Nettsteder laster ikke - feilsøk og fjern meldinger

Vil ikke innholdet fra et nettsted lastes ned? Slapp av - vi er her for å hjelpe. Denne artikkelen vil vise deg hvordan du løser problemet, så du kan fortsette å bla på nettet.

Merk: Dersom du ser et skjold-ikon Mixed Content Shield i adresselinjen og du har problemer med å se innholdet i nettsiden, les Blokkering av blandet innhold i Firefox.

Aller først, la oss finne ut hva som er problemet

Gjennom litt detektivarbeid kan vi sirkle inn årsaken til problemet.

1. Åpne en ny fane og sjekk om du kan laste andre nettsteder som google.com or mozilla.org.
  2. Start en annen nettleser, for eksempel Internet Explorer eller Microsoft EdgeSafariGoogle Chrome, og forsøk å åpne nettstedet du har problemer med.

Problemet oppstår på visse nettsteder

Om du ser en av disse feilmeldingene, kan det bare være et problem med hurtiglageret til Firefox:

• Forbindelsen ble avbrutt
  • Forbindelsen ble gjenopprettet
  • Forbindelsen har fått tidsavbrudd

Forsøk å slette infokapsler og hurtiglageret i Firefox

Gjør disse trinnene og før du laster nettstedet har problemer med på nytt:

1. Trykk på bibliotekknappen 57 library icon, trykk Historikk og velgt Tøm nylig historikk….
  2. I Slett tidsrommet: nedrykksmenyen, velg Alt.
  3. Trykk på pilen ved siden av Detaljer for å vise en liste over ting som kan bli slettet.
  4. Velg både Infokapsler og Hurtiglager for nettsider.
  5. Trykk på Slett nå.
  1. Trykk på menyknappen New Fx Menu, velg Historikk og velg Tøm nylig historikk….
  2. I Slett tidsrommet: nedrykksmenyen, velg Alt.
  3. Trykk på pilen ved siden av Detaljer for å vise en liste over ting som kan bli slettet.
  4. Velg både Infokapsler og Hurtiglager for nettsider.
  5. Trykk på Slett nå.

Om sletting av infokapsler og hurtiglageret i Firefox ikke løser problemet, er det sannsynlig at det er et problem med selve nettstedet. I så fall må du bare vente på at det blir fikset. For store nettsteder som Twitter eller Facebook tar dette sjelden mer enn et par minutter.

Om du ikke ser noen av feilmeldingene vist over, sjekk om noen av beskrivelsen listet under passer problemet du har:

Nettstedet laster men fungerer ikke korrekt

Om nettstedet ikke ser riktig ut eller ikke fungerer som forventet, sjekk følgende artikler:

Problemet oppstår bare på et sikkert (https) nettsted

Se på nettadressen i adresselinjen. Starter den med https:// (legg merke til "s")? Om den gjør det, sjekk om du ser en av følgende feilmeldinger:

Problemet oppstår bare i Firefox

Om alt fungerer i en annen nettleser, bør en av følgende løsninger ordne opp:

Om du ser følgende feilmeldinger, forsøker Firefox å nå Internett gjennom en proxytjener:

• Proxytjeneren nekter å sette opp forbindelser
  • Finner ikke proxytjeneren

Om du kobler til Internett gjennom en proxytjener, sammenlign innstillingene i Firefox med de i Internet Explorer - les Microsoft's guide to proxy settings.Les Endre proxyinnstillinger i Nettverk-valgpanelet på Mac'en på Apple Support for mer informasjon om innstillinger for proxytjenere.

Slik sjekker du nettverksinnstillinger i Firefox:

1. I menylinjen på toppen av skjermen, klikk på Firefox og velg Innstillinger.Klikk på menyknappen Fx89menuButton og velg Innstillinger.
  2. I Generelt-panel, rull ned til avsnittet om Nettverksinnstillinger.
  3. Klikk på Innstillinger…-knappen for å åpne dialogvinduet Tilkoblingsinnstillinger.
  4. Endre innstillingene for proxy:
    • Om du ikke kobler til Internett gjennom en proxytjener (eller ikke vet om du gjør det), velg Ingen proxy.
  5. Lukk dialogvinduet.
  6. Lukk siden Innstillinger. Alle endringer du har gjort vil bli lagret automatisk.

