]]'' <blockquote> Did you check this? *https://support.mozilla.org/en-US/kb/fix-video-audio-problems-firefox-windows </blockquote> Yes I tried downloading the 1803 version and started it. It tells me that my system doesn't have the correct version. But my version is (according to winver): Version 1803 (Build 17134.81)

Question owner

So, I guess this is one of these "format c" issues?

So, I guess this is one of these "format c" issues?
jscher2000
  • Top 10 Contributor
8758 solutions 71655 answers

Zwirni said

On the Youtube-page H.264 and MSE & H.264 have a red Exclamation mark next to them.

Could you check the settings:

(1) In a new tab, type or paste about:config in the address bar and press Enter/Return. Click the button promising to be careful or accepting the risk.

(2) In the search box above the list, type or paste wmf and pause while the list is filtered

Are there any modified preferences in this set? You could try resetting them using right-click > Reset.

(3) In the search box above the list, type or paste mp4 and pause while the list is filtered

Are there any modified preferences in this set? You could try resetting them using right-click > Reset.

''Zwirni [[#answer-1118415|said]]'' <blockquote> On the Youtube-page H.264 and MSE & H.264 have a red Exclamation mark next to them. </blockquote> Could you check the settings: (1) In a new tab, type or paste '''about:config''' in the address bar and press Enter/Return. Click the button promising to be careful or accepting the risk. (2) In the search box above the list, type or paste '''wmf''' and pause while the list is filtered ''Are there any modified preferences in this set? You could try resetting them using right-click > Reset.'' (3) In the search box above the list, type or paste '''mp4''' and pause while the list is filtered ''Are there any modified preferences in this set? You could try resetting them using right-click > Reset.''

Question owner

under wmf the following entry was "changed": media.decoder-doctor.MediaWidevineNoWMF.formats

under mp4 nothing was "changed"

I did what you said and reset the entry but nothing has unfortunately changed regarding my problems. Although I do believe it has something to do with the mediasource package. I guess I have to reinstall Windows 10 and see whether I can install it then.

under wmf the following entry was "changed": media.decoder-doctor.MediaWidevineNoWMF.formats under mp4 nothing was "changed" I did what you said and reset the entry but nothing has unfortunately changed regarding my problems. Although I do believe it has something to do with the mediasource package. I guess I have to reinstall Windows 10 and see whether I can install it then.
Tonnes
  • Locale Leader
246 solutions 1454 answers

Zwirni said

I tried the https://www.microsoft.com/en-us/software-download/mediafeaturepack but it can't be installed on my system.

This could be the basic issue, as you should probably download a Media Feature pack after the OS upgrade according to the Fix video and audio playback problems on Firefox for Windows support article.

Be sure to check your Windows edition and try downloading the version that matches your build. Does it match any of the versions listed on this page ?

''Zwirni [[#answer-1118324|said]]'' <blockquote> I tried the https://www.microsoft.com/en-us/software-download/mediafeaturepack but it can't be installed on my system. </blockquote> This could be the basic issue, as you should probably download a Media Feature pack after the OS upgrade according to the [[Fix video and audio playback problems on Firefox for Windows]] support article. Be sure to check your Windows edition and try downloading the version that matches your build. Does it match any of the versions listed on [https://support.microsoft.com/en-us/help/3145500/media-feature-pack-list-for-windows-n-editions this page] ?

Question owner

Tonnes said

Zwirni said
I tried the https://www.microsoft.com/en-us/software-download/mediafeaturepack but it can't be installed on my system.

This could be the basic issue, as you should probably download a Media Feature pack after the OS upgrade according to the Fix video and audio playback problems on Firefox for Windows support article.

Be sure to check your Windows edition and try downloading the version that matches your build. Does it match any of the versions listed on this page ?

I was able to install: KB3099229_x64 All the others (including 1803) didn't work. Unfortunately it didn't change anything. And my build is, according to winver, Version 1803 (Build 17134.81)

I guess it is time to accept, that i need to format C because Upgrading from Win7 to Win10 horribly crashed the registry or something like that.

''Tonnes [[#answer-1118895|said]]'' <blockquote> ''Zwirni [[#answer-1118324|said]]'' <blockquote> I tried the https://www.microsoft.com/en-us/software-download/mediafeaturepack but it can't be installed on my system. </blockquote> This could be the basic issue, as you should probably download a Media Feature pack after the OS upgrade according to the [[Fix video and audio playback problems on Firefox for Windows]] support article. Be sure to check your Windows edition and try downloading the version that matches your build. Does it match any of the versions listed on [https://support.microsoft.com/en-us/help/3145500/media-feature-pack-list-for-windows-n-editions this page] ? </blockquote> I was able to install: KB3099229_x64 All the others (including 1803) didn't work. Unfortunately it didn't change anything. And my build is, according to winver, Version 1803 (Build 17134.81) I guess it is time to accept, that i need to format C because Upgrading from Win7 to Win10 horribly crashed the registry or something like that.
Tonnes
  • Locale Leader
246 solutions 1454 answers

Are the results on both test pages exactly similar as before?

You may be able to fix this by installing K-Lite Codec Pack Standard as referred to in this article. I do think there should be an official answer and way to fix it though, but haven’t found that (yet).

Are the results on both test pages exactly similar as before? You may be able to fix this by installing [http://www.codecguide.com/download_k-lite_codec_pack_standard.htm K-Lite Codec Pack Standard] as referred to in [https://www.tenforums.com/software-apps/25366-play-mp4-media-player.html this article]. I do think there should be an official answer and way to fix it though, but haven’t found that (yet).

Question owner

Tonnes said

Are the results on both test pages exactly similar as before? You may be able to fix this by installing K-Lite Codec Pack Standard as referred to in this article. I do think there should be an official answer and way to fix it though, but haven’t found that (yet).

I installed this pack but unfortunately it didn't change anything :/.

Thank you all for your effort but I guess it is time to format C and reinstall.

''Tonnes [[#answer-1119002|said]]'' <blockquote> Are the results on both test pages exactly similar as before? You may be able to fix this by installing [http://www.codecguide.com/download_k-lite_codec_pack_standard.htm K-Lite Codec Pack Standard] as referred to in [https://www.tenforums.com/software-apps/25366-play-mp4-media-player.html this article]. I do think there should be an official answer and way to fix it though, but haven’t found that (yet). </blockquote> I installed this pack but unfortunately it didn't change anything :/. Thank you all for your effort but I guess it is time to format C and reinstall.