Problemet oppstår i alle nettlesere

Det er sannsynligvis et generelt problem med Internettforbindelsen din. Les Firefox og andre nettlesere kan ikke laste fra nettsteder for noen feilsøkingsforslag.

Andre, mer uvanlige problemer

• Et nettsted rapporterer at Firefox er utdatert, inkompatibel eller ikke støttet - les How to reset the default user agent on Firefox.
  • Ondsinnede nettsider - om du får advarsler av typen "Suspected Attack Site!" eller "Suspected Web Forgery!", har Firefox blokkert tilgangen til nettstedet du besøker for å beskytte deg mot skadevare eller nettfisking. For mer informasjon om dette, les Hvordan fungerer den innebygde beskyttelsen mot Phishing og Malware?.
  • Frakoblet modus - om du ser en melding om frakoblet modus, kan du ha satt opp Firefox til ikke å bruke nettverksforbindelsen din (Arbeide frakoblet). Sørg for at datamaskinen din har en nettverksforbindelse og så:
    • Klikk på menyknappen New Fx Menu, klikk på Mer og sørg for at Arbeide frakoblet ikke er markert.Klikk på Fil i Menylinjen (for å hente fram menylinjen kan du trykke en gang på Alt og så en gang til for å skjule den igjen, om den ikke er permanent påslått), og så sørge for at Arbeide frakoblet ikke er markert.
  • Siden omdirigeres ikke korrekt - dette problemet kan skyldes problemer med infokapsler. Les Websites say cookies are blocked - Unblock them for mer informasjon.
  • Om du får opp en Kan ikke finne fil feilmelding, prøv feilsøkingsinstruksjonene i disse artiklene:
  • Feil ved innholdskoding - om du får feilmeldingen Feil ved innholdskoding eller Siden du forsøker å se kan ikke vises fordi den bruker en ugyldig eller ikke støttet form for kompresjon, bruk disse instruksjonene til å undersøke og rette feilen:
    1. Sjekk innstillingene til alle sikkerhetsapplikasjoner for Internett som du bruker (brannmurer, antivirus eller antispion programvare, og programvare for personvern). Du bør prøve å fjerne alle tillatelser disse applikasjonene har gitt Firefox, og så legge de til en etter en igjen. Les Sett opp brannmurer så Firefox gis tilgang til Internett om programspesifikke instruksjoner for en rekke forskjellige applikasjoner.
    2. Følg instruksjonene i Feilsøk og diagnostiser Firefox problemer.
  • Tilgang til denne adressen er begrenset - denne feilmeldingen vises når du forsøker å koble deg opp mot en nettverkstjener på en port som er reservert for et annet formål (program). Om nettstedsadressen du forsøker å koble deg til inneholder et kolon etterfulgt av et tall (for eksempel http://website.com:23), forsøk å fjerne kolon-delen (http://website.com) eller erstatt den med :80 (http://website.com:80). Om dette ikke fungerer, kan du ha fått gal adresse.
  • DNS hurtiglager er ugyldig - DNS er tjenesten som konverterer et nettsteds domenenavn til den IP-adressen Firefox bruker til å koble seg opp mot nettstedets tjener. Denne informasjonen lagres i DNS hurtiglageret i datamaskinen din for raskere oppkobling. Dersom innholdet i DNS hurtiglageret blir ødelagt eller nettstedet har endret IP-adresse, kan Firefox ende opp på feil tjener. Artikkelen Firefox og andre nettlesere kan ikke laste fra nettsteder forklarer hvordan du tømmer DNS hurtiglager. For mer informasjon, les https://www.whatsmydns.net/flush-dns.html.

Basert på informasjon fra Error loading websites (mozillaZine KB)